FENOMENALNA DOMAĆA PITA Kako napraviti preukusnu sirnicu od razvučenih kora

Lepote Srbije

15:00

Gastronomija 0

Brzo se sprema a još brže pojede.

FENOMENALNA DOMAĆA PITA Kako napraviti preukusnu sirnicu od razvučenih kora
Shutterstock

Sastojci

Za testo :

1 kg brašna
500-550 ml vode
3 kasicice soli
Za premazivanje:
svinjska mast
Punjenje:
sir
jaja


Možda vas zanima:

1. Od navedenih sastojaka zamesiti testo.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:


2. Testo podeliti na 4 loptice.

Svaku lopticu malo rastanjiti i premazati sa prethodno istopljenom mascu,prekriti plasticnom kesom i ostaviti da odmori oko 30 minuta.

3. Uzeti lopticu , staviti na stolnjak i razvlaciti rukom oko stola testo.


4. Kad se testo razvuče oko stola, krajeve koji vire odseći nožem. Koru prelivati rastopljenom mašću i staviti punjenje.

Uhvatiti jedan kraj stolnjaka i podici tako da se celom duzinom testo urola.


5. U tepsiji testo umotati u obliku puža.

Isto ponoviti i sa ostalim lopticama.

Spremljenu pitu malo poprskati mašću.

Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta.

 

Punjene tikvice

PREUKUSNE Punjene tikvice, tope se ustima

Gastronomija

17:00

26 maj, 2024

Pijace su prepune svežeg voća i povrća među kojim se izdvajaju tikvice kao veoma zdravo i ukusno povrće na koje smo i tradicionalno navikli. Njihovo poreklo je iz centralne i južne Amerike. Budući da dolaze iz toplih zemalja, uspevaju i u zemljama sa umerenom klimom, među kojima je i naša, tako da su sada tikvice sastavni deo srpske kuhinje.

Komentari(0)

Loading