OVO JE NAJLAKŠA PRIPREMA LEDENIH KOCKI KOJE SE TOPE U USTIMA: Recept koji će svaka domaćica OBOŽAVATI
Ledene kocke su kolač koji može da se napravi na mnogo različitih načina, a ovaj ćete odmah zapisati
Ukoliko volite slatkiše i vaši ukućani se raduju kad se na stolu nađe neki domaći kolač ovaj recept će vas očarati čim ga probate.
Za pripremu ledenih kocki nije potrebno veliko predznanje, ali je potrebno malo više vremena.
Ipak, kada ih probate i kada krenu da se tope pod nepcima shvatićete da je svaki minut vremena dobro utrošen.
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Evo šta vam je potrebno za ledene kocke 7 + 7 + 7:
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Za koru:
7 jaja
7 kašika brašna
7 kašika šećera
3 kašike kakao
1 kesica prašak za pecivo
malo cimeta
Za preliv:
250 g šećera
500 ml vode
Za fil:
1 vanil šećer
1 l mleka
10 kašika brašna
10 kašika šećera
250 g margarin ili maslac
150 g šećera u prahu
Za glazuru:
200 g čokolade
10 kašika ulja
Priprema:
Kora
Mikserom penasto umutite jaja i šećer, pa postepeno dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Onda laganim pokretima sve dobro sjediniti varjačom i sipati u pleh koji ste obložili pek papirom. Temperatura rerne treba da bude oko 200 stepeni i za nekih pola sata kora je gotova.
Preliv
Pomešati šećer i vodu pa staviti da provri. Vrelim preliti hladnu koru.
Fil
Od 1 l mleka odvojiti 200 ml pa u njemu razmutiti brašno, vanil šećer i šećer. Ostatak mleka 800 ml ostaviti da proključa. Skloniti mleko sa vatre i postepeno dodavati smesu od brašna i kuvati na tihoj vatri uz neprestano mešanje. Ostaviti da se ohladi. Posebno umututi margarin i šećer u prahu pa sjediniti sa ohladenim filom. Dobro izmešati i sipati preko kore.
Preliti glazurom od ulja i čokolade. Kolač staviti u frižider da se dobro ohladi.
(Espreso)
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
Komentari(0)