„Mislim se – da l’ da se umijem il’ da se ubijem“: Kako je Bora Todorović neispavan i neraspoložen došao na probu u Atelje 212…

11:00

Kultura 0

Bora Todorović preminuo je 2014. godine

Bora Todorović
Youtube

U bogatoj, višedecenijskoj karijeri igrao je u desetinama pozorišnih predstava, filmova i serija. Njegove uloge i replike postale su i ostale legendarne. Balkan Ekspres, Nacionalna klasa, Maratonci trče počasni krug, Diplomci… samo su neka od njegovih filmskih ostvarenja. Atelja 212 bila je njegova druga kuća, a smeh je bila prva asocija njegovih kolega na njega.

„Duhovitost je bila jedna od njegovih glavnih odlika, koja nikada nije spavala“

U julu beležimo deceniju od njegovog odlaska, od kad nas je napustio Bora Todorović.

***

Sedamdesetih godina prošlog veka žalio se često Bora Todorović, Bora Čvoka, kako ne može da spava.

Tako jednom dođe Borivoje na probu u Atelje 212 neraspoložen, depresivan. Pitaju ga šta mu je, a on otvori dušu: „Došla mi mama Dana i sinoć zaspa k’o top, a mene uhvatilo nešto, umoran sam, spava mi se, ali neće san na oči.

Nastavio je dalje Bora.

„Šetam po sobi kao lud, popih šaku pilula za spavanje, a mama Dana hrče li hrče“, priča Bora.

„Mislim se da l’ da se umijem, il’ da se ubijem“. I tako do jutra. Puče dan, vidim mama se probudi, a ja skroz očajan rekoh: ‘Mama, zamisli, celu noć nisam trenuo!’. Odgovori moja mama Dana: ‘Ni ja'“, pričao je Todorović.

Nedeljnik.rs

Vladeta Jerotić

"Roditelji koji govore da PODJEDNAKO vole svoju decu LAŽU"

Kultura

13:00

6 septembar, 2024

Poznati srpski akademik, neuropsihijatar i književnik Vladeta Jerotić izneo je niz izuzetno bitnih činjenica o vaspitanju deteta. Samo on je znao da pronikne u suštinu klasične srpske porodice, da nađe koren problema, ukaže na njega i ispravi ga u začetku.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading