UVOD U SVETSKO PRVENSTVO Od 27. do 29. maja 2022. na Adi Ciganliji će biti održan 1. Svetski kup u veslanju

Lepote Srbije

09:00

Manifestacije 0

Zbog takmičenja dosta je uloženo u infrastrukturu na Adi Ciganliji, pa je i čuveni toranj adaptiran, veslačka staza tehnološki poboljšana, a napravljeni su i dodatni pristupi pontonima za ulazak u vodu i izlazak iz vode.

UVOD U SVETSKO PRVENSTVO Od 27. do 29. maja 2022. na Adi Ciganliji će biti održan 1. Svetski kup u veslanju
Printscreen

Takmičenje Svetskog kupa na beogradskoj Adi Ciganliji okupiće najbolje svetske veslače i veslačice kojima će ova regata predstavljati test regatu za Svetsko prvenstvo 2023. godine takođe u Beogradu, a koja je kvalifikaciona trka za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Predviđa se dolazak oko 500 takmičara i takmičarski iz više od 40 zemalja i oko 300 pratećeg osoblja, sudija, delegata i tehničkog osoblja FISA, novinara i drugih. U 3 dana održaće se oko 170 trka (kvalifikacija, repesaža, četvrtfinala, polufinala i finala) u svih 14 olimpijskih disciplina, te 6 međunarodnih, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Najveće zvezde svetskog veslanja iz Velike Britanije, Francuske, Kine i Holandije, kao i drugi takmičari iz 36 zemalja, učestvovaće na pripremama, treninzima i samom takmičenju ove nedelje na „beogradskom moru“.

Ove godine, Svetski kup u veslanju je najvažniji veslački događaj u Srbiji, a ujedno je i kvalifikaciono takmičenje za odlazak na Olimpijske igre u Pariz 2024. godine.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Zbog takmičenja dosta je uloženo u infrastrukturu na Adi Ciganliji, pa je i čuveni toranj adaptiran, veslačka staza tehnološki poboljšana, a napravljeni su i dodatni pristupi pontonima za ulazak u vodu i izlazak iz vode. Uključeno je više od 100 volontera, pedesetak ljudi je u organizaciji, a pedesetak u resoru bezbednosti.

Reprezentativac Srbije, Viktor Pivač je izjavio da željno očekuje takmičenje i izlazak na vodu. Pored njega nastupiće još dva naša reprezentativca u disciplini skif, zatim olimpijci Martin Mačković i Miloš Vasić u disciplini dvojac bez kormilara, kao i olimpijska takmičarka Jovana Arsić u diciplini skif.

ORGANIZATOR

Veslački savez Srbije belgraderowingworldcup2022

Izvor: daniubeogradu

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading