DA LI STE NEKADA PROBALI SRPSKE OPANKE Nezaboravan ručak za ljubitelje srpskih ukusa!
Izgledom podsećaju na starinsku srpsku obuću, po kojoj je ovo jelo i dobilo ime. Ono što je sigurno – prste da poližete!

Sastojci: 6 crvenih paprika, malo ulja za mazanje, so.
Za nadev: 2 jaja, 100 g mlevenog mesa, 100 g sira, 50 g kačkavalja, prstohvat soli, bibera i peršuna, 6 kriški paradajza.
Priprema: Oprati paprike, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli i pomoću četkice namazati spoljašnju strana “opanaka”. Poređati u suvu posudu za pečenje.
Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Za nadev žicom umutiti jaja, dodati začine i promešati. Dodati i kratko proprženo mleveno meso, kačkavalj isečen na komadiće i izmrvljen sir. Dodaju se u umućena jaja.
Dobro izmešati nadev i pažljivo puniti opanke. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, pa povećati temperaturu na 220 stepeni, isključiti donji grejač i peći još desetak minuta. Nekoliko minuta pre završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Komentari(0)