2 NAČINA ČUVANJA MUŠKATLI PREKO ZIME: Ako želite bujne cvetove s prvim danima proleća, sada primenite savete baštovana

Lepote Srbije

15:00

Aktuelno 0

Vreme je da se muškatle sklone na toplo i tamno mesto kako bi dočekale proleće u punom cvetu

muškatle
Shutterstock

Muškatle je takva vrsta cveća koja voli udobnost toplog i ušuškanog mesta. Kada se temperatura spusti na 10 do 15 stepeni celzijusa, ove biljke zahtevaju da ih unesemo u kuću.

Do prvog prolećnog sunca držite ih u podrumu ili na tavanu, gde je toplo. Svakih 20 dana ih zalijte pomalo. 

Takođe sve manje izdanke treba odseći tako da ostanu samo glavni delovi biljke bez listova.Baštovani predlažu još jedan način čuvanja i rasađivanja muškatli.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Iscvetali vrh otkinite rukom na dužinu od 15 cm. Kada mu odstranite listove i cvet, posadite ga u zemlju i zalivajte dok se "primi", a potom ga čuvajte u toplom i zamnom mestu do idućeg proleća.

plivanje

Čovek koji snagom svoje volje ruši sve granice: Lazar iz Čačka vidi samo dva odsto ali sprema se za takmičenje u Engleskoj, svako jutro pliva i to preporučuje svima

Aktuelno

10:00

19 jun, 2024

Kupališna sezona na gradskim bazenimau Čačku već je počela, a to je iskoristio i poznati paratriatlonac iz grada na Moravi, koji se priprema za takmičenje u triatlonu u Engleskoj. Lazar Filipović je momak, koji snagom svoje čelične volje ruši sve predrasude i barijere i to sa svega dva odsto vida. Ono što je važno za dobru kondiciju, kako ovaj paratriatlonac ističe, pre svega jeste trening, a posebno naglašava benefite plivanja kao prve jutarnje aktivnosti.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading