SRPSKI FESTIVAL SVETSKE MUZIKE i "Dani Beograda 2024", BESPLATAN ulaz na koncerte i još MNOGO toga, ovo NIKAKO ne bi trebalo propustiti!

Lepote Srbije

17:00

Manifestacije 0

Lepo vreme nam je stiglo ranije nego što smo ga očekivali, s njim radost koju nosi kao i želja za druženjima. Pred nama su narednih dana dve lepe manifestacije

Gorni Milanovac Beograd
Lepote Srbije/J.J.

DANI BEOGRADA

Tačno pre 1146 godina, 16. aprila 878 g,  prvi put je u pisanim dokumentima pomenuto ime Beograd, a pre 157 godina, 19. aprila 1867 g,  izvršena je simbolična predaja ključeva grada od strane turskih vlasti knezu Mihailu i Beograd od tada ponovo postaje srpski grad. U spomen na ova dva izuzetno važna datuma za istoriju Beograda, od 2003. godine Grad Beograd, u aprilu svake godine organizuje kulturno-umetničku manifestaciju „Dani Beograda“.

„Dani Beograda 2024“ odvijaće se od 16 do 19. aprila a obeležiće ih niz događaja koji će podsetiti na bogatu istoriju našeg grada i  njegovo veliko kulturno nasleđe.

SRPSKI FESTIVAL SVETSKE MUZIKE

Festival svetske muzike u Srbiji ima za cilj, da pored niza koncerata Etno muzike na visokom umetničkom nivou, ujedini muzičare i ljude iz različitih zemalja bez obzira na kulturnu i religioznu pozadinu. Održaće se od 19. - 23. aprila 2024 . godine u Gornjem Milanovcu.

U predstvaljanju bendova iz više zemalja, publika ima priliku da uživa u mešavini različitih vidova muzike, pre svega romske, kao i u zvucima nezaobilazne balkanske muzike, ali u ovom slučaju u potpuno novom svetlu. Program je upotpunjen i koncertima specijalnih gostiju festivala.

Opština Gornji Milanovac je idealno mesto za održavanje ovog festivala, kako zbog bogate istorije i kulture podneblja, tako i sa aspekta seoskog turizma, koji će ovom prilikom biti predstavljeni gostima i svetu.

Svirke su besplatne, pa će Gornji Milanovac biti mesto gde će svi moći da se zabave uz odličnu muziku.

Više o ovim događajima možete da se informišete putem interneta, na zvaničnim sajtovima organizatora.

fića

Bolja mi je fića nego luksuzni audi sa klimom, nema para za koje bih je prodao: Nesvakidašnja povorka projezdila ulicama Nove Varoši, oko 30 starih lepotana iz čitave Srbije stiglo na Zlatar

Manifestacije

11:00

26 jul, 2024

Za ljubitelje stare Jugoslavije, a pre svega njenog simbola čuvene fiće, na padanima Zlatara održan je pravi praznik za oči i dušu. Tokom Zlatar festa na radost gađana i posetilaca održana je prva Fićijada, a glavnim ulicama Nove Varoši projezdilo je oko 30 lepotana iz čitave Srbije.

Komentari(0)

Loading