Neki su otišli, ali čuveni hirurg došao je da radi u pribojsku bolnicu: Doktor Miroslav Stanojević do sada je izvršio preko 10.000 operacija

12:00

Aktuelno 0

Nakon odlaska jednog broja hirurga iz Opšte bolnice Priboj, hirurgiju u ovom gradu ipak očekuju bolji dani. Rukovodstvo lokalne samouprave i pribojskih zdravstvenih ustanova, postigli su dogovor o angažovanju dokazanih i iskusnih hirurga, a sredstva će obezbediti lokalna samouprava.

dr miroslav stanojević
rina

Angažovani hirurizi počeće sa radom već naredne sedmice dogovor je sa sastanka održanog u petak u opštini Priboj. Sastanku kod predsednika Privremenog organa opštine Priboj Lazara Rvovića, prisustvovali su i Krsto Janjušević,državni sekretar u Ministarstvu rada, iskusni hirurg iz Užica dr Miroslav Stanojević, direktor Opšte bolnice Prijepolje dr Branko Gojaković.

- Postignuti su značajni dogovori, na zadovoljstvo pribojskih pacijenta. Vođa novog tima pribojske hirurgije biće iskusni lekar Miroslav Stanojević,koji je radni vek proveo na užičkoj hirurgiji, gde je bio načelnik Operacionog bloka i Službe hirurgije, a jedno vreme je bio i direktor Zdravstvenog centra Užice, potvdjeno je za RINU.

dr miroslav stanojević rina
 

Dr Stanojević je izvršio preko 10 hiljada operacija, a između ostalog i preko 2500 operacija na štitastim žlezdama i isto toliko laparoskopih operacija. Uz lečenje operisanjem, dr Stanojević je spreman i da svoje bogato iskustvo prenese na mlađe kolege.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

S obzirom da je dr Stanojević odnedavno u penziji, moći će sada, u potpunosti, da se posveti svom novom angažmanu, u Priboju.

Po rečima dr Stanojevića, uz sve dosadašnje operacije, postoji šansa da se rade i operacije koje do sada nisu vršene na odeljenju hirurgije pribojske bolnice.

dr miroslav stanojević rina
 

U tome će pomoć imati i od kolega sa odeljenja hirurgije Opšte Bolnice Prijepolje, koji će, po dogovoru, dolaziti određenim danima u Priboj, i u koordinaciji sa dr Stanojevićem, učestovavati u pripremanju pacijenta, asistirati i obavljati operacije, ali i i pratiti postoperativni tok pacijenata.

Na osnovu dogovora sa sastanka u opštni Priboj, novi tim pribojske hirurgije, na čelu sa dr Miroslavom Stanojević, na raspolaganju pribojskim pacijentima trebalo bi da bude od druge polovine januara.

reka

Podvodne jake struje i rupe od iskopavanja vrebaju tokom kupanja u rekama, trenutak dovoljan da ishod bude fatalan: Iskusni ronilac apeluje na građane da budu oprezni i vode računa

Aktuelno

12:00

22 jul, 2024

Početkom jula Srbiju je obišla tragična vest da se mladić utopio u reci Drini kod Loznice i to tako što je šetao kroz reku i samo odjednom potonuo. Pretpostavlja se da ga je u dubinu uvukao vir sa kojim nije uspeo da se izbori pošto je bio neplivač. Da su reke izuzetno nepredvive i opasne potvrđuje i iskusni ronilac Bojan Drašković, koji i ovog leta apeluje na sve građane da paze gde se kupaju.

Pranjani

Srpsko selo u kom nema više nijedne kuće na prodaju: Pranjani su postali mesto u kom omladina ostaje, punom parom se radi da do ove varošice konačno stigne i voda sa Rzava

Aktuelno

11:00

22 jul, 2024

Najveći vekovni problem sela Pranjani je vodosnbdevanje ali se tom problemu nazire kraj. Naime predsednik Opštine Dejan Kovačević već je održao važan sastanak sa čelnim ljudima Fabrike vode Rzav i sledeći zadatak je da se izgradi vodosistem od Preljine do Pranjana koji bi jednom od najkvalitetnijih pijaćih voda snabdeo veliko područje planinskih sela, od Takova, preko Galiča, Srezojevaca, Brezne, Teočina, Koštunića do Pranjana. Prema rečima Kovačevića ovo je jedini i najbolji način da veliki broj stanovnika dobije vodu za piće i da taj gorući problem bude rešen za narednih sto godina.

Komentari(0)

Loading