NE MORATE DA KUPUJETE, NAPRAVITE IH KOD KUĆE Recept za preukusne sitne kolače, idealni su za slavu, a spremaju se za 15 minuta
Ukus je neodoljiv zbog preliva i toliko se tope u ustima da će vam prvi nestati sa tacne.

Sitni kolači za slavu su nam svima omiljeni i njih domaćice spremaju iz godine u godinu, ali uglavnom su to oni na koje smo svi navikli.
Ukusna bajadera, rafaelo kuglice, ruske kape...
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Sada su pred vama sitni čokoladni kolači koje možete da pravite i u posnoj i mrsnoj varijanti.
Ukus je neodoljiv zbog preliva i toliko se tope u ustima da će vam prvi nestati sa tacne.
Gotovi su za samo 15 minuta.
Ovi sastojci su potrebni za recept:
- čokoladne mrvice
- 350 g mlevenog keksa (može i posni)
- 140 g mlečne čokolade (može i posna)
- 150 g šećera u prahu
- 200 ml mleka ( sojino može ako spremate posne)
- 30 g kakao praha
- 80 g putera ( posni margarin ako pravite posno)
Ispred vas je sada način pripreme:
Mleveni keks pomešajte sa šećerom u prahu i kakaom. Dodajte istopljeni puter i mleko, pa lepo sjedinite smesu.
Prebacite je na pek papir, oblikujte kao veknu, pa urolajte u pek papir.
Zatim odložite u frižider na 2-3 sata. Isecite na parčiće i umočite vrh u mlečnu čokoladu koju ste istopili na pari.
Pospite čokoladnim mrvicama.
Vratite sitne kolače u frižider da se čokolada stegne.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma

Najbolja uskršnja torta ''Spartak'': Domaćice je godinama prave za veliki praznik - recept sa kojim nema greške
Jedna od najčešćih gosti na uskršnjoj trpezi je svakako slojevita torta ''Spartak''

Zaboravljeni sirup od borovih iglica: Prirodni lek koji su Srbi koristili protiv kašlja i “teške krvi”
Recept iz Zlatibora i Golije: zeleni napitak mladih devojaka i starinskog imuniteta

Ovaj uskršnji slatki hleb mora da se nađe na stolu u nedelju! Unosi duh praznika i nestaje u trenu
Ako ne pojedete sve, možete ga držati u kesama i zamrznutog i do tri meseca.
Komentari(0)