STARA DOBRA RATARSKA ČORBA Specijalitet Vojvodine odličan da se jede u zimske dane (RECEPT)

Izvor: ukusivojvodine.rs

20:00

Gastronomija 0

Ova čorba se najčešće ali i ne mora, pravi od ostataka mesa i povrća od nedeljnog ručka.

STARA DOBRA RATARSKA ČORBA Specijalitet Vojvodine odličan da se jede u zimske dane (RECEPT)
Shutterstock

Iskoristite pileće, svinjsko ili govedje meso koje vam je ostalo od nedeljne supe. Iseckajte ga na kocke ili piletinu na sitnije. Povrće takodje iseckajte na sitno.

Supu koja vam je ostala od nedelje ili temeljac, dodajte ovom povrću i mesu. Kuvajte dok ne provri.

SASTOJCI :

Možda vas zanima:

pileće meso

1 veza zeleni
1 glavica crnog luka
1 žumance
1 kašika brašna
1 dl pavlake
malo soka od lumuna
mlevena paprika
so, peršun, biber

PRIPREMA:

Pileće meso iseći i naliti vodom. Dodati zelen i kuvati dok meso ne omekša. Ispržiti luk, dodati brašno, mlevenu papriku i zapržiti čorbu. Razmutiti žumance, limunov sok i pavlaku, pa uz neprekidno mešanje dolivati u čorbu. Posoliti i pobiberiti.

Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading