OVO JE NAJLAKŠA PRIPREMA LEDENIH KOCKI KOJE SE TOPE U USTIMA: Recept koji će svaka domaćica OBOŽAVATI
Ledene kocke su kolač koji može da se napravi na mnogo različitih načina, a ovaj ćete odmah zapisati
Ukoliko volite slatkiše i vaši ukućani se raduju kad se na stolu nađe neki domaći kolač ovaj recept će vas očarati čim ga probate.
Za pripremu ledenih kocki nije potrebno veliko predznanje, ali je potrebno malo više vremena.
Ipak, kada ih probate i kada krenu da se tope pod nepcima shvatićete da je svaki minut vremena dobro utrošen.
Možda vas zanima:
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Najstarija srpska poslastica: Neodoljivo je ukusna, sprema se za 10 minuta i čuva liniju
Da li vam nedostaje bakina kuhinja? Hrskave starinske orasnice su rešenje – najstarija srpska poslastica, od samo tri sastojka.
Možda vas zanima:
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Najstarija srpska poslastica: Neodoljivo je ukusna, sprema se za 10 minuta i čuva liniju
Da li vam nedostaje bakina kuhinja? Hrskave starinske orasnice su rešenje – najstarija srpska poslastica, od samo tri sastojka.
Možda vas zanima:
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Najstarija srpska poslastica: Neodoljivo je ukusna, sprema se za 10 minuta i čuva liniju
Da li vam nedostaje bakina kuhinja? Hrskave starinske orasnice su rešenje – najstarija srpska poslastica, od samo tri sastojka.
Evo šta vam je potrebno za ledene kocke 7 + 7 + 7:
Možda vas zanima:
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Najstarija srpska poslastica: Neodoljivo je ukusna, sprema se za 10 minuta i čuva liniju
Da li vam nedostaje bakina kuhinja? Hrskave starinske orasnice su rešenje – najstarija srpska poslastica, od samo tri sastojka.
Možda vas zanima:
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Najstarija srpska poslastica: Neodoljivo je ukusna, sprema se za 10 minuta i čuva liniju
Da li vam nedostaje bakina kuhinja? Hrskave starinske orasnice su rešenje – najstarija srpska poslastica, od samo tri sastojka.
Za koru:
7 jaja
7 kašika brašna
7 kašika šećera
3 kašike kakao
1 kesica prašak za pecivo
malo cimeta
Za preliv:
250 g šećera
500 ml vode
Za fil:
1 vanil šećer
1 l mleka
10 kašika brašna
10 kašika šećera
250 g margarin ili maslac
150 g šećera u prahu
Za glazuru:
200 g čokolade
10 kašika ulja
Priprema:
Kora
Mikserom penasto umutite jaja i šećer, pa postepeno dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Onda laganim pokretima sve dobro sjediniti varjačom i sipati u pleh koji ste obložili pek papirom. Temperatura rerne treba da bude oko 200 stepeni i za nekih pola sata kora je gotova.
Preliv
Pomešati šećer i vodu pa staviti da provri. Vrelim preliti hladnu koru.
Fil
Od 1 l mleka odvojiti 200 ml pa u njemu razmutiti brašno, vanil šećer i šećer. Ostatak mleka 800 ml ostaviti da proključa. Skloniti mleko sa vatre i postepeno dodavati smesu od brašna i kuvati na tihoj vatri uz neprestano mešanje. Ostaviti da se ohladi. Posebno umututi margarin i šećer u prahu pa sjediniti sa ohladenim filom. Dobro izmešati i sipati preko kore.
Preliti glazurom od ulja i čokolade. Kolač staviti u frižider da se dobro ohladi.
(Espreso)
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Recept za savršenu carsku pitu: Mekana, izdašna i toliko dobra da se danima priča o njoj
Upravo takav recept vam i donosimo
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Brzinske krofnice koje se tope u ustima: Niko im neće odoleti i svi će vam tražiti recept
Celokupno vreme pripreme neće vam oduzeti više od 25 minuta.
POSNA PITA SA POVRĆEM: Idealna za doručak, užinu ili večeru za dane posta (VIDEO)
Ideja za posnu pitu koja se brzo spema i ima mnogo zdravih sastojaka
Komentari(0)