KIKINDA POSTAJE CENTAR EVROPE Sutra počinje čuvena manifestacija "Dani ludaje" i očekuje se veliki broj domaćih ali i stranih turista

J. K.

16:10

Manifestacije 0

Manifestacija počinje 15. i traje do 18. septembra.

KIKINDA POSTAJE CENTAR EVROPE  Sutra počinje čuvena manifestacija "Dani ludaje" i očekuje se veliki broj domaćih ali i stranih turista
Printscreen

 

Svake godine, trećeg vikenda u septembru, Kikinda postane na nekoliko dana centar Evrope i to zahvaljujući jednoj zdepastoj, pomalo i nezgrapnoj biljci, tikvi – ili kako se ovde kaže – ludaji.

Od 1986. godine kada je osnovana manifestacija „Dani ludaje“ tada još lokalnog karaktera – pa do danas, kada slobodno možemo da kažemo da je međunarodnog karaktera, privukla ljubitelje ludaje i tikve iz cele zemlje i regiona.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Danas se na „Danima ludaje” Kikinđani, i ne samo oni, nadmeću čija je ludaja najduža i najteža. Skoro sve se odigrava, kako Kikinđani vole da kažu, u najlepšoj gostinskoj sobi srednje Evrope, na kikindskom Trgu. Mnoštvo događanja i programa smesti se u četiri dana, od četvrtka do nedelje. Koncerti poznatih sa pop – rok i folk estrade, odnosno klasične muzičke scene, promocije knjiga, etno nastupi domaćih, ali i gostujućih folklornih grupa, promocije najboljih literarnih i likovnih radova, privredna izložba u organizaciji kikindskih preduzetnika,, sportski događaji, samo su neki od sadržaja koji privlače brojne goste.

Za one koji poseduju sportski duh tu su „Igre i igrarije sa ludajom” – u okviru koje je štafetno trčanje sa bundevom u ruci, takmičenje u brzom jedenju semenki i pite bundevare, a sve je to rezervisano za učenike osnovnih škola.

 

Program manifestacije kao i ostale informacije možete pogledati OVDE

Komentari(0)

Loading