Ako nemate HLEBA U KUĆI, ovo je jednostavan način da napravite LEPINJICE U TIGANJU koje su preukusne i mekane
Mnogima je obrok bez hleba potpuno nezamislim ili bez nekog drugog peciva? Ako se desilo da nemate u kući hleb postoji brzo i jednostavno rešenje. Napravite ove brze i mekane lepinjice u tiganju, za čije testo vam neće biti potreban kvasac.

Za ovaj recept potrebno je:
500 grama brašna
dva jajeta
jedna kašičica soli
jedan prašak za pecivo
300 mililitara jogurta
ulje za pečenje u tiganju
Priprema:
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Pomeštajte sve sastojke u jednu posudu i zamesite testo. Kada ste formirali testo, podelite ga na jednake delove. Od ove količine možete da dobijete između šest i osam loptica. Razvijte ih oklagijom. Potom zagrejte tiganj na umerenoj vatri s malo ulja.
Stavite testo da se peče nekoliko minuta i onda je okrenite i ponovite postupak. Na svakoj lepinjici treba da ostanu nešto krupnije smeđe tačke. Ukoliko želite da lepinje zadrže mekoću, nakon pečenja ih odložite u najlonsku kesu. Možete ih jesti kao zamjenu za hleb ili uz omiljene dodatke.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.
Komentari(0)