NAJBRŽE DOMAĆE KIFLICE BEZ MLEKA I JAJA, OD SAMO 3 SASTOJKA: Mekane, a PREUKUSNE - brzo se prave, još brže smažu
Najbolje od svega je to što ovakvo testo možete filovati bilo slatkim, bilo slanim nadevom

Ovaj recept je dokaz da ne morate biti vešti u kihinji da biste napravili preukusne kiflice i očarali svakog ko ih proba.
Biće vazdušaste i meke, a što je najbolje, prave se od sve 3 sastojka. Obavezno probajte jer ukus nije ništa drugačiji od onih kabastih sa jajima i mlekom.
Sastojci:
400 grama prosejanog brašna
Možda vas zanima:

MOŽETE IH PRAVITI SLATKE I SLANE Recept za najmekše kiflice koje ćete ikada probati
Ako i vi volite da ih jedete, donosimo vam fantastičan recept za nikad mekše i vazdušastije mlečne kiflice.

NE PEKU SE, A ODUŠEVIĆE VAS Recept za preukusne domaće kiflice koje svakoga ostave bez teksta
Ovako pripremljene kiflice nemaju nikakav nadev, jedino što se posle prženja uvaljaju u cimet i šećer.
Možda vas zanima:

MOŽETE IH PRAVITI SLATKE I SLANE Recept za najmekše kiflice koje ćete ikada probati
Ako i vi volite da ih jedete, donosimo vam fantastičan recept za nikad mekše i vazdušastije mlečne kiflice.

NE PEKU SE, A ODUŠEVIĆE VAS Recept za preukusne domaće kiflice koje svakoga ostave bez teksta
Ovako pripremljene kiflice nemaju nikakav nadev, jedino što se posle prženja uvaljaju u cimet i šećer.
Možda vas zanima:

MOŽETE IH PRAVITI SLATKE I SLANE Recept za najmekše kiflice koje ćete ikada probati
Ako i vi volite da ih jedete, donosimo vam fantastičan recept za nikad mekše i vazdušastije mlečne kiflice.

NE PEKU SE, A ODUŠEVIĆE VAS Recept za preukusne domaće kiflice koje svakoga ostave bez teksta
Ovako pripremljene kiflice nemaju nikakav nadev, jedino što se posle prženja uvaljaju u cimet i šećer.
250 grama margarina (na sobnoj temperaturi)
200 grama kisele pavlake
Priprema
Pomešajte margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi sa kiselom pavlakom, pa dodajte i brašno i sve mesite dok ne dobijete dino i mekano testo.
Oblikujte ga u loptu i ostavite da odstoji pokriveno prozirnom folijom sat do dva u frižideru.
Potom prebacite na pobrašnjenu površinu, pa presecite napola i jednu polovinu lopte razvucite oklagijom u krug. Nakon toga secite nožem na trouglove, filujte po želji, i rolajte u kiflice.
Ovakve kiflice su mekane, vazdušaste i vrlo ukusne, a uz njih odlično idu i slatki nadevi poput čokoladnog krema ili džema i slani filovi od spanaća, sira, kulena...

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.

Mama Buba napravila PROJU po receptu iz 19. veka i raspametila domaćice: VELIKI SRPSKI KUVAR od zaborava sačuvao pravo blago
Recept za proju iz 19. veka sadrži i neke neobične dodatke, na primer šećer. Proja, staro srpsko jelo, tradicionalno se pravi od kukuruznog brašna, vode i soli.
Komentari(0)