NAJBRŽE DOMAĆE KIFLICE BEZ MLEKA I JAJA, OD SAMO 3 SASTOJKA: Mekane, a PREUKUSNE - brzo se prave, još brže smažu

Lepote Srbije

19:00

Gastronomija 0

Najbolje od svega je to što ovakvo testo možete filovati bilo slatkim, bilo slanim nadevom

NAJBRŽE DOMAĆE KIFLICE BEZ MLEKA I JAJA, OD SAMO 3 SASTOJKA: Mekane, a PREUKUSNE - brzo se prave, još brže smažu
Schutterstock

Ovaj recept je dokaz da ne morate biti vešti u kihinji da biste napravili preukusne kiflice i očarali svakog ko ih proba.

Biće vazdušaste i meke, a što je najbolje, prave se od sve 3 sastojka. Obavezno probajte jer ukus nije ništa drugačiji od onih kabastih sa jajima i mlekom.

Sastojci:

400 grama prosejanog brašna

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

250 grama margarina (na sobnoj temperaturi)

200 grama kisele pavlake

Priprema

Pomešajte margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi sa kiselom pavlakom, pa dodajte i brašno i sve mesite dok ne dobijete dino i mekano testo.

Oblikujte ga u loptu i ostavite da odstoji pokriveno prozirnom folijom sat do dva u frižideru.

Potom prebacite na pobrašnjenu površinu, pa presecite napola i jednu polovinu lopte razvucite oklagijom u krug. Nakon toga secite nožem na trouglove, filujte po želji, i rolajte u kiflice.

Ovakve kiflice su mekane, vazdušaste i vrlo ukusne, a uz njih odlično idu i slatki nadevi poput čokoladnog krema ili džema i slani filovi od spanaća, sira, kulena...


Tagovi:

Komentari(0)

Loading