UVOD U SVETSKO PRVENSTVO Od 27. do 29. maja 2022. na Adi Ciganliji će biti održan 1. Svetski kup u veslanju

Lepote Srbije

09:00

Manifestacije 0

Zbog takmičenja dosta je uloženo u infrastrukturu na Adi Ciganliji, pa je i čuveni toranj adaptiran, veslačka staza tehnološki poboljšana, a napravljeni su i dodatni pristupi pontonima za ulazak u vodu i izlazak iz vode.

UVOD U SVETSKO PRVENSTVO Od 27. do 29. maja 2022. na Adi Ciganliji će biti održan 1. Svetski kup u veslanju
Printscreen

Takmičenje Svetskog kupa na beogradskoj Adi Ciganliji okupiće najbolje svetske veslače i veslačice kojima će ova regata predstavljati test regatu za Svetsko prvenstvo 2023. godine takođe u Beogradu, a koja je kvalifikaciona trka za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Predviđa se dolazak oko 500 takmičara i takmičarski iz više od 40 zemalja i oko 300 pratećeg osoblja, sudija, delegata i tehničkog osoblja FISA, novinara i drugih. U 3 dana održaće se oko 170 trka (kvalifikacija, repesaža, četvrtfinala, polufinala i finala) u svih 14 olimpijskih disciplina, te 6 međunarodnih, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Najveće zvezde svetskog veslanja iz Velike Britanije, Francuske, Kine i Holandije, kao i drugi takmičari iz 36 zemalja, učestvovaće na pripremama, treninzima i samom takmičenju ove nedelje na „beogradskom moru“.

Ove godine, Svetski kup u veslanju je najvažniji veslački događaj u Srbiji, a ujedno je i kvalifikaciono takmičenje za odlazak na Olimpijske igre u Pariz 2024. godine.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Zbog takmičenja dosta je uloženo u infrastrukturu na Adi Ciganliji, pa je i čuveni toranj adaptiran, veslačka staza tehnološki poboljšana, a napravljeni su i dodatni pristupi pontonima za ulazak u vodu i izlazak iz vode. Uključeno je više od 100 volontera, pedesetak ljudi je u organizaciji, a pedesetak u resoru bezbednosti.

Reprezentativac Srbije, Viktor Pivač je izjavio da željno očekuje takmičenje i izlazak na vodu. Pored njega nastupiće još dva naša reprezentativca u disciplini skif, zatim olimpijci Martin Mačković i Miloš Vasić u disciplini dvojac bez kormilara, kao i olimpijska takmičarka Jovana Arsić u diciplini skif.

ORGANIZATOR
Veslački savez Srbije belgraderowingworldcup2022

Izvor: daniubeogradu

Komentari(0)

Loading