PODARILA NAJVEĆU PLJESKAVICU NA SVETU "Roštiljijada" proglašena za najbolju turističku manifestaciju u Srbiji za 2021. godinu

J. K.

16:12

Manifestacije 0

Leskovačka "Roštiljijada" je prošlogodišnji laureat prestižne nagrade "Turistički cvet", koju dodeljuje Turistička organizacija Srbije, u kategoriji najbolja turistička manifestacija.

PODARILA NAJVEĆU PLJESKAVICU NA SVETU "Roštiljijada" proglašena za najbolju turističku manifestaciju u Srbiji za 2021. godinu
Printscreen

 

Ova manifestacija, sa svojom tradicijom dužom od tri decenije, ulazi u red najstarijih privredno – turističkih manifestacija u Srbiji. Jedna je od najvećih gastronomskih festivala u jugoistočnoj Evropi, mesto gde se susreću majstori kulinarstva, gde mnogobrojni posetioci dolaze da uživaju u raznovrsnoj gastronomskoj ponudi i naravno, da se dobro zabave.

"Roštiljijada" je  Leskovac učinila prestonicom roštilja i označila ga kao nezaobilaznu turističku destinaciju.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

31. po redu "Roštiljijada" je prošle godine održana uz poštovanje svih preporuka Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba. Bilo je postavljan 12 kontrolnih punktova i 4 Kovid punkta za brzo antigensko testiranje. Na taj način organizatori su maksimalno smanjili svaki rizik po zdravlje građana i posetilaca ove manifestacije. 

Printscreen
 

 

Ekipa restorana  "Koliba" iz Leskovca uspešno je pripremila i ispekla najveću pljeskavicu na svetu na tracionalnom i memorijalnom takmičenju "Novica Stanković - Šaponja". Ekipa u sastavu Predrag Lazarević, Ljubiša Đorđević i Stefan Cvetković  pripremili su pljeskavicu od 67 kg, što je za 800 grama više od rekorda iz 2019. godine. Prečnik pljeskavice nakon pečenja iznosio je 170 cm, a debljina je 3 cm. Takmičenje je održano u četvrtak, 26. avgusta 2021. godine u pratnji bleh orkestra Elvisa Bajramovića i velikog broja specijalizovanih akreditovanih novinara i snimateljskih ekipa.

Roštiljijada donela je još jedan rekord. Srećko Mitrović uspeo je da popravi prošlogodišnji rekord za 100 grama, napravivši iz ruke pljeskavicu čija je težina 3,5 kilograma.

"Epitet najbolje turističke manifestacije je i ulaznica za njeno dalje promovisanje kako u Srbiji tako i u svetu. Ova  nagrada  predstavlja potvrdu dosadašnjeg rada Turističke organizacije grada Leskovca, veliku čast i još veću motivaciju za dalji napredak. Kompletna kvalitetna i dobro osmišljena organizacija i realizacija manifestacije ne bi bila moguća bez svesrdne pomoći lokalne samouprave" ističe je Nebojša Kocić, direktor Turističke organizacije Leskovac.

Komentari(0)

Loading