Ako nemate HLEBA U KUĆI, ovo je jednostavan način da napravite LEPINJICE U TIGANJU koje su preukusne i mekane
Mnogima je obrok bez hleba potpuno nezamislim ili bez nekog drugog peciva? Ako se desilo da nemate u kući hleb postoji brzo i jednostavno rešenje. Napravite ove brze i mekane lepinjice u tiganju, za čije testo vam neće biti potreban kvasac.

Za ovaj recept potrebno je:
500 grama brašna
dva jajeta
jedna kašičica soli
jedan prašak za pecivo
300 mililitara jogurta
ulje za pečenje u tiganju
Priprema:
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Pomeštajte sve sastojke u jednu posudu i zamesite testo. Kada ste formirali testo, podelite ga na jednake delove. Od ove količine možete da dobijete između šest i osam loptica. Razvijte ih oklagijom. Potom zagrejte tiganj na umerenoj vatri s malo ulja.
Stavite testo da se peče nekoliko minuta i onda je okrenite i ponovite postupak. Na svakoj lepinjici treba da ostanu nešto krupnije smeđe tačke. Ukoliko želite da lepinje zadrže mekoću, nakon pečenja ih odložite u najlonsku kesu. Možete ih jesti kao zamjenu za hleb ili uz omiljene dodatke.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.
Komentari(0)