RECEPT KOJI ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Zaboravljeno starinsko jelo neobičnog naziva koje se nekada spremalo širom Srbije
Tašci su starinsko jelo koje može da se pripremi na ovaj način, ali i kao desert.
Priprema nije teška, treba vam samo malo strpljenja i volje. Tašci su starinsko jelo koje može da se pripremi na ovaj način, ali i kao desert. Kao desert poslužuje se sa pekmezom. Sve što vam je potrebno kao i dedaljan opis pripreme nalazi se dole.
Možda vas zanima:
DOMAĆE VANILICE: Po receptu naših baka
Domaće vanilice su generacijama omiljen kolač jer budi uspomene na detinjstvo. NJihov sočan ukus, a još lepši miris dobitna su kombinacija koja je osvojila mnoga srca.
Pita od 3 ukusa i kupovnih kora: Kad se spoji mak, jabuke i orasi dobije se savršenstvo ukusa
Ukoliko volite sve slatke pite, ova će od sada biti vaš favorit jer su u njoj svi najsavršeniji ukusi
Možda vas zanima:
DOMAĆE VANILICE: Po receptu naših baka
Domaće vanilice su generacijama omiljen kolač jer budi uspomene na detinjstvo. NJihov sočan ukus, a još lepši miris dobitna su kombinacija koja je osvojila mnoga srca.
Pita od 3 ukusa i kupovnih kora: Kad se spoji mak, jabuke i orasi dobije se savršenstvo ukusa
Ukoliko volite sve slatke pite, ova će od sada biti vaš favorit jer su u njoj svi najsavršeniji ukusi
Možda vas zanima:
DOMAĆE VANILICE: Po receptu naših baka
Domaće vanilice su generacijama omiljen kolač jer budi uspomene na detinjstvo. NJihov sočan ukus, a još lepši miris dobitna su kombinacija koja je osvojila mnoga srca.
Pita od 3 ukusa i kupovnih kora: Kad se spoji mak, jabuke i orasi dobije se savršenstvo ukusa
Ukoliko volite sve slatke pite, ova će od sada biti vaš favorit jer su u njoj svi najsavršeniji ukusi
Potrebno je:
- 500 gr krompira
- 100 gr brašna
- malo ulja
- 1 glavica crnoga luka
- 250 gr mlevenog mesa
- malo začina
- ml biber
- 50 gr prezli
Priprema:
Krompir skuvati pa ga izgnječiti malo dodati ulja i soli pa mikserom izmiksati. Luk iseckati i propržiti i dodati ml meso pa pržiti 5-6 minuta.
Dodati začin i ml biber. U krompir dodati brašno pa izmesiti rukama i oklagijom razvaljati debljine 1 cm.
Iseći kvadrate i puniti mesom preklopiti na pola i pritisnuti ivice. Kuvati 5-6 minuta da isplivaju na površinu.
Prezle malo ispržiti na ulju pa taške vaditi i uvaljati u prezle- Služiti toplo. Fantastičan ukus. Prijatno!
Lovačka salata: Najbolji recept za zimnicu, bolju čak i od ajvara
Donosimo vam najbolji recept za lovačku salatu, koja se sprema jednostavnije od ajvara.
OBARA S NOGU SLOVENCE I ITALIJANE Branka neumorna i u penziji, najponosnija na specijalitet koji je naučila od svekrve a to je slatko od šljiva punjeno orahom
Za žene na selu, naročito starije životne dobi karakteristično je da se bave pripremom zimnice, slatke ili kisele i uglavnom je to za porodične potrebe i za bliže prijatelje.
OD MAĐARSKE DO SRPSKE KUHINJE Riblji paprikaš koji oduzima dah!
Riblji paprikaš je jedno od najstarijih i najpoznatijih jela koje potiče iz mađarske kuhinje ali je postalo popularno i kod Srba naročito na severu Bačke.
Lažne knedle sa šljivama: Nema ukusnijeg i lepšeg kolača od ovog
Savršen kolač za uvod u jesen su knedle sa šljivama, ali u vidu kolača
SVETSKI KUVARI SU REKLI: 10 TOP srpskih jela, neka će vas iznenaditi
Srpska kuhinja vekovima nosi duh tradicije. Ona je svojevrsna riznica ukusa, spoj različitih kultura i naroda koji su prošli ovim prostorima.
Komentari(0)