PREUKUSNA Pita od patlidžana, gotova za čas a topi se ustima!
Pita od patlidžana predstavlja savršenu kombinaciju sastojaka, idealnu za sve ljubitelje povrća. Njen jednostavan recept omogućava da uživate u tradicionalnom ukusu bez suvišnog napora.

Za ovu preukusnu pitu, potrebno je samo da umutite testo i pomešate sve sastojke. Ništa lakše. Fenomenalnog je ukusa, a veoma zdrava.
Testo:
3 jajeta
150 ml jogurta
150 ml vode
20 ml maslinovog ulja
300 g brašna
10 g suvog kvasca
Nadev:
1 patlidžan
1/2 crnog luka
1 manji praziluk
1/2 paprike
1 čen belog luka
1 kašika paradajz paste
60 g tvrdog sira
Priprema
Seckani praziluk i crni luk propržite, pa dodajte patližan isečen na kocke. Posle 5 minuta dodajte seckanu papriku, pa posolite i pobiberite. Dobro promešajte. Onda sipajte malo vode, pa poklopite i ostavite da se povrće izdinsta. U jaja dodajte vodu, ulje, jogurt, posolite i pobiberite i sve dobro sjedinite. Brašno dodajte postepeno pa sve dobro umutite. Zatim dodajte kvasac i promešajte. Paradajz pastu dodajte u povrće pa promešajte. Pleh obložite pek papirom, pa ga malo nauljite i sipajte pola količine smese za testo. Dodajte nadev i pospite rendanim sirom. Preko sipajte preostalu smesu za testo. Pecite oko 35 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.

Vojvođanski specijalitet prste da poližete: Bogovski ručak za koji vam treba samo 4 sastojka, odmah zapišite recept
Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata.

NAJSTARIJI VOJVOĐANSKI SLATKIŠ Omiljena poslastica nekada najmoćnije žene dinastije Habzburg
Osim čuvenih strudli, šnenokli i knedli sa šljivama, izdvaja se i nastariji, skoro zaboravljeni slatkiš - kitnikez, koji se naziva i „sir od dunja“.
Komentari(0)