PUNJENI HLEB PO RECEPTU STAROG PEKARA: Pun belog luka, blitve, mocarele i začina - MIRIŠE FANTASTIČNO
Aromatični hleb koji se puni belim lukom, sirom i blitvom je ukusniji i bolji od bilo koje pite
Sastojci za testo:
- 650-700gr. glatko brašno
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 30gr. kvasca
- 1 jaje
- 300ml. mleka
- 50ml. ulja
Fil:
- 250gr mocarele
- 250-300gr. blanširane blitve
- 2 glavice belog luka
- So, biber, peršun, origano, ljuta začinska paprika
- 200gr putera ili margarina
- 50ml. maslinovog ulja
Priprema:
Možda vas zanima:
Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
Možda vas zanima:
Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
Možda vas zanima:
Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
Aktivirajte kvasac u toplom mleku i sa malo šećera. A potom dodajte jaje, ulje, so i brašno. Kada umesite testo ostavite ga da nadođe oko pola sata.
Pripremite fil tako što ćete blanširati (skuvati) blitvu, dodati 2 glavice belog luka, začine (so, biber, peršun, origano, začinsku papriku), dodati mocarelu izmešati i dodati puter ili margarin.
Razvaljajte testo što šire, a onda premažite sa ovim filom. Preklpite sa još jednim slojem testa pa isecite na kocke i slažite u kalup za hleb tako da dobijete dve vekne.
Premažite umućenim žumancetom i posipati susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 10 minuta i potom na 180 stepeni Celzijusa oko 30 do 35 minuta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)