NOMEN EST OMEN Ivo Car je opravdao svoje ime, pola godine za stvaranje bajke (FOTO)

11:00

Turizam 0

Sagradio je kućicu iz bajke na planini Rudnik a društvo mu prave Ivica, Marica i zla veštica .

NOMEN EST OMEN Ivo Car je opravdao svoje ime,  pola godine za stvaranje bajke (FOTO)
Rina

Gotovo da nema deteta koje nije čulo za Ivicu i Maricu i čuvenu kućicu u šumi napravljenu od čokolade sa prozorima od šećera. Ova poznata bajka koja je nezaobilazni detalj svačijeg detinjstva ispričana je na jedan jedinstven način i to na Rudniku, poznatoj srpskoj planini gde se nalazi „Holivud“ mesto koje pleni svojom lepotom i atraktivnom ponudom.

Rina
 

Ivan Jakovljević ili kako su ga ovdašnji meštani nazvali „Ivo Car“ opravdao je doslovce svoj nadimak i za kraj gde živi učinio je mnogo. Svojom domišljatošću i kreativnošću od obične livade napravio je Holivud na srpski način – mesto gde se svake godine okuplja na stotine turista.

Ali tu nije stao, već svake sezone upravo na ovom mestu osmisli neki novi detalj koji će ih na čuvenu srpsku planinu ponovo dovesti. Ovog leta, na Holivudu ‘nikla’ je nećete verovati, kućica od čokolade a ispred nje baka i Ivica i Marica.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Rina

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

„Želja mi je bila već nekoliko godina unazad da bajku ‘Ivica i Marica’ ilustrujem tj. izgradim onako kako je ja vidim. To mi je omiljena bajka iz detinjstva, pa je najveći motiv za izgradnju bilo baš to. U izgradnji su učestvovali svi iz moje porodice, najviše otac Zoran koji mi je pomagao u zavarivanju metalne konstrukcije od koje je, u osnovi, izgrađena kućica od slatkiša. Komšija Dragan mi je pomagao u izradi krova koji smo napravili od OSB tabli i tegole.

Rina
 

Nakon šest meseci posvećenog i napornog rada, napokon sam završio novi projekat i bajku dočarao na jedinstven način“, rekao je za RINU, Ivan Jakovljević sa Rudnika.

Pola godine je bilo sasvim dovoljno Ivanu i njegovim najbližima da tu ideju sprovedu u delo. Kućica kao i tri glavna lika ove bajke upotpunili su turističku ponudu Holivuda koja je prvenstveno namenjena deci.

Rina
 

„Ovde je dosta različitih detalja za decu, Holivud je urađen tako da ima motiva i za starije pa je boravak na ovom mestu idealan za porodice sa najmlađim članovima. Pokušali smo i verujem da smo uspeli, posetioci će dati svoju ocenu za naš novi detalj na planini. Uložili smo maksimum truda i ideja da sliku iz bajke prenesemo u originalu. Ivica, Marica i baka izgrađeni su od armature na koju je postavljena tanka mreža i na nju kasnije svež malter koji je oblikovan specijalnim alatom za vajanje. Kada su se skulpture osušile, ofarbao sam ih akrilnim bojama za beton“, objašnjava Ivo.

Rina
 

Ovaj domišljati Rudničanin iskazao je zahvalnost prvenstveno svojim roditeljima, supruzi i deci koji su imali sluha za njegove ideje. Kako je rekao u budućnosti na ovom mestu posetioce očekuje još niz noviteta koji će boravak na srpskom „Holivudu“ učiniti nezaboravnim.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS:

Komentari(0)

Loading