SAV TRUD ĆE SE ISPLATITI Fenomenalne pogačice punjene čvarcima

Lepote Srbije

20:00

Gastronomija 0

Priprema traje malo duže, al se trud svakako isplati jer su pogačice baš takve kakve treba da budu, i izgledom i ukusom.

SAV TRUD ĆE SE ISPLATITI Fenomenalne pogačice punjene čvarcima
Printscreen

Sastojci:


Za testo:

40 g svežeg kvasca

Možda vas zanima:

1 kašika šećera

Možda vas zanima:

1 dl mleka

Možda vas zanima:

4 dl vode

Možda vas zanima:

1 dl ulja

Možda vas zanima:

900 g brašna

Možda vas zanima:

1-2 kašičice soli

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za nadev:

300 g čvaraka

1 kašika svinjske masti
2 kašike prezli

Za premazivanje:

1 jaje

Priprema:

1. Čvarke sameljite u blenderu i umešajte kašiku masti.
2. Kvasac rastvorite u mlakom mleku sa kašikom šećera i kašikom brašna, te ostavite da nadođe.
3. U odgovarajuću posudu sipajte veći deo brašna, dodajte so, ulje, vodu i nadošao kvasac.Mesite  uz dodavanje preostale količine brašna dok ne dobijete lepo izrađeno testo.Ostavite ga na toplom da odmara pola sata.
4. Potom ga oklagijom razvijte na debljinu od 1/2 cm , premažite polovinom čvaraka, pospite kašikom prezli i presavijte od dole preko sredine, pa od gore preko , zatim sa desne strane prebacite na sredinu i na kraju sa leve takođe na sredinu tako da dobijete slojevit kvadar (kao na pretposlednjoj slici u kolažu iznad).
5. Kad tako složeno odstoji 15 min. ponovo ga rastanjite, premažite drugom polovinom čvaraka, pospite kašikom prezli i  presavijajte ga  na već  opisani način .
6. Nakon još jednog 15-to minutnog odmora razvaljajte nadošlo testo na debljinu od 1.5 cm. Sekačem ili nožem  zasecite ga u oba pravca , ali ne do kraja, praveći mrežicu. Potom ga isecite na kvadrate željene veličine i ređajte u papirom za pečenje postavljen pleh.

7. Uključite rernu na 200 °C . Nakon 15-20 minuta, premažite pecivo razmućenim jajetom, pospite solju i pecite dok ne porumeni.

Prijatno!

 

Komentari(0)

Loading