Ako nemate HLEBA U KUĆI, ovo je jednostavan način da napravite LEPINJICE U TIGANJU koje su preukusne i mekane
Mnogima je obrok bez hleba potpuno nezamislim ili bez nekog drugog peciva? Ako se desilo da nemate u kući hleb postoji brzo i jednostavno rešenje. Napravite ove brze i mekane lepinjice u tiganju, za čije testo vam neće biti potreban kvasac.

Za ovaj recept potrebno je:
500 grama brašna
dva jajeta
jedna kašičica soli
jedan prašak za pecivo
300 mililitara jogurta
ulje za pečenje u tiganju
Priprema:
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Pomeštajte sve sastojke u jednu posudu i zamesite testo. Kada ste formirali testo, podelite ga na jednake delove. Od ove količine možete da dobijete između šest i osam loptica. Razvijte ih oklagijom. Potom zagrejte tiganj na umerenoj vatri s malo ulja.
Stavite testo da se peče nekoliko minuta i onda je okrenite i ponovite postupak. Na svakoj lepinjici treba da ostanu nešto krupnije smeđe tačke. Ukoliko želite da lepinje zadrže mekoću, nakon pečenja ih odložite u najlonsku kesu. Možete ih jesti kao zamjenu za hleb ili uz omiljene dodatke.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.

Mama Buba napravila PROJU po receptu iz 19. veka i raspametila domaćice: VELIKI SRPSKI KUVAR od zaborava sačuvao pravo blago
Recept za proju iz 19. veka sadrži i neke neobične dodatke, na primer šećer. Proja, staro srpsko jelo, tradicionalno se pravi od kukuruznog brašna, vode i soli.
Komentari(0)