OVO JE NAJLAKŠA PRIPREMA LEDENIH KOCKI KOJE SE TOPE U USTIMA: Recept koji će svaka domaćica OBOŽAVATI
Ledene kocke su kolač koji može da se napravi na mnogo različitih načina, a ovaj ćete odmah zapisati

Ukoliko volite slatkiše i vaši ukućani se raduju kad se na stolu nađe neki domaći kolač ovaj recept će vas očarati čim ga probate.
Za pripremu ledenih kocki nije potrebno veliko predznanje, ali je potrebno malo više vremena.
Ipak, kada ih probate i kada krenu da se tope pod nepcima shvatićete da je svaki minut vremena dobro utrošen.
Možda vas zanima:

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje
Možda vas zanima:

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje
Možda vas zanima:

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje
Evo šta vam je potrebno za ledene kocke 7 + 7 + 7:
Možda vas zanima:

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje
Možda vas zanima:

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje
Za koru:
7 jaja
7 kašika brašna
7 kašika šećera
3 kašike kakao
1 kesica prašak za pecivo
malo cimeta
Za preliv:
250 g šećera
500 ml vode
Za fil:
1 vanil šećer
1 l mleka
10 kašika brašna
10 kašika šećera
250 g margarin ili maslac
150 g šećera u prahu
Za glazuru:
200 g čokolade
10 kašika ulja
Priprema:
Kora
Mikserom penasto umutite jaja i šećer, pa postepeno dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Onda laganim pokretima sve dobro sjediniti varjačom i sipati u pleh koji ste obložili pek papirom. Temperatura rerne treba da bude oko 200 stepeni i za nekih pola sata kora je gotova.
Preliv
Pomešati šećer i vodu pa staviti da provri. Vrelim preliti hladnu koru.
Fil
Od 1 l mleka odvojiti 200 ml pa u njemu razmutiti brašno, vanil šećer i šećer. Ostatak mleka 800 ml ostaviti da proključa. Skloniti mleko sa vatre i postepeno dodavati smesu od brašna i kuvati na tihoj vatri uz neprestano mešanje. Ostaviti da se ohladi. Posebno umututi margarin i šećer u prahu pa sjediniti sa ohladenim filom. Dobro izmešati i sipati preko kore.
Preliti glazurom od ulja i čokolade. Kolač staviti u frižider da se dobro ohladi.
(Espreso)

STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna
Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.
Komentari(0)