RECEPT KOJI ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Zaboravljeno starinsko jelo neobičnog naziva koje se nekada spremalo širom Srbije
Tašci su starinsko jelo koje može da se pripremi na ovaj način, ali i kao desert.

Priprema nije teška, treba vam samo malo strpljenja i volje. Tašci su starinsko jelo koje može da se pripremi na ovaj način, ali i kao desert. Kao desert poslužuje se sa pekmezom. Sve što vam je potrebno kao i dedaljan opis pripreme nalazi se dole.
Možda vas zanima:

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Potrebno je:
- 500 gr krompira
- 100 gr brašna
- malo ulja
- 1 glavica crnoga luka
- 250 gr mlevenog mesa
- malo začina
- ml biber
- 50 gr prezli
Priprema:
Krompir skuvati pa ga izgnječiti malo dodati ulja i soli pa mikserom izmiksati. Luk iseckati i propržiti i dodati ml meso pa pržiti 5-6 minuta.
Dodati začin i ml biber. U krompir dodati brašno pa izmesiti rukama i oklagijom razvaljati debljine 1 cm.
Iseći kvadrate i puniti mesom preklopiti na pola i pritisnuti ivice. Kuvati 5-6 minuta da isplivaju na površinu.
Prezle malo ispržiti na ulju pa taške vaditi i uvaljati u prezle- Služiti toplo. Fantastičan ukus. Prijatno!

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.
Komentari(0)