Po receptu naših prabaka! Bunar kiflice vraćaju u detinjstvo
Bunar kiflice su starinski recept koji je u bivšoj Jugoslaviji znala svaka domaćica, a tajna je u posebnoj pripremi testa.
Bunar kiflice su naziv dobile po načinu na koji su se nekada pravile. Radi se o posebnoj pripremi testa koje je raslo polagano na hladnom.
Kako nekada nije bilo frižidera, umešeno testo se spuštalo u bunar, a otuda je naziv i potekao. Recept se prenosio sa kolena na koleno, a u bivšoj Jugoslaviji nije bilo domaćice koja nije imala ovaj recept. Bunar kiflice možete da filujete džemom po ukusu, a podjednako su lepe i dok su još tople, ali i kada odstoje.
Sastojci:
800 g brašna
Možda vas zanima:
RECEPT KOJI SE PRENOSIO S KOLENA NA KOLENO Nema domaćice u Jugoslaviji koja nije znala za bunar kiflice, a evo kako da ih i vi napravite
Recept se prenosio sa kolena na koleno, a u bivšoj Jugoslaviji nije bilo domaćice koja nije imala ovaj recept. Bunar kiflice možete da filujete džemom po ukusu, a podjednako su lepe i dok su još tople, ali i kada odstoje.
MOŽETE IH SPREMATI SLANE I SLATKE Brzi recept za kiflice koje su spremne za osam minuta
Brzi recept za najmekše kiflice spremne za 8 minuta:
Možda vas zanima:
RECEPT KOJI SE PRENOSIO S KOLENA NA KOLENO Nema domaćice u Jugoslaviji koja nije znala za bunar kiflice, a evo kako da ih i vi napravite
Recept se prenosio sa kolena na koleno, a u bivšoj Jugoslaviji nije bilo domaćice koja nije imala ovaj recept. Bunar kiflice možete da filujete džemom po ukusu, a podjednako su lepe i dok su još tople, ali i kada odstoje.
MOŽETE IH SPREMATI SLANE I SLATKE Brzi recept za kiflice koje su spremne za osam minuta
Brzi recept za najmekše kiflice spremne za 8 minuta:
Možda vas zanima:
RECEPT KOJI SE PRENOSIO S KOLENA NA KOLENO Nema domaćice u Jugoslaviji koja nije znala za bunar kiflice, a evo kako da ih i vi napravite
Recept se prenosio sa kolena na koleno, a u bivšoj Jugoslaviji nije bilo domaćice koja nije imala ovaj recept. Bunar kiflice možete da filujete džemom po ukusu, a podjednako su lepe i dok su još tople, ali i kada odstoje.
MOŽETE IH SPREMATI SLANE I SLATKE Brzi recept za kiflice koje su spremne za osam minuta
Brzi recept za najmekše kiflice spremne za 8 minuta:
350 g masti
2 jajeta
1 paketić kvasca
250 ml mleka
2 kašike šećera
150 g šećera u prahu
džem po ukusu
Priprema:
Kvasac izmrvite u toplo mleko, dodajte kašiku šećera, pa ostavite da se aktivira. Mast umutite sa preostalim šećerom i jajima. U mast postepeno dodajte brašno i kvasac, pa zamesite glatko testo. Pokrijte folijom i ostavite u frižideru da prenoći. Sutradan testo podelite u tri jednaka dela. Svaki od njih razvucite na debljinu oko pola centimetra, pa isecite na 9 jednakih trouglova. U širi deo dodajte po kašiku džema i zamotajte kiflice. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje, pa ih pecite na 180 stepeni najviše 20 minuta. Vodite računa da vam kiflice ostanu što belje ili da tek blago porumene. Dok su još tople uvaljajte ih u šećer u prahu.
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)