OVO JE NAJLAKŠA PRIPREMA LEDENIH KOCKI KOJE SE TOPE U USTIMA: Recept koji će svaka domaćica OBOŽAVATI

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Ledene kocke su kolač koji može da se napravi na mnogo različitih načina, a ovaj ćete odmah zapisati

ledene kocke
Shutterstock

Ukoliko volite slatkiše i vaši ukućani se raduju kad se na stolu nađe neki domaći kolač ovaj recept će vas očarati čim ga probate.

Za pripremu ledenih kocki nije potrebno veliko predznanje, ali je potrebno malo više vremena.

Ipak, kada ih probate i kada krenu da se tope pod nepcima shvatićete da je svaki minut vremena dobro utrošen.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Evo šta vam je potrebno za ledene kocke 7 + 7 + 7:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za koru:

7 jaja

7 kašika brašna

7 kašika šećera

3 kašike kakao

1 kesica prašak za pecivo

malo cimeta

Za preliv:

250 g šećera

500 ml vode

Za fil:

1 vanil šećer

1 l mleka

10 kašika brašna

10 kašika šećera

250 g margarin ili maslac

150 g šećera u prahu

Za glazuru:

200 g čokolade

10 kašika ulja

Priprema:

Kora

Mikserom penasto umutite jaja i šećer, pa postepeno dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Onda laganim pokretima sve dobro sjediniti varjačom i sipati u pleh koji ste obložili pek papirom. Temperatura rerne treba da bude oko 200 stepeni i za nekih pola sata kora je gotova.

Preliv

Pomešati šećer i vodu pa staviti da provri. Vrelim preliti hladnu koru.

Fil

Od 1 l mleka odvojiti 200 ml pa u njemu razmutiti brašno, vanil šećer i šećer. Ostatak mleka 800 ml ostaviti da proključa. Skloniti mleko sa vatre i postepeno dodavati smesu od brašna i kuvati na tihoj vatri uz neprestano mešanje. Ostaviti da se ohladi. Posebno umututi margarin i šećer u prahu pa sjediniti sa ohladenim filom. Dobro izmešati i sipati preko kore.

Preliti glazurom od ulja i čokolade. Kolač staviti u frižider da se dobro ohladi.

(Espreso)

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading