USPORAVA STARENJE I POBOLJŠAVA VARENJE Poznati srpski travar otkriva recept za čudotvorni liker
Potrebno vam je samo četiri sastojka.
Naš poznati travar Momčilo Antonijević otkrio je da borovnica pomaže kod problema sa varenjem, a uz to i usporava starenje
- Liker od divljih borovnica sa vinom je pravi prirodni rudnik antioksidanasa, antocijana i reservatrola. Dakle, usporava starenje. Borovnice pobošavaju vid i krvnu sliku, a ovaj liker poslužen pre jela deluje blagotvorno na organe za varenje - objasnio je Momčilo na svom Instagram nalogu.
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Recept:
- 500 g divljih borovnica (pitome ne igraju, verujte mi)
- 300g livadskog meda
- 2 l crnog vina (najbolje terana ili prokupca. Poslužiće i kaberne)
- 4 dl tamnog ruma
Priprema:
Borovnice očistite, operite ih i prebacite u veliku teglu. Deo borovnica izgnječite, deo ostavite cele, dodajte med u teglu i ostavite 6 do 8 sati ili preko noći na toplom mestu.
Zagrejte vino do ključanja. Skinite s vatre, ostavite da se prohladi jedan minut, dodajte rum, pa prelijte smešu borovnica i meda.
Nakon što se liker ohladi, procedite ga kroz cediljku ili gazu, odstranite zgnječene, pa vratite, ako kao ja volite da grickate borovnice i ulijte u čiste staklene boce.
Ostavite da stoji 2 nedelje pre upotrebe.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Specijalitet kojem niko ne može odoleti: Majstorske piroške sa mesom iz rerne koje se prave bez kapi ulja
Tople i meke iznutra, a spolja zlatno rumene i hrskave.
Slavni kuvar otkrio tajnu najukusnijeg gulaša: Trik zbog kojeg je meso sočno i mekano
Odabir mesa je najvažniji deo posla
Dodajte ovaj sastojak i ćufte se nikad neće raspasti: Mleveno meso ostaje sočno i savršeno čvrsto
Trik iskusnih domaćica! Zaboravite na hleb i jaja – samo 1 sastojak je „lepak“ za mleveno meso i čuva mu sočnost!
KAO DA JE PRAVILA VAŠA BAKA! Post nikad nije bio ukusniji: Domaće noklice u bogatom paprikašu, TRIK u 1 SASTOJKU
Ovaj bogati paprikaš od povrća i krompira sam po sebi je gust i aromatičan
Recept star vekovima: Posna sarma sa Hilandara kraljica je svake slavske trpeze
Kako je sezona slava stigla, domaćice se sve više trude da na stolu imaju najbolje specijalitete za svoje goste
Komentari(0)