NAJBRŽE DOMAĆE KIFLICE BEZ MLEKA I JAJA, OD SAMO 3 SASTOJKA: Mekane, a PREUKUSNE - brzo se prave, još brže smažu
Najbolje od svega je to što ovakvo testo možete filovati bilo slatkim, bilo slanim nadevom
                                Ovaj recept je dokaz da ne morate biti vešti u kihinji da biste napravili preukusne kiflice i očarali svakog ko ih proba.
Biće vazdušaste i meke, a što je najbolje, prave se od sve 3 sastojka. Obavezno probajte jer ukus nije ništa drugačiji od onih kabastih sa jajima i mlekom.
Sastojci:
400 grama prosejanog brašna
Možda vas zanima:
            MOŽETE IH PRAVITI SLATKE I SLANE Recept za najmekše kiflice koje ćete ikada probati
Ako i vi volite da ih jedete, donosimo vam fantastičan recept za nikad mekše i vazdušastije mlečne kiflice.
            NE PEKU SE, A ODUŠEVIĆE VAS Recept za preukusne domaće kiflice koje svakoga ostave bez teksta
Ovako pripremljene kiflice nemaju nikakav nadev, jedino što se posle prženja uvaljaju u cimet i šećer.
Možda vas zanima:
            MOŽETE IH PRAVITI SLATKE I SLANE Recept za najmekše kiflice koje ćete ikada probati
Ako i vi volite da ih jedete, donosimo vam fantastičan recept za nikad mekše i vazdušastije mlečne kiflice.
            NE PEKU SE, A ODUŠEVIĆE VAS Recept za preukusne domaće kiflice koje svakoga ostave bez teksta
Ovako pripremljene kiflice nemaju nikakav nadev, jedino što se posle prženja uvaljaju u cimet i šećer.
Možda vas zanima:
            MOŽETE IH PRAVITI SLATKE I SLANE Recept za najmekše kiflice koje ćete ikada probati
Ako i vi volite da ih jedete, donosimo vam fantastičan recept za nikad mekše i vazdušastije mlečne kiflice.
            NE PEKU SE, A ODUŠEVIĆE VAS Recept za preukusne domaće kiflice koje svakoga ostave bez teksta
Ovako pripremljene kiflice nemaju nikakav nadev, jedino što se posle prženja uvaljaju u cimet i šećer.
250 grama margarina (na sobnoj temperaturi)
200 grama kisele pavlake
Priprema
Pomešajte margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi sa kiselom pavlakom, pa dodajte i brašno i sve mesite dok ne dobijete dino i mekano testo.
Oblikujte ga u loptu i ostavite da odstoji pokriveno prozirnom folijom sat do dva u frižideru.
Potom prebacite na pobrašnjenu površinu, pa presecite napola i jednu polovinu lopte razvucite oklagijom u krug. Nakon toga secite nožem na trouglove, filujte po želji, i rolajte u kiflice.
Ovakve kiflice su mekane, vazdušaste i vrlo ukusne, a uz njih odlično idu i slatki nadevi poput čokoladnog krema ili džema i slani filovi od spanaća, sira, kulena...
                                                                                            
                                                
                                                
                                                                                                                                                                                                                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                
            Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
            Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
            Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
            Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
            Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
                
            
            
Komentari(0)