RECEPT KOJI ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Zaboravljeno starinsko jelo neobičnog naziva koje se nekada spremalo širom Srbije
Tašci su starinsko jelo koje može da se pripremi na ovaj način, ali i kao desert.

Priprema nije teška, treba vam samo malo strpljenja i volje. Tašci su starinsko jelo koje može da se pripremi na ovaj način, ali i kao desert. Kao desert poslužuje se sa pekmezom. Sve što vam je potrebno kao i dedaljan opis pripreme nalazi se dole.
Možda vas zanima:

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Možda vas zanima:

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Možda vas zanima:

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Potrebno je:
- 500 gr krompira
- 100 gr brašna
- malo ulja
- 1 glavica crnoga luka
- 250 gr mlevenog mesa
- malo začina
- ml biber
- 50 gr prezli
Priprema:
Krompir skuvati pa ga izgnječiti malo dodati ulja i soli pa mikserom izmiksati. Luk iseckati i propržiti i dodati ml meso pa pržiti 5-6 minuta.
Dodati začin i ml biber. U krompir dodati brašno pa izmesiti rukama i oklagijom razvaljati debljine 1 cm.
Iseći kvadrate i puniti mesom preklopiti na pola i pritisnuti ivice. Kuvati 5-6 minuta da isplivaju na površinu.
Prezle malo ispržiti na ulju pa taške vaditi i uvaljati u prezle- Služiti toplo. Fantastičan ukus. Prijatno!

U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave

Gnjec od pasulja: Zaboravljeno homoljsko jelo koje se jelo kašikom, hladno i uz turšiju
Nekada se u zabačenim selima Homolja od ostataka pasulja pravilo novo jelo – „gnjec“. Gusto, hladno, pomalo slatkasto, a posno i zasitno. Danas se gotovo niko ne seća da je postojalo.

Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima
Komentari(0)