FENOMENALNA DOMAĆA PITA Kako napraviti preukusnu sirnicu od razvučenih kora
Brzo se sprema a još brže pojede.

Sastojci
Za testo :
1 kg brašna
500-550 ml vode
3 kasicice soli
Za premazivanje:
svinjska mast
Punjenje:
sir
jaja
Možda vas zanima:

RECEPT ZA PRAVI BELMUŽ Pastirski specijalitet iz istočne Srbije
Specijalitet koji priča više jezika.

RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA PRAVI BELMUŽ Pastirski specijalitet iz istočne Srbije
Specijalitet koji priča više jezika.

RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA PRAVI BELMUŽ Pastirski specijalitet iz istočne Srbije
Specijalitet koji priča više jezika.

RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA PRAVI BELMUŽ Pastirski specijalitet iz istočne Srbije
Specijalitet koji priča više jezika.

RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.
2. Testo podeliti na 4 loptice.
Svaku lopticu malo rastanjiti i premazati sa prethodno istopljenom mascu,prekriti plasticnom kesom i ostaviti da odmori oko 30 minuta.
3. Uzeti lopticu , staviti na stolnjak i razvlaciti rukom oko stola testo.
4. Kad se testo razvuče oko stola, krajeve koji vire odseći nožem. Koru prelivati rastopljenom mašću i staviti punjenje.
Uhvatiti jedan kraj stolnjaka i podici tako da se celom duzinom testo urola.
5. U tepsiji testo umotati u obliku puža.
Isto ponoviti i sa ostalim lopticama.
Spremljenu pitu malo poprskati mašću.
Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta.

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini
Komentari(0)