FENOMENALNA DOMAĆA PITA Kako napraviti preukusnu sirnicu od razvučenih kora
Brzo se sprema a još brže pojede.

Sastojci
Za testo :
1 kg brašna
500-550 ml vode
3 kasicice soli
Za premazivanje:
svinjska mast
Punjenje:
sir
jaja
Možda vas zanima:

RECEPT ZA PRAVI BELMUŽ Pastirski specijalitet iz istočne Srbije
Specijalitet koji priča više jezika.

RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA PRAVI BELMUŽ Pastirski specijalitet iz istočne Srbije
Specijalitet koji priča više jezika.

RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA PRAVI BELMUŽ Pastirski specijalitet iz istočne Srbije
Specijalitet koji priča više jezika.

RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA PRAVI BELMUŽ Pastirski specijalitet iz istočne Srbije
Specijalitet koji priča više jezika.

RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.
2. Testo podeliti na 4 loptice.
Svaku lopticu malo rastanjiti i premazati sa prethodno istopljenom mascu,prekriti plasticnom kesom i ostaviti da odmori oko 30 minuta.
3. Uzeti lopticu , staviti na stolnjak i razvlaciti rukom oko stola testo.
4. Kad se testo razvuče oko stola, krajeve koji vire odseći nožem. Koru prelivati rastopljenom mašću i staviti punjenje.
Uhvatiti jedan kraj stolnjaka i podici tako da se celom duzinom testo urola.
5. U tepsiji testo umotati u obliku puža.
Isto ponoviti i sa ostalim lopticama.
Spremljenu pitu malo poprskati mašću.
Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.

Mama Buba napravila PROJU po receptu iz 19. veka i raspametila domaćice: VELIKI SRPSKI KUVAR od zaborava sačuvao pravo blago
Recept za proju iz 19. veka sadrži i neke neobične dodatke, na primer šećer. Proja, staro srpsko jelo, tradicionalno se pravi od kukuruznog brašna, vode i soli.
Komentari(0)