Od malene stolarske radionice do ogromne imperije: Enterijeri Boža Jankovića krase skoro svaku eminentnu građevinu u svetu, za mlade ljude ima samo jednu poruku

11:00

Aktuelno 0

Da život zaista piše romane i da je sve moguće ukoliko to zaista i želite pokazuje i primer Boža Jankovića koji je pre nekoliko decenija počeo svoj biznis u maloj stolarskoj radionici, sa jednim radnikom, a danas je vlasnik jedne od najvećih kompanija u oblasti proizvodnje nameštaja i pratećih elemenata za nameštaj, proizvodnju građevinske stolarije, kao i kompletnog opremanja enterijera za komercijalne, korporativne, stambene i rezidencijalne objekte.

Božo Janković
rina

- Počeo sam u 23 kvadrata u Novom Sadu, a danas se kompanija prostire na oko 30.000 kvadrata proizvodnog prostora. Ne mogu da kežm da je put bio lak, ali važno je pred sebe postaviti velike ciljeve. Ogroman rad i trud leži iz svega toga, a moja filozofija je radi ono što voliš, a ne ono što ti drugi nameću. Time sam se uvek vodio u životu, a najveća sreća jeste što je se sve steklo predanim i poštenim radom. Nakon rata ništa privatizovao nisam, već sam zaradio, kupio, napravio i opremio, uveo u sistem i danas sam tu gde jesam, kaže za RINU Božo.

Na početku karijere radio je u industrijskom kombinatu Krivaja kao glavni dizajner, a nakon toga postao je tehnički direktor u firmi Šipad Majevica. Istu funkciju obavljao je i u Industrijskom kombinatu za preradu drveta Majur gde je bio i generalni direktor. Nakon toga u Novom Sadu započinje svoj privatni biznis.

Jasni i veliki ciljevi, kao i kvalitetan tim uz znanje, rad i trud osnovni su preduslovi uspeha, kao i biti svestan činjenice da ništa ne dolazi preko noći. Od male radionice, danas Božo ima firme svuda po svetu i radi za najemintenije klijente.

- Moram da kažem da je nama svaki dan, novi dan, i to je ono što ovaj posao čini dinamičnim. Mi danas radimo u Londonu za najveće kompanije koje se bave inženjeringom i opremanjem prestižnih objekata. Danas radimo za vrlo velika imena u arhikteturi, a broj vila koje smo uradili ne zna se broj. Takodje ne umanjujem značaj ni projekata koje smo radili u Rusiji, to su moskovska filharmonija, Muzeja savremene umetnosti, ističe Božo.

Za sve mlade ljude koji žele da se okušaju u privatnom biznisu, Božo ima samo jednu poruku.

- Znanje i ljudi su najvažniji u putu ka uspehu. Znanje je neprocenjivo bogatstvo koje zauvek ostaje samo u vašem vlasništvu. Uz znanje, volju i ambiciju - uspeh je zagarantovan, zaključio je Božo.

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Komentari(0)

Loading