SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski

16:00

Gastronomija 0

Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine

rolat sa ajvarom
Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

5 jaja

5 kašika brašna

4 kašike ajvara

1 kesica praška za pecivo

180 g kisele pavlake

Za fil:

400 g feta sira

180 g kisele pavlake

3 čena belog luka

Priprema

Priprema testa: umutiti čvrst sneg od 5 belanaca. Pomešati 5 žumanaca sa 5 kašika brašna, kesicom praška za pecivo, čašom (180 g) kisele pavlake, 4 kašike ajvara pa sve posoliti. U testo pažljivo umešati sneg od belanaca.Testo zatim staviti u podmazan i pobrašnjen pleh i ispeći u zagrejanoj rerni. Pečeno testo staviti na čistu krpu i uviti rolat.

Priprema fila: izmešati 400 g fete (ili sremskog sira) sa 3 iseckana čena belog luka i 180 g kisele pavlake.
Prohlađen rolat filovati i ponovo uviti. Seći na parčiće po želji.

Prijatno!

(Trpeza)

Komentari(0)

Loading