Kako skuvati KAČAMAK NA STARINSKI NAČIN:Tradicionalni recept koji je nedostajao vašoj kuhinji
Recept koji će vas vratiti u detinjstvo
Potrebno je:
- 350-400 ml vode
- soli
- 1 lonče od 300 gr brašna
- 50 gr suve slanine
- 3 kašike sitnijih čvaraka
- 2 kašike kisele pavlake ili kajmaka
- 50 gr sira
- po želji kiselo mleko
Priprema:
Staviti u šerpu vodu posoliti, pa kad provri polako dodavati brašno i mešati na tihoj vatri. Kačamak peći oko 4-5 minuta.
Možda vas zanima:
NEMA ZDRAVIJEG I JEDNOSTAVNIJEG OBROKA OD KAČAMAKA: Čisti creva i topi kilograme, a 1 sastojak daje mu neverovatan ukus
Donosimo vam najbolji recept za kačamak, kojem nećete moći da odolite.
KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija
Možda vas zanima:
NEMA ZDRAVIJEG I JEDNOSTAVNIJEG OBROKA OD KAČAMAKA: Čisti creva i topi kilograme, a 1 sastojak daje mu neverovatan ukus
Donosimo vam najbolji recept za kačamak, kojem nećete moći da odolite.
KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija
Možda vas zanima:
NEMA ZDRAVIJEG I JEDNOSTAVNIJEG OBROKA OD KAČAMAKA: Čisti creva i topi kilograme, a 1 sastojak daje mu neverovatan ukus
Donosimo vam najbolji recept za kačamak, kojem nećete moći da odolite.
KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija
U činiju staviti kajmak ili pavlaku pa rasporediti po dnu. U tiganju ispržiti seckanu slaninu.
Kad se slanina isprži da bude rež dodati čvarke da se ugreju i skloniti. Preko pavlake hvatati varjačom kačamak i viljuškom skidati manje komade kačamaka.
Polako rasporediti prženu slaninu i čvarke. Preko rasporediti izmrvljen sir može malo i kiselog mleka. Ko mu može odoliti voda curi na usta preukusno.
IDEALAN DORUČAK ZA MRŠAVLJENJE: Najvažnije je zdravo započeti dan
Doktorka Meri Sabat objasnila je kako jaja i grčki jogurt pomažu da smršate, a najbolje je da se jedu za doručak.
Baka nam je otkrila novu pitu - voćni specijalitet: Evo šta ide u nju, nećete moći da se zaustvavite, savršena je
Evo kako se pravi najbolja pita na svetu
Paprika odlično rodila, kvalitet crvenih plodova fenomenalan a cena ostala ista: Miroslav ima 14 plastenika i to mu je tokom suše bio spas, biće ajvara ako pitate ovog vrednog domaćina
Iako je prethodnih meseci dugotrojna suša loše uticala na rod velikog broja voćnih i povrtarskih kultura, mnoge domaćice su se zapitale da li će biti dovoljno kvalitetne paprike za ajvar i po kojoj ceni će se prodavati. Iz domaćinstva Miroslava Milojevića iz čačanskog sela Gornja Gorevnica stižu samo dobre vesti, jer kod ovog vrednog povrtara paprika je odlično rodila, a cena je ostala ista. Njegova tajna svakako su plastenička proizvodnja i redovno zalivanje.
SIMBOL LJUBAVI KRCAT VITAMINOM C: Šipurak, čudesna biljka koju možete nabrati na izletu - recept za predivan domaći džem
Kada jesen stigne i priroda nas obraduje svojim plodovima, šipurak, ili divlja ruža, postaje pravi dragulj među biljkama koje možete sakupiti tokom šetnji u prirodi.
Ukusniju pitu niste probali: Topi se ustima, a nikada ne biste pogodili koji joj je tajni sastojak
Recept za brzu i ukusnu pita sa tikvicama
Komentari(0)