STARA DOBRA RATARSKA ČORBA Specijalitet Vojvodine odličan da se jede u zimske dane (RECEPT)
Ova čorba se najčešće ali i ne mora, pravi od ostataka mesa i povrća od nedeljnog ručka.

Iskoristite pileće, svinjsko ili govedje meso koje vam je ostalo od nedeljne supe. Iseckajte ga na kocke ili piletinu na sitnije. Povrće takodje iseckajte na sitno.
Supu koja vam je ostala od nedelje ili temeljac, dodajte ovom povrću i mesu. Kuvajte dok ne provri.
SASTOJCI :
Možda vas zanima:

NAJSTARIJI VOJVOĐANSKI SLATKIŠ Omiljena poslastica nekada najmoćnije žene dinastije Habzburg
Osim čuvenih strudli, šnenokli i knedli sa šljivama, izdvaja se i nastariji, skoro zaboravljeni slatkiš - kitnikez, koji se naziva i „sir od dunja“.

Misteriozni kamen u Vojvodini – veruje se da donosi sreću, ali samo ako ga dotaknete u ponoć
U jednom malom vojvođanskom selu, na sred poljane, nalazi se kamen za koji meštani tvrde da ima čudotvornu moć. Veruje se da donosi sreću, ali samo onima koji ga dotaknu tačno u ponoć. Da li je u pitanju narodno verovanje ili postoji nešto više u ovoj neobičnoj priči?
pileće meso
1 glavica crnog luka
1 žumance
1 kašika brašna
1 dl pavlake
malo soka od lumuna
mlevena paprika
so, peršun, biber
PRIPREMA:
Pileće meso iseći i naliti vodom. Dodati zelen i kuvati dok meso ne omekša. Ispržiti luk, dodati brašno, mlevenu papriku i zapržiti čorbu. Razmutiti žumance, limunov sok i pavlaku, pa uz neprekidno mešanje dolivati u čorbu. Posoliti i pobiberiti.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Ovo je recept za starinsku seljačku pitu, čiji se ukus dugo pamti! Trebaju vam samo ova dva sastojka
Tražite li brz i zasitan obrok, bez mnogo muke u kuhinji?

3 OMILJENA SRPSKA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Deci se gade, a na njima su generacije odrastale!
Ranije generacije su odrasle na njima i uživale su u svakom zalogaju!

Šta ukazuje na to da je DINJA slatka? Evo na šta treba da obratite pažnju pre kupovine
Dinja je, po mišljenju mnogih, najukusnije letnje voće – slatka, bogata vodom i omiljena širom sveta.

Najpoznatiji trubač Balkana biće domaćin Sabora u Guči: Legenda se vraća na mesto gde je sve počelo - dragačevska varošica biće epicentar dobrog provoda u avgustu
Najpoznatiji trubač Balkana, Majstor trube i ambasador srpske muzike, Boban Marković, biće domaćin 64. Dragačevskog sabora trubača u Guči, koji se ove godine održava od 8. do 10. avgusta, u okviru Guča festivala.

Lekovito jelo naših predaka skoro svi su zaboravili: Donosimo vam originalni recept - prste da poližeš
Dakle, osnovni sastojak palente jeste kukuruzni griz
Komentari(0)