Recept za sočne knedle sa kajsijama svaka domaćica mora da ima: Svaki zalogaj je fantazija - preukusna poslastica
Iako znamo svi za knedle sa šljivama, jako dobar ukus imaju i ove sa kajsijama, ako ne čak i nijansu bolji
Predstavljamo vam recept za knedle sa kajsijama koje će zadržati oblik i oduševiti vas ukusom i svojom jednostavnom pripremom. Verovatno ste navikli na knedle sa šljivama, alli verujte da će vam se ova poslastica itekako dopasti.
Sastojci:
– 500 g krompira
– 600 g kajsija
Možda vas zanima:
DOMAĆE VANILICE: Po receptu naših baka
Domaće vanilice su generacijama omiljen kolač jer budi uspomene na detinjstvo. NJihov sočan ukus, a još lepši miris dobitna su kombinacija koja je osvojila mnoga srca.
Pita od 3 ukusa i kupovnih kora: Kad se spoji mak, jabuke i orasi dobije se savršenstvo ukusa
Ukoliko volite sve slatke pite, ova će od sada biti vaš favorit jer su u njoj svi najsavršeniji ukusi
Možda vas zanima:
DOMAĆE VANILICE: Po receptu naših baka
Domaće vanilice su generacijama omiljen kolač jer budi uspomene na detinjstvo. NJihov sočan ukus, a još lepši miris dobitna su kombinacija koja je osvojila mnoga srca.
Pita od 3 ukusa i kupovnih kora: Kad se spoji mak, jabuke i orasi dobije se savršenstvo ukusa
Ukoliko volite sve slatke pite, ova će od sada biti vaš favorit jer su u njoj svi najsavršeniji ukusi
Možda vas zanima:
DOMAĆE VANILICE: Po receptu naših baka
Domaće vanilice su generacijama omiljen kolač jer budi uspomene na detinjstvo. NJihov sočan ukus, a još lepši miris dobitna su kombinacija koja je osvojila mnoga srca.
Pita od 3 ukusa i kupovnih kora: Kad se spoji mak, jabuke i orasi dobije se savršenstvo ukusa
Ukoliko volite sve slatke pite, ova će od sada biti vaš favorit jer su u njoj svi najsavršeniji ukusi
– 200-300 g brašna
– 1 jaje
– prezle
– vanilin šećer
– ulje
– šećer
Priprema:
Očistiti krompir, skuvati i napraviti pire, dodati soli, malo ulja i 1 jaje pa mikserom izmiksati. Zatim, dodati brašno, umesiti mekše testo. Kajsijama izvaditi koščice i od testa vaditi komadiće i praviti knedle. Kuvati 7-8 minuta u ključaloj vodi dok knedle ne isplivaju i da budu mekane na dodir.
Prezle ispržiti na ulju, pa kuvane knedle uvaljati u prezle. Posuti vanilin šećerom i poslužiti.
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!
PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Najukusnija kombinacija MESA i KROMPIRA, ova musaka je PRAZNIK za sva čula
Čuveni kuvar Stevo Karapandža podelio je recept za musaku sa jogurtom
Lovačka salata: Najbolji recept za zimnicu, bolju čak i od ajvara
Donosimo vam najbolji recept za lovačku salatu, koja se sprema jednostavnije od ajvara.
OBARA S NOGU SLOVENCE I ITALIJANE Branka neumorna i u penziji, najponosnija na specijalitet koji je naučila od svekrve a to je slatko od šljiva punjeno orahom
Za žene na selu, naročito starije životne dobi karakteristično je da se bave pripremom zimnice, slatke ili kisele i uglavnom je to za porodične potrebe i za bliže prijatelje.
OD MAĐARSKE DO SRPSKE KUHINJE Riblji paprikaš koji oduzima dah!
Riblji paprikaš je jedno od najstarijih i najpoznatijih jela koje potiče iz mađarske kuhinje ali je postalo popularno i kod Srba naročito na severu Bačke.
Lažne knedle sa šljivama: Nema ukusnijeg i lepšeg kolača od ovog
Savršen kolač za uvod u jesen su knedle sa šljivama, ali u vidu kolača
Komentari(0)