USPORAVA STARENJE I POBOLJŠAVA VARENJE Poznati srpski travar otkriva recept za čudotvorni liker
Potrebno vam je samo četiri sastojka.
Naš poznati travar Momčilo Antonijević otkrio je da borovnica pomaže kod problema sa varenjem, a uz to i usporava starenje
- Liker od divljih borovnica sa vinom je pravi prirodni rudnik antioksidanasa, antocijana i reservatrola. Dakle, usporava starenje. Borovnice pobošavaju vid i krvnu sliku, a ovaj liker poslužen pre jela deluje blagotvorno na organe za varenje - objasnio je Momčilo na svom Instagram nalogu.
Možda vas zanima:
ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
KO MU MOŽE ODOLETI? Recept za domaći džem od kajsija, nikad lakše do slatkiša za celu zimu
Ko još ne voli pravi domaći džem?
Možda vas zanima:
ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
KO MU MOŽE ODOLETI? Recept za domaći džem od kajsija, nikad lakše do slatkiša za celu zimu
Ko još ne voli pravi domaći džem?
Možda vas zanima:
ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
KO MU MOŽE ODOLETI? Recept za domaći džem od kajsija, nikad lakše do slatkiša za celu zimu
Ko još ne voli pravi domaći džem?
Recept:
- 500 g divljih borovnica (pitome ne igraju, verujte mi)
- 300g livadskog meda
- 2 l crnog vina (najbolje terana ili prokupca. Poslužiće i kaberne)
- 4 dl tamnog ruma
Priprema:
Borovnice očistite, operite ih i prebacite u veliku teglu. Deo borovnica izgnječite, deo ostavite cele, dodajte med u teglu i ostavite 6 do 8 sati ili preko noći na toplom mestu.
Zagrejte vino do ključanja. Skinite s vatre, ostavite da se prohladi jedan minut, dodajte rum, pa prelijte smešu borovnica i meda.
Nakon što se liker ohladi, procedite ga kroz cediljku ili gazu, odstranite zgnječene, pa vratite, ako kao ja volite da grickate borovnice i ulijte u čiste staklene boce.
Ostavite da stoji 2 nedelje pre upotrebe.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
POSNA A SLASNA Pita sa spanaćem, da sva čula uživaju!
Bliži nam se Vaskrs, a post još traje. Za vredne domaćice koje se dovijaju kako da svaki dan spreme drugačiji ukusan obrok, danas donosimo recept za posnu pitu od spanaća.
TARTUFI Najskuplja jestiva gljiva kojom Srbija ne oskudeva, beli su posebno na ceni, evo koju cifru dostižu
Tartufi u Srbiji nisu retka pojava. Tartuf je najcenjenija i najskuplja jestiva gljiva na svetu, a pored izuzetnog ukusa, čuvena je i po svojim lekovitim svojstvima.
POSNA TRPEZA Krompir čorba naših baka, ukusna i posna, da sva čula uživaju
Naše bake su je rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijanti.
NAJBOLJI NAČIN DA SAČUVATE JAGODE: Ovo je najbolji način da oterate štetočine, nema potrebe za hemikalijama
Važno je samo da vrećica bude prozirna kako bi vazduh mogao da dopre do jagoda...
DOMAĆI MED DO MASLAČKA PO STAROM RECEPTU: Njime su naši stari smirivali kašalj i alergije
Proleće je vreme kada su obično naši stari pravili med od maslačka koji se koristio do leta
Komentari(0)