STARA DOBRA RATARSKA ČORBA Specijalitet Vojvodine odličan da se jede u zimske dane (RECEPT)

Lepote Srbije

20:00

Gastronomija 0

Ova čorba se najčešće ali i ne mora, pravi od ostataka mesa i povrća od nedeljnog ručka.

STARA DOBRA RATARSKA ČORBA Specijalitet Vojvodine odličan da se jede u zimske dane (RECEPT)
Shutterstock

Iskoristite pileće, svinjsko ili govedje meso koje vam je ostalo od nedeljne supe. Iseckajte ga na kocke ili piletinu na sitnije. Povrće takodje iseckajte na sitno.

Supu koja vam je ostala od nedelje ili temeljac, dodajte ovom povrću i mesu. Kuvajte dok ne provri.

SASTOJCI :

pileće meso

Možda vas zanima:

1 veza zeleni

Možda vas zanima:

1 glavica crnog luka

Možda vas zanima:

1 žumance

Možda vas zanima:

1 kašika brašna

Možda vas zanima:

1 dl pavlake

Možda vas zanima:

malo soka od lumuna

Možda vas zanima:

mlevena paprika

Možda vas zanima:

so, peršun, biber

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

PRIPREMA:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pileće meso iseći i naliti vodom. Dodati zelen i kuvati dok meso ne omekša. Ispržiti luk, dodati brašno, mlevenu papriku i zapržiti čorbu. Razmutiti žumance, limunov sok i pavlaku, pa uz neprekidno mešanje dolivati u čorbu. Posoliti i pobiberiti.

Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading