MLADOST I LEPOTA SRBIJE Veličanstvene slike maturanata poslate iz ovog grada

18:00

Aktuelno 0

Čačak - Prelepa slika poslata je sa centralnog trga u Čačku, slika mladosti i životne radosti. Preko 500 učenika završnih razreda srednjih škola u učestvovalo je na tradicionalnom maturskom plesu. Nakon tri meseca vežbanja maturanti su zaigrali čačača, disko ples i valcer pred velikim brojem svojih sugrađana.

Maturanti Čačak
Foto: Rina

- Ovo je naš simbolični korak ka novom životu, ka svetu odrastanja. Vežbali smo unazad nekoliko meseci, kako bi naučili svaki korak i maksimalno smo se trudili da sve naučimo perfektno. Nadam se da smo u tome i uspeli. Ovo će svakako biti jedna od mojih najlepših živtnih uspomena, za koju znamo da se dešava samo jednom tokom odrastanja", rekla je za RINU maturantkinja Gimnazije.

Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom grada Čačka, SC Mladost, Kancelarije za mlade, Kulturnog centra Čačak i plesnog kluba Luna.

- Ovo je važan trenutak, u kom zatvrate jedno ali otvarate niz drugih poglavlja. Sledi za vas period neizvesnosti, ali i beskrajnih mogućnosti. Želim vam da zaist sve mogućnosti koje vam se nude a ko koje su dobre iskoristite, da postanete dobri ljudi ali i da se ukoliko idete u drigi grad da studirate, vratite u svoj rodni grad Čačak koji će vas uvek dočekati raširenih ruku. Da se vratite sa znanjem i veštenima koje ćete moći da primenite u svom rodnom mestu. Želim vam puno uspeha, neka vam svaki novi korak bude kao ovi koraci koje ćete načiniti dok plešete maturski ples. Stabilan, siguran i ispunjen radošću, rekla je Marjana Petronijević pomoćnica gradonačelnica koja je otvorila večerašnju manifestaciju.

Izvor/ Rina

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/aktuelno/vesti/85873/bice-kao-knez-mihailova-ovaj-srpski-grad-ce-dobiti-ulicu-bas-po-uzoru-na-beograd/vest

osečina

Ne daj Bože nikome ovakav osećaj, ovo se ne pamti u poslednjih 40 godina: Meštani sela u Osečini danas sabiraju ogromnu štetu nakon nevremena

Aktuelno

13:00

24 jun, 2024

Nakon jakog nevremena Štab za vanredne situacije Osečina u pogodđenim delovima opštine proglašena je vanredna situacija. Predsednik opštine Osečina Nikola Tomić i predsednik Skupštine opštine Svetozar Gačić od sinoć su na terenu. Ogromne štete nevreme je nanelo na stambenim, pomoćnim objektima, poljoprivredi ali i nad domaćim životinjama u selu Tuđin, Sirdija, Selu Osečini, varošici Osečina, delu sela Plužac.

Komentari(0)

Loading