UZ OVAJ TRIK UMANJITE RAČUN ZA STRUJA Skrivena opcija na radijatoru za koju malo ko zna, a mnogo će vam pomoći

Lepote Srbije

17:00

Aktuelno 0

Zimi se moraju poštovati dva pravila.

radijator
Shutterstock

 

Mnogi od nas se pitaju kako da uštede na grejanju stana.

Zimi se moraju poštovati dva pravila. Pre svega, često provetravajte stan, ali na kratko, naravno jer prostorije neće gubiti toplotu koju stvara radijator. Drugo, trebalo bi da isključite radijatore tokom provetravanja stana. Tada termostat neće početi da koristi više energije za regulisanje sobne temperature.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Važna funkcija termokape

Malo ljudi shvata da brojevi na termokapi radijatora imaju određeno značenje. Radijatori dostupni na tržištu opremljeni su termostatima sa skalom od 0 do 5. Svaki od brojeva simbolizuje temperaturu na koju će se stan zagrejati nakon odgovarajućeg podešavanja. Rezime je sledeći:

Cifra 0 – grejač održava temperaturu od 6-8 stepeni C u prostoriji

1 – biće temperatura od 12-13 stepeni C u prostoriji 2 – temperatura oko 15 stepeni C 3 – temperatura na nivou od 18-20 stepeni C. 4 – temperatura na nivou od 22-24 stepena C. 5 – temperatura čak 28 stepeni C

Podešavanje radijatora na 5 ne znači da će se soba brže zagrejati. U stvari, u stanu će biti samo suvlji vazduh i veći račun za struju.

rakija

Peče deda, pečem ja - pekli smo obadva: Podloženi kazani za rakiju širom Zapadne Srbije, Stefan je ovaj u Srba sveti zanat naučio od svog dede i sada i sam ume da napravi ljutu prepečenicu

Aktuelno

12:00

9 septembar, 2024

Jesen je ono doba godine kada se većina voća i povrća na seoskim imanjima širom Srbije uveliko obrala i prodala, a za vredne domaćine dolazi vreme odmora. Ipak, mnogi od njih i danas su verni srpskoj tradiciji, pa od viška voća prave nadaleko čuvenu domaću rakiju. Iako u Srbiji ima registrovano preko 1000 destilerija, tradicionalni način pečenja rakije živi po selima naše zemlje. U okolini grada na Moravi, uveliko su podloženi kazani iz kojih ističe čačanska prepečenica.

Komentari(0)

Loading