PREUKUSNA Pita od patlidžana, gotova za čas a topi se ustima!

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Pita od patlidžana predstavlja savršenu kombinaciju sastojaka, idealnu za sve ljubitelje povrća. Njen jednostavan recept omogućava da uživate u tradicionalnom ukusu bez suvišnog napora.

Pita od patlidžana
Shutterstock

Za ovu preukusnu pitu, potrebno je samo da umutite testo i pomešate sve sastojke. Ništa lakše. Fenomenalnog je ukusa, a veoma zdrava.

Testo:

3 jajeta

150 ml jogurta

150 ml vode

20 ml maslinovog ulja

300 g brašna

10 g suvog kvasca

Nadev:

1 patlidžan

1/2 crnog luka

1 manji praziluk

1/2 paprike

1 čen belog luka

1 kašika paradajz paste

60 g tvrdog sira

Priprema

Seckani praziluk i crni luk propržite, pa dodajte patližan isečen na kocke. Posle 5 minuta dodajte seckanu papriku, pa posolite i pobiberite. Dobro promešajte. Onda sipajte malo vode, pa poklopite i ostavite da se povrće izdinsta. U jaja dodajte vodu, ulje, jogurt, posolite i pobiberite i sve dobro sjedinite. Brašno dodajte postepeno pa sve dobro umutite. Zatim dodajte kvasac i promešajte. Paradajz pastu dodajte u povrće pa promešajte. Pleh obložite pek papirom, pa ga malo nauljite i sipajte pola količine smese za testo. Dodajte nadev i pospite rendanim sirom. Preko sipajte preostalu smesu za testo. Pecite oko 35 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Komentari(0)

Loading