Kako skuvati KAČAMAK NA STARINSKI NAČIN:Tradicionalni recept koji je nedostajao vašoj kuhinji

14:00

Gastronomija 0

Recept koji će vas vratiti u detinjstvo

Kako skuvati KAČAMAK NA STARINSKI NAČIN:Tradicionalni recept koji je nedostajao vašoj kuhinji
Shutterstock/Palenta

Potrebno je:

  • 350-400 ml vode
  • soli
  • 1 lonče od 300 gr brašna
  • 50 gr suve slanine
  • 3 kašike sitnijih čvaraka
  • 2 kašike kisele pavlake ili kajmaka
  • 50 gr sira
  • po želji kiselo mleko

Priprema:

Staviti u šerpu vodu posoliti, pa kad provri polako dodavati brašno i  mešati na tihoj vatri. Kačamak peći oko 4-5 minuta. 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U činiju staviti kajmak ili pavlaku pa rasporediti  po dnu. U tiganju ispržiti seckanu slaninu. 
Kad se slanina isprži da bude rež dodati čvarke da se ugreju i skloniti. Preko pavlake hvatati varjačom kačamak i viljuškom skidati manje komade kačamaka.

Polako rasporediti prženu slaninu i čvarke. Preko rasporediti izmrvljen sir može malo i kiselog mleka. Ko mu može odoliti voda curi na usta preukusno.

paprika

Paprika odlično rodila, kvalitet crvenih plodova fenomenalan a cena ostala ista: Miroslav ima 14 plastenika i to mu je tokom suše bio spas, biće ajvara ako pitate ovog vrednog domaćina

Gastronomija

11:00

9 septembar, 2024

Iako je prethodnih meseci dugotrojna suša loše uticala na rod velikog broja voćnih i povrtarskih kultura, mnoge domaćice su se zapitale da li će biti dovoljno kvalitetne paprike za ajvar i po kojoj ceni će se prodavati. Iz domaćinstva Miroslava Milojevića iz čačanskog sela Gornja Gorevnica stižu samo dobre vesti, jer kod ovog vrednog povrtara paprika je odlično rodila, a cena je ostala ista. Njegova tajna svakako su plastenička proizvodnja i redovno zalivanje.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading