PUNJENI HLEB PO RECEPTU STAROG PEKARA: Pun belog luka, blitve, mocarele i začina - MIRIŠE FANTASTIČNO
Aromatični hleb koji se puni belim lukom, sirom i blitvom je ukusniji i bolji od bilo koje pite

Sastojci za testo:
- 650-700gr. glatko brašno
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 30gr. kvasca
- 1 jaje
- 300ml. mleka
- 50ml. ulja
Fil:
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
- 250gr mocarele
- 250-300gr. blanširane blitve
- 2 glavice belog luka
- So, biber, peršun, origano, ljuta začinska paprika
- 200gr putera ili margarina
- 50ml. maslinovog ulja
Priprema:
Aktivirajte kvasac u toplom mleku i sa malo šećera. A potom dodajte jaje, ulje, so i brašno. Kada umesite testo ostavite ga da nadođe oko pola sata.
Pripremite fil tako što ćete blanširati (skuvati) blitvu, dodati 2 glavice belog luka, začine (so, biber, peršun, origano, začinsku papriku), dodati mocarelu izmešati i dodati puter ili margarin.
Razvaljajte testo što šire, a onda premažite sa ovim filom. Preklpite sa još jednim slojem testa pa isecite na kocke i slažite u kalup za hleb tako da dobijete dve vekne.
Premažite umućenim žumancetom i posipati susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 10 minuta i potom na 180 stepeni Celzijusa oko 30 do 35 minuta.

Tito i Jovanka obožavali su ovo jelo: Domaći specijalitet po posebnom receptu bio je omiljen u bivšoj Jugoslaviji
Ovaj recept omogućava prilagodljivost u količinama sastojaka prema vašem ukusu

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.
Komentari(0)