DODAJTE OVO U CRNI LUK KAD PRŽITE Kuvari tvrde da je jelo ukusnije 100 puta nego inače
Dodajte ovaj sastojak kad pržite luk i osetite ogromnu razliku u ukusu.
Dodajte šećer
Ako dodate prstohvat šećera u crni luk dok budete pržili, dodaće na ukusu. Ali, vodite računa da ne preterate sa količinom šećera, jer i to može da uništi ukus. Kad krenete da pržite luk, sipajte ulje u tiganj, dodajte komadić putera, pa seckani crni luk. Pospite šećerom. Jelo će da bude savršeno, a ukus neverovatan.
A ako želite da prilikom prženja luka ne usmrdite kuću, primenite ovaj savet
Prženje luka mnogim domaćicama stvara neprijatnost zbog neprijatnih mirisa koji se šire kuhinjom, a i neretko celim domaćinstvom. Takođe, ima tendenciju da se "uvuče miris "u kosu i odeću, a tu je i često suzenje očiju. Potrebna je samo jedna namirnica i rešićete probleme, a vaš ručak će biti preukusan.
Zašto se širi neprijatan miris kada pržite luk?
Prilikom zagrevanja luka oslobađa se sumpor, koji ima jak i neprijatan miris.
Dodajte sodu bikarbonu
Kad pržite luk, obavezno u tiganj ili šerpu dodajte ravnu kašičicu sode bikarbone.
Na više od pola kg crnog luka dodajte punu kašiku sode bikarbone, i nastavite normalno da dinstate. Soda bikarbona će takođe, da zgusne crni luk pa će se bolje variti. Ako pravite zapršku, možete da je preskočite jer će soda dati vašem jelu potrebnu gustinu.
( Trpeza )
Pročitajte još:
ČOBANSKI PASULJ SA TARE Ovakav sigurno niste probali, ukus će vas raspametiti
Za izreku "prost kao pasulj" ste sigurno čuli. Iako priprema pasulja nije neka posebna nauka, planiniski pasulj je malo više od prostog jela
NAJBRŽE LJUŠĆENJE PAPRIKA: Trikovi koji skraćuju put do ajvara
Evo kako da oljuštite pečene paprike za tili čas
TITOV AJVAR U DVE BOJE: Po receptu čuvenog kuvara Škrbe
I Tito je voleo ajvar! Doživotni predsednik SFRJ i osvedočeni gurman uživao je u ukusnim zalogajima, a omiljena zimnica spremala mu se u dve boje.
NAPRAVITE NAJBOLJU SRPSKU SARMU: Naše bake su koristile OVE TRIKOVE za najukusnije jelo
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima. Kada pomislimo na pripremu kuvanog kiselog kupusa, odmah se setimo da ga naše mame i bake prave na najukusniji način i da njihovu pripremu ne može da zameni nijedna druga.
ZLATIBORSKI RECEPT ZA KISELE KRASTVAČIĆE ZA KOJIM SU RUSI ODLEPILI: Ove korake DOMAĆICE SA PLANINE su dugo ČUVALE
Ovo je recept za kisele krastavčiće koji će vas oduševiti
Komentari(0)