ODLIČNO LETNJE JELO Domaći obrok od povrća koji se može jesti i hladan

Lepote Srbije

14:00

Gastronomija 0

Reč je došla iz mađarskog jezika (mađ. szataras). Takođe se zove još i bećarac ili bećar-paprikaš.

ODLIČNO LETNJE JELO Domaći obrok od povrća koji se može jesti i hladan
Printscreen/Youtube

Najčešće se priprema od crvenog luka, paprike i paradajza, a često se priprema i uz dodatak tikvice, patlidžana i šargarepe. Takođe u nekim krajevima uobičajeno je dodati i jaje ili beli luk. Od začina se dodaje so, a po želji kašičica šećera, biber i origano. Takođe se može umesto soli dodati i soja sos.

Jelo se priprema u širokom tiganju kako bi tečnost brže isparila, a povrće zadržalo željenu čvrstoću.

Sastojci:

10 paprika babura
0, 5kg paradajza
2 glavice luka
ulje, biber, suvi začin

Priprema:

Luk iseckati pa staviti da se dinsta sa malo ulja, kašikom suvog začina i malo vode dok lepo ne omekani.

Dodati iseckanu papriku , pa nastaviti dinstanje. Kad prpika bude pola skuvana dodati iseckan ili izblendiran paradajz.

Pred kraj dodati malo bibera i još malo prodinstati. Gotovo je kad pola vode od povrća uvri ali da ostane dovoljno da bude sočno.

 

 

Komentari(0)

Loading