RECEPT KOJI ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Zaboravljeno starinsko jelo neobičnog naziva koje se nekada spremalo širom Srbije
Tašci su starinsko jelo koje može da se pripremi na ovaj način, ali i kao desert.
Priprema nije teška, treba vam samo malo strpljenja i volje. Tašci su starinsko jelo koje može da se pripremi na ovaj način, ali i kao desert. Kao desert poslužuje se sa pekmezom. Sve što vam je potrebno kao i dedaljan opis pripreme nalazi se dole.
Možda vas zanima:
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Možda vas zanima:
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Možda vas zanima:
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Potrebno je:
- 500 gr krompira
- 100 gr brašna
- malo ulja
- 1 glavica crnoga luka
- 250 gr mlevenog mesa
- malo začina
- ml biber
- 50 gr prezli
Priprema:
Krompir skuvati pa ga izgnječiti malo dodati ulja i soli pa mikserom izmiksati. Luk iseckati i propržiti i dodati ml meso pa pržiti 5-6 minuta.
Dodati začin i ml biber. U krompir dodati brašno pa izmesiti rukama i oklagijom razvaljati debljine 1 cm.
Iseći kvadrate i puniti mesom preklopiti na pola i pritisnuti ivice. Kuvati 5-6 minuta da isplivaju na površinu.
Prezle malo ispržiti na ulju pa taške vaditi i uvaljati u prezle- Služiti toplo. Fantastičan ukus. Prijatno!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
Srbi, ovako Turkinje prave najsočniju baklavu! Tajna je u 1 sastojku - recept se prenosi s kolena na koleno
Ovo je recept koji se koristi širom Turske
Komentari(0)