OVAKO JE PRAVILA CELA JUGOSLAVIJA Stari recept za sarmu koji su svi obožavali, morate ga probati
Poznati kuvar je otkrio recept.

Sarmu svi volimo da jedemo, ali postoji jedan poseban recept iz Jugoslavije.
Morate da znate kako se tačno sprema.
Možda vas zanima:

OD OVOG BOLJEG NEMA Detaljan recept za sarme koji će oduševiti svaku domaćicu, nema šanse da vam ne uspe
Neki praktikuju krupne sarme, dok drugi vole sitnije, a sve je stvar u izboru liske.

PO RECEPTU ČUVENOG SRPSKOG KUVARA Evo kako da napravite najbolju sarmu, ključ je u jednom "neobičnom" sastojku
Sarma je često deo tradicionalnih obroka tokom zimskih meseci i tokom praznika.
Možda vas zanima:

OD OVOG BOLJEG NEMA Detaljan recept za sarme koji će oduševiti svaku domaćicu, nema šanse da vam ne uspe
Neki praktikuju krupne sarme, dok drugi vole sitnije, a sve je stvar u izboru liske.

PO RECEPTU ČUVENOG SRPSKOG KUVARA Evo kako da napravite najbolju sarmu, ključ je u jednom "neobičnom" sastojku
Sarma je često deo tradicionalnih obroka tokom zimskih meseci i tokom praznika.
Možda vas zanima:

OD OVOG BOLJEG NEMA Detaljan recept za sarme koji će oduševiti svaku domaćicu, nema šanse da vam ne uspe
Neki praktikuju krupne sarme, dok drugi vole sitnije, a sve je stvar u izboru liske.

PO RECEPTU ČUVENOG SRPSKOG KUVARA Evo kako da napravite najbolju sarmu, ključ je u jednom "neobičnom" sastojku
Sarma je često deo tradicionalnih obroka tokom zimskih meseci i tokom praznika.
Čuveni kuvar Stevo Karapandža podelio je recept za sarmu koju je obožavala cela regija. Ukus je nezaboravan.
Sastojci:
- 100 g pirinča
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1-2 kašike sitno seckane slanine
- 1 glavica kiselog kupusa oko 1 kg
- 500 g mlevenog mešanog mesa najbolje od vrata (junetina i svinjetina)
- 2 kašike sitno seckanog peršunovog lista
- 1 jaje
- malo soli i bibera
- 1 kašika suvog začina
- malo ljute mlevene paprike
- 1 lovorov list
- suva rebrica ili kobasice
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 2 kašika koncentrata paradajza
Za zapršku:
- malo ulja
- 1 veća glavica luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica crvene slatke paprike
Priprema:
Skuvajte pirinač do pola, a za to vreme na malo ulja prodinstajte luk, kada porumeni luk, dodajte mu iseckan beli luk, a ako želite i malo slanine isečene na kockice.
Mesu koje ste stavili u duboku posudu dodajte peršun, kuvan pirinač, jaje, so i biber, pa suvi začin i malo ljute paprike, a kada ste u to ubacili dinstani luk smesu dobro sjedinite. Nakon toga pripremite kiseli kupus, odvojite listove, odstranite tvrde delove i dobro properite, a deo nasecite na tanke rezance.
Listove kupusa punite sa pašikom i po nadeva i uvijajte. Proces ponavljajte dok ne potrošite meso. Zatim u lonac u kojem ćete kuvati sarmu, ubacite pola sečenog kupusa i na njega složite sarme koje je potrebno gusto slagati. Na vrh sarmi ubacite lovorov list, rebarca ili neko suvo meso, pokrijte sve ostatkom isečenog kupusa, dodajte i malo mlevene paprike te koncentrat paradajza pa zatim zalijte vodom da sve pokrije.
Kuvajte dva do tri sata povremeno dosipajući vodu po potrebi. Kada je sarma gotova od navedenih sastojaka napravite zapršku tako što ćete na par kapi ulja prepržiti luk, beli luk i crvenu papriku, sve to sjedinite, i dodajte u tečnost u kojoj se kuvala sarma. S time prelijte sarmu, pustite da se još malo krčka i vaše jelo spremno je za konzumaciju.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.
Komentari(0)