SPECIJALITET ZA PRAVE GURMANE Meso napravljeno na ovaj način će vas oduševiti i uvek ćete ga ovako praviti
Takođe, ovako pripremljene kobasice su odlična ideja za predjelo, kao i za ručak.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Pigs in blanket ili kobasice urolane u slaninu najčešće se služe u Engleskoj i Irskoj. Obično se služe uz ćuretinu na božićnoj večeri, a mi predlažemo da ih poslužite uz pečenje za Svetog Jovana. Takođe, ovako pripremljene kobasice su odlična ideja za predjelo, kao i za ručak. Dovoljno je da ih poslužite sa salatom.
Sastojci:
- 12 svinjskih kobasica
- 12 šnita slaine
- 4 listova žalfije
- 4 grančice majčine dušice
- 1 grančica ruzmarina
- Za glazuru:
- 2 kašike meda
- 1 grančica ruzmarina
- 1 grančica timijana
- 2 lista žalfije
Recept za kobasicu u slanini - pigs in blanket:
Pripremite kobasice
Preklopite dva šnita slanine i preko stavite list žalfije, pa dodajte kobasicu i urolajte. Ponovite postupak još 3 puta, pa na isti način stavite slaninu, samo sada preko stavite seckani ruzmarin i preko kobasicu. Urolajte i tako napravite još 3 kobasice. Preostale kobasice napravite na isti način, samo sada žalfiju i ruzmarin zamenite majčinom dušicom.
Spremite glazuru
Sitno iseckajte žalfiju, ruzmarin i timijan, pa pomešajte sa medom. Glazura je spremna.
Pecite kobasice
Poređajte kobasice na pleh obložen pek papirom i pecite na 200°C oko 15 minuta. Zatim premažite glazurom i pecite još 6-7 mintua.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)