Od malene stolarske radionice do ogromne imperije: Enterijeri Boža Jankovića krase skoro svaku eminentnu građevinu u svetu, za mlade ljude ima samo jednu poruku

11:00

Aktuelno 0

Da život zaista piše romane i da je sve moguće ukoliko to zaista i želite pokazuje i primer Boža Jankovića koji je pre nekoliko decenija počeo svoj biznis u maloj stolarskoj radionici, sa jednim radnikom, a danas je vlasnik jedne od najvećih kompanija u oblasti proizvodnje nameštaja i pratećih elemenata za nameštaj, proizvodnju građevinske stolarije, kao i kompletnog opremanja enterijera za komercijalne, korporativne, stambene i rezidencijalne objekte.

Božo Janković
rina

- Počeo sam u 23 kvadrata u Novom Sadu, a danas se kompanija prostire na oko 30.000 kvadrata proizvodnog prostora. Ne mogu da kežm da je put bio lak, ali važno je pred sebe postaviti velike ciljeve. Ogroman rad i trud leži iz svega toga, a moja filozofija je radi ono što voliš, a ne ono što ti drugi nameću. Time sam se uvek vodio u životu, a najveća sreća jeste što je se sve steklo predanim i poštenim radom. Nakon rata ništa privatizovao nisam, već sam zaradio, kupio, napravio i opremio, uveo u sistem i danas sam tu gde jesam, kaže za RINU Božo.

Na početku karijere radio je u industrijskom kombinatu Krivaja kao glavni dizajner, a nakon toga postao je tehnički direktor u firmi Šipad Majevica. Istu funkciju obavljao je i u Industrijskom kombinatu za preradu drveta Majur gde je bio i generalni direktor. Nakon toga u Novom Sadu započinje svoj privatni biznis.

Jasni i veliki ciljevi, kao i kvalitetan tim uz znanje, rad i trud osnovni su preduslovi uspeha, kao i biti svestan činjenice da ništa ne dolazi preko noći. Od male radionice, danas Božo ima firme svuda po svetu i radi za najemintenije klijente.

- Moram da kažem da je nama svaki dan, novi dan, i to je ono što ovaj posao čini dinamičnim. Mi danas radimo u Londonu za najveće kompanije koje se bave inženjeringom i opremanjem prestižnih objekata. Danas radimo za vrlo velika imena u arhikteturi, a broj vila koje smo uradili ne zna se broj. Takodje ne umanjujem značaj ni projekata koje smo radili u Rusiji, to su moskovska filharmonija, Muzeja savremene umetnosti, ističe Božo.

Za sve mlade ljude koji žele da se okušaju u privatnom biznisu, Božo ima samo jednu poruku.

- Znanje i ljudi su najvažniji u putu ka uspehu. Znanje je neprocenjivo bogatstvo koje zauvek ostaje samo u vašem vlasništvu. Uz znanje, volju i ambiciju - uspeh je zagarantovan, zaključio je Božo.

jahački klub

Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)

Aktuelno

15:00

29 april, 2024

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Komentari(0)

Loading