SRPSKA BANJA OBARA SVE REKORDE Lekovita voda, dva jezera i četiri planine - posetite mesto gde su boravili Ivo Andrić i Branislav Nušić (FOTO)

Lepote Srbije

18:00

Turizam 0

Grad u podnožju četiri planine čuven po svojim lekovitim vodama, u kojima su svojevremeno boravili Branislav Nušić i Ivo Andrić, danas je rekorder po broju izdatih vaučera, i mesto gde gosti borave najduže.

SRPSKA BANJA OBARA SVE REKORDE Lekovita voda, dva jezera i četiri planine - posetite mesto gde su boravili Ivo Andrić i Branislav Nušić (FOTO)
vikipedija/Sokobanja

 

Sokobanja je i ove godine jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji. Posle rekordne 2021. godine, kada je ovu banju posetilo više od 100.000 turista, očekuje se da destinacija ove godine obori sve rekorde. U periodu januar-septembar, ovo mesto zabeležilo je najveći turistički promet sa više od 600.000 noćenja.

Grad u podnožju četiri planine čuven po svojim lekovitim vodama, u kojima su svojevremeno boravili Branislav Nušić i Ivo Andrić, danas je rekorder po broju izdatih vaučera, i mesto gde gosti borave najduže. 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Sokobanja i dalje obara sopstvene rekorde iz godine u godinu i ima jedan permanentni eksponencijalni rast kada je u pitanju turizam. Ta fantastična neponovljiva priroda, koja se pametno  na održivi način koristi je magnet za turiste - rekao je za "Euronews Srbija" Ljubinko Milenković predsednik TO Sokobanja.

On ističe da je jako važno ne postaviti prirodne vrednosti koje su, kako kaže, suština i okosnica turističkog razvoja.

- Sokobanja je najstarije turističko mesto u našoj zemlji i tada nismo imali hotele sa četiri zvezdice, imali smo ugostiteljske objekte kao što imamo sada. Međutim, lekovite vode, četiri planine i dva jezera pretvorili su Sokobanju u jednu od najlepših najatraktivnijih turističkih destinacija u Srbiji - naglašava sagovornik.

Evo kako doći od Beograda do Sokobanje:

Komentari(0)

Loading