FENOMENALNA DOMAĆA PITA Kako napraviti preukusnu sirnicu od razvučenih kora
Brzo se sprema a još brže pojede.

Sastojci
Za testo :
1 kg brašna
500-550 ml vode
3 kasicice soli
Za premazivanje:
svinjska mast
Punjenje:
sir
jaja
Možda vas zanima:

RECEPT ZA PRAVI BELMUŽ Pastirski specijalitet iz istočne Srbije
Specijalitet koji priča više jezika.

RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA PRAVI BELMUŽ Pastirski specijalitet iz istočne Srbije
Specijalitet koji priča više jezika.

RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA PRAVI BELMUŽ Pastirski specijalitet iz istočne Srbije
Specijalitet koji priča više jezika.

RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA PRAVI BELMUŽ Pastirski specijalitet iz istočne Srbije
Specijalitet koji priča više jezika.

RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.
2. Testo podeliti na 4 loptice.
Svaku lopticu malo rastanjiti i premazati sa prethodno istopljenom mascu,prekriti plasticnom kesom i ostaviti da odmori oko 30 minuta.
3. Uzeti lopticu , staviti na stolnjak i razvlaciti rukom oko stola testo.
4. Kad se testo razvuče oko stola, krajeve koji vire odseći nožem. Koru prelivati rastopljenom mašću i staviti punjenje.
Uhvatiti jedan kraj stolnjaka i podici tako da se celom duzinom testo urola.
5. U tepsiji testo umotati u obliku puža.
Isto ponoviti i sa ostalim lopticama.
Spremljenu pitu malo poprskati mašću.
Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta.

Kuvarica otkrila caku za savršenu sarmu: Domaćice bi bogatstvo dale da znaju ovaj recept, baš kao iz bakine kuhinje
Postoje dva postupka za pravljenje sarme.

Ukusi Srbije na jednom mestu: 5 tradicionalnih jela koja svaki turista mora probati
Kada turisti dođu u Srbiju, jedna od stvari koje nikako ne smeju propustiti jeste da iskuse bogatstvo naše kuhinje. Srpska gastronomija oduševljava raznolikošću ukusa, a tradicionalna jela pružaju jedinstven gastronomski doživljaj koji svaki gost dugo pamti.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.
Komentari(0)