DODAJTE OVO U CRNI LUK KAD PRŽITE Kuvari tvrde da je jelo ukusnije 100 puta nego inače
Dodajte ovaj sastojak kad pržite luk i osetite ogromnu razliku u ukusu.
Dodajte šećer
Ako dodate prstohvat šećera u crni luk dok budete pržili, dodaće na ukusu. Ali, vodite računa da ne preterate sa količinom šećera, jer i to može da uništi ukus. Kad krenete da pržite luk, sipajte ulje u tiganj, dodajte komadić putera, pa seckani crni luk. Pospite šećerom. Jelo će da bude savršeno, a ukus neverovatan.
A ako želite da prilikom prženja luka ne usmrdite kuću, primenite ovaj savet
Prženje luka mnogim domaćicama stvara neprijatnost zbog neprijatnih mirisa koji se šire kuhinjom, a i neretko celim domaćinstvom. Takođe, ima tendenciju da se "uvuče miris "u kosu i odeću, a tu je i često suzenje očiju. Potrebna je samo jedna namirnica i rešićete probleme, a vaš ručak će biti preukusan.
Zašto se širi neprijatan miris kada pržite luk?
Prilikom zagrevanja luka oslobađa se sumpor, koji ima jak i neprijatan miris.
Dodajte sodu bikarbonu
Kad pržite luk, obavezno u tiganj ili šerpu dodajte ravnu kašičicu sode bikarbone.
Na više od pola kg crnog luka dodajte punu kašiku sode bikarbone, i nastavite normalno da dinstate. Soda bikarbona će takođe, da zgusne crni luk pa će se bolje variti. Ako pravite zapršku, možete da je preskočite jer će soda dati vašem jelu potrebnu gustinu.
( Trpeza )
Pročitajte još:
Lovačka salata: Najbolji recept za zimnicu, bolju čak i od ajvara
Donosimo vam najbolji recept za lovačku salatu, koja se sprema jednostavnije od ajvara.
OBARA S NOGU SLOVENCE I ITALIJANE Branka neumorna i u penziji, najponosnija na specijalitet koji je naučila od svekrve a to je slatko od šljiva punjeno orahom
Za žene na selu, naročito starije životne dobi karakteristično je da se bave pripremom zimnice, slatke ili kisele i uglavnom je to za porodične potrebe i za bliže prijatelje.
OD MAĐARSKE DO SRPSKE KUHINJE Riblji paprikaš koji oduzima dah!
Riblji paprikaš je jedno od najstarijih i najpoznatijih jela koje potiče iz mađarske kuhinje ali je postalo popularno i kod Srba naročito na severu Bačke.
Lažne knedle sa šljivama: Nema ukusnijeg i lepšeg kolača od ovog
Savršen kolač za uvod u jesen su knedle sa šljivama, ali u vidu kolača
SVETSKI KUVARI SU REKLI: 10 TOP srpskih jela, neka će vas iznenaditi
Srpska kuhinja vekovima nosi duh tradicije. Ona je svojevrsna riznica ukusa, spoj različitih kultura i naroda koji su prošli ovim prostorima.
Komentari(0)