SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine

Sastojci:
Za testo:
5 jaja
5 kašika brašna
4 kašike ajvara
1 kesica praška za pecivo
180 g kisele pavlake
Za fil:
400 g feta sira
180 g kisele pavlake
3 čena belog luka
Priprema
Priprema testa: umutiti čvrst sneg od 5 belanaca. Pomešati 5 žumanaca sa 5 kašika brašna, kesicom praška za pecivo, čašom (180 g) kisele pavlake, 4 kašike ajvara pa sve posoliti. U testo pažljivo umešati sneg od belanaca.Testo zatim staviti u podmazan i pobrašnjen pleh i ispeći u zagrejanoj rerni. Pečeno testo staviti na čistu krpu i uviti rolat.
Priprema fila: izmešati 400 g fete (ili sremskog sira) sa 3 iseckana čena belog luka i 180 g kisele pavlake.
Prohlađen rolat filovati i ponovo uviti. Seći na parčiće po želji.
Prijatno!
(Trpeza)

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.
Komentari(0)