Ako nemate HLEBA U KUĆI, ovo je jednostavan način da napravite LEPINJICE U TIGANJU koje su preukusne i mekane
Mnogima je obrok bez hleba potpuno nezamislim ili bez nekog drugog peciva? Ako se desilo da nemate u kući hleb postoji brzo i jednostavno rešenje. Napravite ove brze i mekane lepinjice u tiganju, za čije testo vam neće biti potreban kvasac.
Za ovaj recept potrebno je:
500 grama brašna
jedna kašičica soli
jedan prašak za pecivo
300 mililitara jogurta
ulje za pečenje u tiganju
Priprema:
Možda vas zanima:
Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
ZBOG OVOG DORUČKA JE NAJBOLJI NA SVETU Lični pekar Novaka Đokovića otkrio recept za hleb koji možete napraviti i kod kuće (VIDEO)
Ne jede meso, na proizvode od belog brašna morao je da zaboravi, ali uspeo je da nađe zamenu koja je očigledno idealna jer postiže vrhunske rezultate. Ima dovoljno energije za višesatne mečeve. Osim toga, jedan od najboljih tenisera svih vremena ima i svog pekara.
Možda vas zanima:
Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
ZBOG OVOG DORUČKA JE NAJBOLJI NA SVETU Lični pekar Novaka Đokovića otkrio recept za hleb koji možete napraviti i kod kuće (VIDEO)
Ne jede meso, na proizvode od belog brašna morao je da zaboravi, ali uspeo je da nađe zamenu koja je očigledno idealna jer postiže vrhunske rezultate. Ima dovoljno energije za višesatne mečeve. Osim toga, jedan od najboljih tenisera svih vremena ima i svog pekara.
Možda vas zanima:
Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
ZBOG OVOG DORUČKA JE NAJBOLJI NA SVETU Lični pekar Novaka Đokovića otkrio recept za hleb koji možete napraviti i kod kuće (VIDEO)
Ne jede meso, na proizvode od belog brašna morao je da zaboravi, ali uspeo je da nađe zamenu koja je očigledno idealna jer postiže vrhunske rezultate. Ima dovoljno energije za višesatne mečeve. Osim toga, jedan od najboljih tenisera svih vremena ima i svog pekara.
Pomeštajte sve sastojke u jednu posudu i zamesite testo. Kada ste formirali testo, podelite ga na jednake delove. Od ove količine možete da dobijete između šest i osam loptica. Razvijte ih oklagijom. Potom zagrejte tiganj na umerenoj vatri s malo ulja.
Stavite testo da se peče nekoliko minuta i onda je okrenite i ponovite postupak. Na svakoj lepinjici treba da ostanu nešto krupnije smeđe tačke. Ukoliko želite da lepinje zadrže mekoću, nakon pečenja ih odložite u najlonsku kesu. Možete ih jesti kao zamjenu za hleb ili uz omiljene dodatke.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
UČKUR PITA JE TOLIKO UKUSNA DA ĆETE JE SPREMATI SVAKE NEDELJE: Hrskava spolja, a meka i sočna iznutra
Pita toliko ukusna da ćete je praviti kad god poželite da jedete sveže pecivo
RECEPT ZA TRADICIONALNU CICVARU: Uz kačamak, poparu i proju još jedno jelo koje vraća u detinjstvo
Recept za starinsko jelo spremljeno na tradicionalan način
Komentari(0)