USPORAVA STARENJE I POBOLJŠAVA VARENJE Poznati srpski travar otkriva recept za čudotvorni liker
Potrebno vam je samo četiri sastojka.

Naš poznati travar Momčilo Antonijević otkrio je da borovnica pomaže kod problema sa varenjem, a uz to i usporava starenje
- Liker od divljih borovnica sa vinom je pravi prirodni rudnik antioksidanasa, antocijana i reservatrola. Dakle, usporava starenje. Borovnice pobošavaju vid i krvnu sliku, a ovaj liker poslužen pre jela deluje blagotvorno na organe za varenje - objasnio je Momčilo na svom Instagram nalogu.
Možda vas zanima:

ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.

KO MU MOŽE ODOLETI? Recept za domaći džem od kajsija, nikad lakše do slatkiša za celu zimu
Ko još ne voli pravi domaći džem?
Možda vas zanima:

ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.

KO MU MOŽE ODOLETI? Recept za domaći džem od kajsija, nikad lakše do slatkiša za celu zimu
Ko još ne voli pravi domaći džem?
Možda vas zanima:

ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.

KO MU MOŽE ODOLETI? Recept za domaći džem od kajsija, nikad lakše do slatkiša za celu zimu
Ko još ne voli pravi domaći džem?
Recept:
- 500 g divljih borovnica (pitome ne igraju, verujte mi)
- 300g livadskog meda
- 2 l crnog vina (najbolje terana ili prokupca. Poslužiće i kaberne)
- 4 dl tamnog ruma
Priprema:
Borovnice očistite, operite ih i prebacite u veliku teglu. Deo borovnica izgnječite, deo ostavite cele, dodajte med u teglu i ostavite 6 do 8 sati ili preko noći na toplom mestu.
Zagrejte vino do ključanja. Skinite s vatre, ostavite da se prohladi jedan minut, dodajte rum, pa prelijte smešu borovnica i meda.
Nakon što se liker ohladi, procedite ga kroz cediljku ili gazu, odstranite zgnječene, pa vratite, ako kao ja volite da grickate borovnice i ulijte u čiste staklene boce.
Ostavite da stoji 2 nedelje pre upotrebe.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Zaboravljeni specijalitet Homolja: Recept za belmuž kakav su pravile naše prabake
Jelo koje spaja jednostavnost i snagu, a potiče iz srca istočne Srbije
Pod zubima hrska, ukus je takav da ćete smazati celu teglu: Leskovački recept za PEGLANU PAPRIKU koja nema konkurenciju
Sočne crvene paprike su već odavno na pijacama i sad je pravo vreme da krenete u pripremu zimnice, a ovaj recept će vas raspametiti

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja
U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Cela kuća će mirisati na detinjstvo: Recept za starinsku štrudlu sa jabukama, spolja hrskava unutra meka kao duša
Ako želiš brz i jednostavan desert koji će osvojiti sve, ova štrudla od jabuka je pravi izbor.

Mast i med: Zaboravljeni doručak iz seoskih domaćinstava
Na prvi pogled nespojivi, svinjska mast i med nekada su činili doručak koji je hranio generacije. Danas skoro zaboravljeno, ovo jelo vraća nas u vreme kada je jednostavnost bila najveće bogatstvo.
Komentari(0)