NE MORATE DA KUPUJETE, NAPRAVITE IH KOD KUĆE Recept za preukusne sitne kolače, idealni su za slavu, a spremaju se za 15 minuta
Ukus je neodoljiv zbog preliva i toliko se tope u ustima da će vam prvi nestati sa tacne.

Sitni kolači za slavu su nam svima omiljeni i njih domaćice spremaju iz godine u godinu, ali uglavnom su to oni na koje smo svi navikli.
Ukusna bajadera, rafaelo kuglice, ruske kape...
Možda vas zanima:

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.
Možda vas zanima:

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.
Možda vas zanima:

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.
Sada su pred vama sitni čokoladni kolači koje možete da pravite i u posnoj i mrsnoj varijanti.
Ukus je neodoljiv zbog preliva i toliko se tope u ustima da će vam prvi nestati sa tacne.
Gotovi su za samo 15 minuta.
Ovi sastojci su potrebni za recept:
- čokoladne mrvice
- 350 g mlevenog keksa (može i posni)
- 140 g mlečne čokolade (može i posna)
- 150 g šećera u prahu
- 200 ml mleka ( sojino može ako spremate posne)
- 30 g kakao praha
- 80 g putera ( posni margarin ako pravite posno)
Ispred vas je sada način pripreme:
Mleveni keks pomešajte sa šećerom u prahu i kakaom. Dodajte istopljeni puter i mleko, pa lepo sjedinite smesu.
Prebacite je na pek papir, oblikujte kao veknu, pa urolajte u pek papir.
Zatim odložite u frižider na 2-3 sata. Isecite na parčiće i umočite vrh u mlečnu čokoladu koju ste istopili na pari.
Pospite čokoladnim mrvicama.
Vratite sitne kolače u frižider da se čokolada stegne.

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.
Komentari(0)