ČUPAVA KATA: Originalan recept za omiljeni kolač iz perioda JUGOSLAVIJE - niko mu ne može odoleti
Savršen vikend kolač svakako je Čupava Kata koje se rado sećaju naši stari

Sastojci:
Za testo:
- 3 žumanca,
- 3 kašike šećera,
- 150 grama margarina
- 300 grama brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike mleka.
Premaz:
Možda vas zanima:

PAMUK KIFLICE: Najukusnije testo punjeno kremom je slatki greh koji sebi morate da priuštite
Ako već jedete slatkiše, neka to budu kvalitetni slatkiši koji leče dušu

Recept za DOMAĆI MAJONEZ: Pravi se jednostavno, a evo na šta bi trebalo da obratite pažnju
Majonez možete da napravite i sami
Možda vas zanima:

PAMUK KIFLICE: Najukusnije testo punjeno kremom je slatki greh koji sebi morate da priuštite
Ako već jedete slatkiše, neka to budu kvalitetni slatkiši koji leče dušu

Recept za DOMAĆI MAJONEZ: Pravi se jednostavno, a evo na šta bi trebalo da obratite pažnju
Majonez možete da napravite i sami
Možda vas zanima:

PAMUK KIFLICE: Najukusnije testo punjeno kremom je slatki greh koji sebi morate da priuštite
Ako već jedete slatkiše, neka to budu kvalitetni slatkiši koji leče dušu

Recept za DOMAĆI MAJONEZ: Pravi se jednostavno, a evo na šta bi trebalo da obratite pažnju
Majonez možete da napravite i sami
4 kašike marmelade
Fil:
- 150 grama oraha;
- 3 belanceta;
- 200 grama šećera u prahu.
Priprema: Žumance i šećer penasto umutite, pa dodajte margarin i brašno, prašak za pecivo i mleko i umutite dok smesa ne postane glatka.
Kada se testo sjedinilo, napravite 3 jednake loptice. Jednu lopticu odmah stavite u frižider ili u zamrzivač.
Tepsiju pouljite i pobrašnavite pa u nju razvucite prvu lopticu, zatim je premažite marmeladom. Na radnoj ploči razvijte drugu lopticu pa je pomoću oklagije prenesite u pleh. Ako se raspadne, nema veze. Samo je spojite i na nju stavite fil.
Fil pravite tako što ćete umutiti belanjce, a zatim im dodati šećer u prahu i orahe. Umućen fil stavite na kolač, pa izvadite onu lopticu od testa iz zamrzivača i lagano je narendajte po vrhu.
Pecite na 200 stepeni pola sata.
Prijatno!
Komentari(0)