USPORAVA STARENJE I POBOLJŠAVA VARENJE Poznati srpski travar otkriva recept za čudotvorni liker
Potrebno vam je samo četiri sastojka.

Naš poznati travar Momčilo Antonijević otkrio je da borovnica pomaže kod problema sa varenjem, a uz to i usporava starenje
- Liker od divljih borovnica sa vinom je pravi prirodni rudnik antioksidanasa, antocijana i reservatrola. Dakle, usporava starenje. Borovnice pobošavaju vid i krvnu sliku, a ovaj liker poslužen pre jela deluje blagotvorno na organe za varenje - objasnio je Momčilo na svom Instagram nalogu.
Možda vas zanima:

ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.

KO MU MOŽE ODOLETI? Recept za domaći džem od kajsija, nikad lakše do slatkiša za celu zimu
Ko još ne voli pravi domaći džem?
Možda vas zanima:

ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.

KO MU MOŽE ODOLETI? Recept za domaći džem od kajsija, nikad lakše do slatkiša za celu zimu
Ko još ne voli pravi domaći džem?
Možda vas zanima:

ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.

KO MU MOŽE ODOLETI? Recept za domaći džem od kajsija, nikad lakše do slatkiša za celu zimu
Ko još ne voli pravi domaći džem?
Recept:
- 500 g divljih borovnica (pitome ne igraju, verujte mi)
- 300g livadskog meda
- 2 l crnog vina (najbolje terana ili prokupca. Poslužiće i kaberne)
- 4 dl tamnog ruma
Priprema:
Borovnice očistite, operite ih i prebacite u veliku teglu. Deo borovnica izgnječite, deo ostavite cele, dodajte med u teglu i ostavite 6 do 8 sati ili preko noći na toplom mestu.
Zagrejte vino do ključanja. Skinite s vatre, ostavite da se prohladi jedan minut, dodajte rum, pa prelijte smešu borovnica i meda.
Nakon što se liker ohladi, procedite ga kroz cediljku ili gazu, odstranite zgnječene, pa vratite, ako kao ja volite da grickate borovnice i ulijte u čiste staklene boce.
Ostavite da stoji 2 nedelje pre upotrebe.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.

Orahovača kakvu su pravili naši preci: Ovaj tajni recept star sto godina se i danas koristi u manastirima
Ako volite domaće likere s dušom i istorijom, sada je pravi trenutak da pripremite orahovaču
Komentari(0)