Došlo vreme da i oni odmore: Šest meseci čuvali su nebo nad Dragečevom i spasili na tone voća

16:00

Aktuelno 0

Pririđen svečani ručak i obezbeđeno više novca za protivgradne strelce u Lučanima

protivgradne rakete
rina

Oni su od aprila do oktobra bili prvi na liniji odbrane i čuvali nebo nad Dragačevom. Svojim brzim intervencijama spasili su na hiljade kilograma crvenog zlata i ostalog voća po kojem je prepoznatljiv ovaj kraj. Sada je za 30 strelaca sa teritorije opštine Lučani priređen prijem i svečani ručak.

- Ove godine je bilo 13 dana sa dejstvom i ispaljeno 381 raketa sa 15 protivgradnih stanica i time su posledice grada svedene na minimum. Inače pored redovne naknade iz Republike za strelne iz budžeta lokalne samouprave je izdvojeno za po 92.000 dinara svakom strelcu za dejstvo u periodu od 15 aprila do 15 oktobra, rekao je za RINU predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

protivgradne rakete rina
 

 

Iz lokalne samouprave ističu da je naknada sa 48.000 pre dve godine podignuta na 92.000 dinara ove godine i da je u planu povećanje i za narednu godinu.

- Veliko hvala ovim divnim ljudima koji se tokom šest meseci u kontaktu sa Radarskim centrom Užice trude da pravovremeno deluju i da ispale dovoljan broj rakete kako ne bi bilo steta od grada na teritoriji naše Opštine. Takodje veliku zahvalnost dugujemo i preduzecu MB Namenska i direktoru Ilicu koji su potitivno odgovorili na nasu molbu i ove godine nam donirali 256 raketa”, dodao je Dolović.

jahački klub

Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)

Aktuelno

15:00

29 april, 2024

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Komentari(0)

Loading