SPECIJALITET ZA PRAVE GURMANE Meso napravljeno na ovaj način će vas oduševiti i uvek ćete ga ovako praviti

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Takođe, ovako pripremljene kobasice su odlična ideja za predjelo, kao i za ručak.

SPECIJALITET ZA PRAVE GURMANE Meso napravljeno na ovaj način će vas oduševiti i uvek ćete ga ovako praviti
Shutterstock

 

 

 

Pigs in blanket ili kobasice urolane u slaninu najčešće se služe u Engleskoj i Irskoj. Obično se služe uz ćuretinu na božićnoj večeri, a mi predlažemo da ih poslužite uz pečenje za Svetog Jovana. Takođe, ovako pripremljene kobasice su odlična ideja za predjelo, kao i za ručak. Dovoljno je da ih poslužite sa salatom.

Sastojci:

  • 12 svinjskih kobasica
  • 12 šnita slaine
  • 4 listova žalfije
  • 4 grančice majčine dušice
  • 1 grančica ruzmarina
  • Za glazuru:
  • 2 kašike meda
  • 1 grančica ruzmarina
  • 1 grančica timijana
  • 2 lista žalfije

Recept za kobasicu u slanini - pigs in blanket:

Pripremite kobasice

Preklopite dva šnita slanine i preko stavite list žalfije, pa dodajte kobasicu i urolajte. Ponovite postupak još 3 puta, pa na isti način stavite slaninu, samo sada preko stavite seckani ruzmarin i preko kobasicu. Urolajte i tako napravite još 3 kobasice. Preostale kobasice napravite na isti način, samo sada žalfiju i ruzmarin zamenite majčinom dušicom.

Spremite glazuru

Sitno iseckajte žalfiju, ruzmarin i timijan, pa pomešajte sa medom. Glazura je spremna.

Pecite kobasice

Poređajte kobasice na pleh obložen pek papirom i pecite na 200°C oko 15 minuta. Zatim premažite glazurom i pecite još 6-7 mintua.

junetina

SAVRŠENA Junetina sa krompirom, ukusan obrok za celu porodicu!

Gastronomija

17:00

13 jul, 2024

Ako volite tradicionalne srpske obroke ili samo želite da napravite pauzu od brze hrane onda će vam se sigurno dopasti ovo jelo, naročito ako ste već ljubitelj povrća i junetine. Jedna od karakteristika ovog jela je što ne sadrži puno začina a opet ima dovoljno povrća koje zaokružuje ukus. Junetina svojim mirisom upotpunjuje celu priču, tako da dobijate savršen obrok u kome će svi uživati.

Komentari(0)

Loading