ODLIČNO LETNJE JELO Domaći obrok od povrća koji se može jesti i hladan
Reč je došla iz mađarskog jezika (mađ. szataras). Takođe se zove još i bećarac ili bećar-paprikaš.
![ODLIČNO LETNJE JELO Domaći obrok od povrća koji se može jesti i hladan](/data/images/2021-08-26/2330_screenshot-6_f.png?timestamp=1654380000)
Najčešće se priprema od crvenog luka, paprike i paradajza, a često se priprema i uz dodatak tikvice, patlidžana i šargarepe. Takođe u nekim krajevima uobičajeno je dodati i jaje ili beli luk. Od začina se dodaje so, a po želji kašičica šećera, biber i origano. Takođe se može umesto soli dodati i soja sos.
Jelo se priprema u širokom tiganju kako bi tečnost brže isparila, a povrće zadržalo željenu čvrstoću.
Sastojci:
10 paprika babura
0, 5kg paradajza
2 glavice luka
ulje, biber, suvi začin
Priprema:
Luk iseckati pa staviti da se dinsta sa malo ulja, kašikom suvog začina i malo vode dok lepo ne omekani.
Dodati iseckanu papriku , pa nastaviti dinstanje. Kad prpika bude pola skuvana dodati iseckan ili izblendiran paradajz.
Pred kraj dodati malo bibera i još malo prodinstati. Gotovo je kad pola vode od povrća uvri ali da ostane dovoljno da bude sočno.
![čupavci](/data/images/2024-12-24/109714_shutterstock-2097577366-1_f.jpg)
Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem](/data/images/2023-03-31/50110_shutterstock-123380389_f.jpg)
Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem
Otkrivamo vam trik uz koji će vam pita biti ukusna kao iz najbolje pekare
Komentari(0)