Recept za sočne knedle sa kajsijama svaka domaćica mora da ima: Svaki zalogaj je fantazija - preukusna poslastica
Iako znamo svi za knedle sa šljivama, jako dobar ukus imaju i ove sa kajsijama, ako ne čak i nijansu bolji
Predstavljamo vam recept za knedle sa kajsijama koje će zadržati oblik i oduševiti vas ukusom i svojom jednostavnom pripremom. Verovatno ste navikli na knedle sa šljivama, alli verujte da će vam se ova poslastica itekako dopasti.
Sastojci:
– 500 g krompira
– 600 g kajsija
Možda vas zanima:
Kuvana repa s belim lukom: Jeftin, star, posan ručak koji se kuvao kad nema ništa
Kada bi nestalo mesa, brašna, jaja i svega „važnog“, u starim srpskim kuhinjama ostajala je repa. A kad se ona skuva s belim lukom – nahrani i telo i dušu
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Možda vas zanima:
Kuvana repa s belim lukom: Jeftin, star, posan ručak koji se kuvao kad nema ništa
Kada bi nestalo mesa, brašna, jaja i svega „važnog“, u starim srpskim kuhinjama ostajala je repa. A kad se ona skuva s belim lukom – nahrani i telo i dušu
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Možda vas zanima:
Kuvana repa s belim lukom: Jeftin, star, posan ručak koji se kuvao kad nema ništa
Kada bi nestalo mesa, brašna, jaja i svega „važnog“, u starim srpskim kuhinjama ostajala je repa. A kad se ona skuva s belim lukom – nahrani i telo i dušu
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
– 200-300 g brašna
– 1 jaje
– prezle
– vanilin šećer
– ulje
– šećer
Priprema:
Očistiti krompir, skuvati i napraviti pire, dodati soli, malo ulja i 1 jaje pa mikserom izmiksati. Zatim, dodati brašno, umesiti mekše testo. Kajsijama izvaditi koščice i od testa vaditi komadiće i praviti knedle. Kuvati 7-8 minuta u ključaloj vodi dok knedle ne isplivaju i da budu mekane na dodir.
Prezle ispržiti na ulju, pa kuvane knedle uvaljati u prezle. Posuti vanilin šećerom i poslužiti.
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!
OVU SUPU NE ZOVU ZA DŽABE PENICILINOM! Pobeđuje grip i prehladu, a IMUNITET posle nje je kao NOV
Topla, mirisna, zlatna, ova supa je pravi spas za imunitet, posebno u sezoni prehlada.
Jelovnik za Mitrovdan: Sve od predjela, glavnog jela pa do sitnih kolača
Danas slavimo svetog Dimitrija, praznik koji je u narodu poznat kao Mitrovdan. Ove godine za Mitrovdan spremamo mrsnu hranu
Recept za najbolju večeru: Preukusno starinsko jelo koje vraća snagu i poboljšava probavu!
Pravi se od žutog ili belog kukuruznog brašna
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Komentari(0)