DA LI STE NEKADA PROBALI SRPSKE OPANKE Nezaboravan ručak za ljubitelje srpskih ukusa!
Izgledom podsećaju na starinsku srpsku obuću, po kojoj je ovo jelo i dobilo ime. Ono što je sigurno – prste da poližete!

Sastojci: 6 crvenih paprika, malo ulja za mazanje, so.
Za nadev: 2 jaja, 100 g mlevenog mesa, 100 g sira, 50 g kačkavalja, prstohvat soli, bibera i peršuna, 6 kriški paradajza.
Priprema: Oprati paprike, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli i pomoću četkice namazati spoljašnju strana “opanaka”. Poređati u suvu posudu za pečenje.
Možda vas zanima:

ZBOG OVOG DORUČKA JE NAJBOLJI NA SVETU Lični pekar Novaka Đokovića otkrio recept za hleb koji možete napraviti i kod kuće (VIDEO)
Ne jede meso, na proizvode od belog brašna morao je da zaboravi, ali uspeo je da nađe zamenu koja je očigledno idealna jer postiže vrhunske rezultate. Ima dovoljno energije za višesatne mečeve. Osim toga, jedan od najboljih tenisera svih vremena ima i svog pekara.

3 NAŠA ČUVENA STARINSKA JELA NA KAŠIKU: Spremaju se lako, ukus je izvrstan, a baš su zdrava i UOPŠTE NE KOŠTAJU PUNO
Kuvana hrana i domaća jela imaju poseban ukus, posebno kada miris ukusnih specijaliteta se raširi po celoj kući. Porodični ručak okuplja ukućane, i u vremenu kada svi imamo mnogo obaveza, drži nit bliskosti.
Možda vas zanima:

ZBOG OVOG DORUČKA JE NAJBOLJI NA SVETU Lični pekar Novaka Đokovića otkrio recept za hleb koji možete napraviti i kod kuće (VIDEO)
Ne jede meso, na proizvode od belog brašna morao je da zaboravi, ali uspeo je da nađe zamenu koja je očigledno idealna jer postiže vrhunske rezultate. Ima dovoljno energije za višesatne mečeve. Osim toga, jedan od najboljih tenisera svih vremena ima i svog pekara.

3 NAŠA ČUVENA STARINSKA JELA NA KAŠIKU: Spremaju se lako, ukus je izvrstan, a baš su zdrava i UOPŠTE NE KOŠTAJU PUNO
Kuvana hrana i domaća jela imaju poseban ukus, posebno kada miris ukusnih specijaliteta se raširi po celoj kući. Porodični ručak okuplja ukućane, i u vremenu kada svi imamo mnogo obaveza, drži nit bliskosti.
Možda vas zanima:

ZBOG OVOG DORUČKA JE NAJBOLJI NA SVETU Lični pekar Novaka Đokovića otkrio recept za hleb koji možete napraviti i kod kuće (VIDEO)
Ne jede meso, na proizvode od belog brašna morao je da zaboravi, ali uspeo je da nađe zamenu koja je očigledno idealna jer postiže vrhunske rezultate. Ima dovoljno energije za višesatne mečeve. Osim toga, jedan od najboljih tenisera svih vremena ima i svog pekara.

3 NAŠA ČUVENA STARINSKA JELA NA KAŠIKU: Spremaju se lako, ukus je izvrstan, a baš su zdrava i UOPŠTE NE KOŠTAJU PUNO
Kuvana hrana i domaća jela imaju poseban ukus, posebno kada miris ukusnih specijaliteta se raširi po celoj kući. Porodični ručak okuplja ukućane, i u vremenu kada svi imamo mnogo obaveza, drži nit bliskosti.
Za nadev žicom umutiti jaja, dodati začine i promešati. Dodati i kratko proprženo mleveno meso, kačkavalj isečen na komadiće i izmrvljen sir. Dodaju se u umućena jaja.
Dobro izmešati nadev i pažljivo puniti opanke. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, pa povećati temperaturu na 220 stepeni, isključiti donji grejač i peći još desetak minuta. Nekoliko minuta pre završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Komentari(0)