Njegova medalja sija kao zlato, a pasoš spreman za Olimpijske igre: Paraatletičar Nebojša Djurić zasluženo na putu za Pariz

18:00

Aktuelno 0

Povodom osvajanja srebrne medalje na Svetskom paraatletskom prvenstvu u Japanu i plasmana na Paraolimpijske igre u Parizu u kabinetu gradonačelnice Užica, priređen je prijem za paraatletičara Nebojšu Đurića i njegovog trenera Miloša Zarića. Uz čestitke na osvajanju medalje i sjajnom rezultatu, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević poželela je Đuriću novo odličje u Parizu i poručila da će sportisti kao i do sada imati punu podršku grada.

Nebojša Đurić
rina

“Sjajni rezultati naših sportista veoma raduju, ohrabruju i daju nam dodatni podsticaj da radimo i više i bolje, kako bi im omogućili najbolje uslove za treninge i takmičenja. Nebojša Đurić je veliki čovek i veliki sportista, neko ko nas svake godine učini ponosnim novim uspesima, a ove godine to je učinio osvajanjem srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Japanu. U ime grada Užica i ovom prilikom Nebojši i njegovom treneru Milošu Zariću upućujem najiskrenije čestitke i naravno, želim da istaknem, da smo tu za svaku vrstu podrške”, naglasila je gradonačelnica, poželevši Đuriću uspeh i medalju i u Parizu.

“Grad Užice prepoznaje uspehe svojih sportista, izdvajamo značajna sredstva za unapređenje sporstke infrastrukture, a veliki trud uložili smo i u organizaciju upravo završenih MOSI, što nas je pozicioniralo na vrh liste najboljih domaćina. Nastavljamo sa željom da dalje razvijamo i profesionalni i amaterski ali i školski sport, svesni njegovog sveukupnog značaja za naše građane i promociju grada u zemlji i svetu”, zaključila je gradonačelnica.

Uz zahvalnost na podršci i prijemu, Nebojša Đurić je istakao da je ovo njegova najznačajnija medalja sa Svetskih prvenstava.

“Veoma sam srećan na prilici da donesem medalju za svoj grad i svoju državu. Zahvalnost mom bivšem i sadašnjem treneru i gradonačelnici na ovakvom prijemu. Sve ovo pred mene postavlja cilj, a to je olimpijska medalja, jedino ona nedostaje u kolekciji”, kaže Đurić i dodaje da pripreme za Pariz uveliko traju.

Prema rečima trenera Miloša Zarića, zahvaljujući stalnoj borbi, treninzima i podršci grada i rezultati su odlični.

“U nekoliko navrata nam je sreća izmicala, poslužila nas je kad je trebalo. Ja sam zadovoljan Nebojšinim rezultatom, napravili mso sjajan rezultat, kvalifikovali smo se na igre, daćemo sve od sebe da se odatle vratimo sa nekim odličjem”.

Nebojša Đurić je za sada jedini sportista iz Užica koji će učestvovati na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Komentari(0)

Loading