Za svakog đaka prvaka besplatne sveske i školski pribor, ali dobijaju i po 15.000 dinara

13:00

Aktuelno 0

Bravo za Užice

Za svakog đaka prvaka besplatne sveske i školski pribor, ali dobijaju i po 15.000 dinara
Rina

Đaci prvaci, kojih je prema do sada podnetim prijavama za upis, u užičkim školama 663 i ove godine mogu računati na podršku grada. Pored sveski i pribora, oni će dobiti i po 15 hiljada dinara, što je iznos za pet hiljada dinara uvećan u odnosu na prošlu školsku godinu.

Najveći broj đaka prvaka do sada je upisan u „Prvu osnovnu školu Kralja Petra II”. Od ukupno 137 učenika u matičnu školu ići će 133, dok će u izdvojeno odeljenje u Staparima ići tri učenika, a u izdvojeno odeljenje u Kačeru jedan prvak. Sledi OŠ „Stari grad” sa 129 upisanih prvaka i to 94 u matičnnoj školi 34 u izdvojenom odeljenju u Turici i jednim učenikom prvog razreda u izdvojenom odeljenju škole u Volujcu. U OŠ „Dušan Jerković” upisano je 122 učenika, a u OŠ „Nada Matić” 102 (101 u matičnoj školi i jedan u školi u Gostinici).Jedinu školu u Gradskoj opštini Sevojno, OŠ „Aleksa Dejović” pohađaće 80 prvaka i to 61 učenik u matičnoj školi u Sevojnu, 12 u Krvavcima i sedam u Zlakusi. U OŠ „Slobodan Sekulić”, upisana su 74 učenika prvog razreda, dva učenika nastavu će pratiti u izdvojenom odeljenju u Ljubanjama a 72 u matičnoj školi u Krčagovu. U OŠ „Bogosav Janković” Kremna sa izdvojenim odeljenjima u Mokroj Gori i Biosci ići će 10 pravaka. U OŠ „Miodrag Milovanović Lune”, u Karan sa izdvojenim odeljenjima u Ribaševini, Trnavi, i Lunovom Selu njih osam (Karan 5, Ribaševina 2, Trnava 1). U matičnu školu „Đura Jakšić” u Ravnima nije upisan nijedan prvak dok je u izdvojeno odeljenje škole u Drežniku upisan jedan učenik.

Kako upis zvanično traje do 1. septembra, može doći do manjih izmena u samom broju učenika prvog razreda, koji će u školske klupe sesti u petak 1. septembra, uz tradicionalne prijeme i prozivke. Svi oni prvog dana škole dobiće sveske i školski pribor za koji je iz budžeta grada izdvojeno oko 700 hiljada dinara, dok će 15 hiljada dinara biti uplaćeno na račune njihovih roditelja po prijemu spiskova iz škola. Na ovaj način Grad užičkim prvacima čestita polazak u školu i pruža podršku njihovim roditeljima.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

plivanje

Čovek koji snagom svoje volje ruši sve granice: Lazar iz Čačka vidi samo dva odsto ali sprema se za takmičenje u Engleskoj, svako jutro pliva i to preporučuje svima

Aktuelno

10:00

19 jun, 2024

Kupališna sezona na gradskim bazenimau Čačku već je počela, a to je iskoristio i poznati paratriatlonac iz grada na Moravi, koji se priprema za takmičenje u triatlonu u Engleskoj. Lazar Filipović je momak, koji snagom svoje čelične volje ruši sve predrasude i barijere i to sa svega dva odsto vida. Ono što je važno za dobru kondiciju, kako ovaj paratriatlonac ističe, pre svega jeste trening, a posebno naglašava benefite plivanja kao prve jutarnje aktivnosti.

Komentari(0)

Loading