NE MORATE DA KUPUJETE, NAPRAVITE IH KOD KUĆE Recept za preukusne sitne kolače, idealni su za slavu, a spremaju se za 15 minuta
Ukus je neodoljiv zbog preliva i toliko se tope u ustima da će vam prvi nestati sa tacne.

Sitni kolači za slavu su nam svima omiljeni i njih domaćice spremaju iz godine u godinu, ali uglavnom su to oni na koje smo svi navikli.
Ukusna bajadera, rafaelo kuglice, ruske kape...
Možda vas zanima:

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.
Možda vas zanima:

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.
Možda vas zanima:

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.
Sada su pred vama sitni čokoladni kolači koje možete da pravite i u posnoj i mrsnoj varijanti.
Ukus je neodoljiv zbog preliva i toliko se tope u ustima da će vam prvi nestati sa tacne.
Gotovi su za samo 15 minuta.
Ovi sastojci su potrebni za recept:
- čokoladne mrvice
- 350 g mlevenog keksa (može i posni)
- 140 g mlečne čokolade (može i posna)
- 150 g šećera u prahu
- 200 ml mleka ( sojino može ako spremate posne)
- 30 g kakao praha
- 80 g putera ( posni margarin ako pravite posno)
Ispred vas je sada način pripreme:
Mleveni keks pomešajte sa šećerom u prahu i kakaom. Dodajte istopljeni puter i mleko, pa lepo sjedinite smesu.
Prebacite je na pek papir, oblikujte kao veknu, pa urolajte u pek papir.
Zatim odložite u frižider na 2-3 sata. Isecite na parčiće i umočite vrh u mlečnu čokoladu koju ste istopili na pari.
Pospite čokoladnim mrvicama.
Vratite sitne kolače u frižider da se čokolada stegne.

Cela kuća će mirisati na detinjstvo: Recept za starinsku štrudlu sa jabukama, spolja hrskava unutra meka kao duša
Ako želiš brz i jednostavan desert koji će osvojiti sve, ova štrudla od jabuka je pravi izbor.

Mast i med: Zaboravljeni doručak iz seoskih domaćinstava
Na prvi pogled nespojivi, svinjska mast i med nekada su činili doručak koji je hranio generacije. Danas skoro zaboravljeno, ovo jelo vraća nas u vreme kada je jednostavnost bila najveće bogatstvo.

"Daviće se" u njoj i oni koji je ne vole: Recept za šumadijsku palentu - najukusniji zdrav obrok gotov za 5 minuta
Ako volite brz doručak i ne želite da se hranite u pekari ovo je super recept za vas

Cicvara sa skorupom – srpski "zaboravljeni doručak" koji su jeli gorštaci i vladike
Dok se danas doručkuje na brzinu, nekada se znalo: dan bez cicvare nije valjao. Ova gusta, moćna smesa od skorupa, mleka i kukuruznog brašna grejala je tela i duše naših predaka – a danas se polako vraća na trpeze.

Oduvali smo prašinu sa starog kuvara i pronašli pravi recept za gomboce sa šljivama: Bakin trik da vam uspeju iz prve
Ako ih nikada niste pravili ili su prethodni pokušaji bili piši propalo nemate razloga za brigu, jer je ovo recept koji jednostavno svima uspeva
Komentari(0)