„DRINA JE SMISAO ŽIVOTA 2022” Dani sportsko-rekreativnog i kulturnog turizma trajaće u Malom Zvorniku od 28. do 31. jula (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

09:00

Manifestacije 0

Turističko-sportska i kulturna manifestacija se održava na vodi i obali Drinskog jezera.

„DRINA JE SMISAO ŽIVOTA 2022” Dani sportsko-rekreativnog i kulturnog turizma trajaće u Malom Zvorniku od 28. do 31. jula (FOTO/VIDEO)
Shutterstock/Drinska regata

Drina je oduvek za sve u ovom kraju bila izvor zadovoljstva i ispunjenosti, a kada se niz ovu reku otisnete na plovidbu dobro raspoloženje vam je zagarantovano.

Spust startuje od Malog Zvornika do Žićine plaže u Banji Koviljači niz brzake i virove plahovite Drine što dodatno doprinosi uzbuđenju koje čovek uvek oseti na ovoj reci. Brojna publika stečena za sve godine postojanja regate nestrpljivo očekuje datum kada će se ponovo okupiti na veselom druženju na Drini.

„DRINA JE SMISAO ŽIVOTA 2022” Dani sportsko-rekreativnog i kulturnog turizma trajaće u Malom Zvorniku od 28. do 31. jula (FOTO/VIDEO) vikipedija/Mali Zvornik
 

*Učesnici regate obavezni su pre početka spusta da potpišu da prihvataju pravila koja je propisao organizator. Obaveznih pravila ima 14 i obuhvataju pravila ponašanja i vrste plovila koja mogu učestvovati u spustu.

*Po pravilu, u regati mogu učestvovati samo gumena, neoprenska i plastična plovila, a ukoliko se pojave i ona napravljena od drugih materijala, učesnici to rade protivno volji i bez saglasnosti organizatora. Plovilima ne smeju upravljati maloletnici, a u posadi mogu biti samo u pratnji odraslih, dok plovilima sa vanbrodskim motorom mogu upravljati samo lica koja imaju odgovarajuću dozvolu.

*Upotrebu alkohola treba izbegavati, a učesnici bi sa sobom morali da ponesu dovoljnu količinu vode za piće i zaštitu od sunca. Neplivači ne bi trebalo da učestvuju, a ukoliko to, ipak, učine moraju nositi sigurnosne prsluke ili pojaseve.

*Zabranjeno je bacanje smeća u reku ili na obalu, već se ono mora odlagati u kese koje će organizator podeliti posadama. Zabranjeno je i tzv. glisiranje čime se ugrožavaju ostali učesnici, a nije dozvoljeno ni pristajanje uz levu, bosansku, obalu, a učesnici su dužni da poštuju zahteve i naređenja službenih lica u vojnim i policijskim patrolnim čamcima koji su u regati radi obezbeđenja i spasavanja učesnika. Učesnici su dužni i da poštuju javni red i mir, izbegavaju incidente i ne povređuju državnu granicu.

Pravila se moraju poštovati, naročito zato što se regata odvija u graničnom pojasu i na državnoj granici.

Mali Zvornik na mapi:

 

 

Izvor: Lozničke novosti/Mali Zvornik info Turistička organizacija grada Loznice, malizvornikturizam

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading