PRVI PUT U ISTORIJI PORODILIŠTA U Novom Sadu danas rođene četvorke - jedan dečak i tri devojčice

11:25

Aktuelno 0

Od kada se vodi evidencija o broju porođaja i broju živorođenih beba na Klinici za ginekologiju i akušerstvo nije zabeleženo da su rođene četvorke, sve do danas 7. jula 2023. godine

PRVI PUT U ISTORIJI PORODILIŠTA U Novom Sadu danas rođene četvorke - jedan dečak i tri devojčice
Shutterstock

Na klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine danas su rođene četvorke, što je prvi put u istoriji te zdravstvene ustanove.Kako se navodi u saopštenju rođeni su jedan dečak i tri devojčice.

- Od kada se vodi evidencija o broju porođaja i broju živorođenih beba na Klinici za ginekologiju i akušerstvo nije zabeleženo da su rođene četvorke, sve do danas 7. jula 2023. godine. U toku 2023. godine dva puta su rođene trojke 19. maja 2023. i 5.juna 2023", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u poslednjih 24 sata rođeno 17 beba - osam dečaka i devet devojčica, dok je od početka godine rođeno ukupno 3.295 beba.

Pomoć prijatelja

PRIMER PRAVOG PRIJATELJA Za pomoć oboleloj prijateljici rešio je da se odrekne najdražih stvari

Aktuelno

19:00

16 jun, 2024

Priboj – Da se tek u teškoj situaciji najbolji prijatelji prepoznaju pokazuje i primer koji stiže iz Priboja. Naime, Ani Spajić (36) prošle godine dijagnostifikovan je karcinom limfnim žlezda, a jedina nada za ovu mladu ženu jeste preskupo lečenje u Nemačkoj i potrebno je skupiti čak 300.000 evra. Njen najbolji prijatelj takođe iz Proboja, Nemanja Minić, nije ni mogao a ni želeo da sedi skrštenih ruku i odmah je rešio da koliko je u njegovoj moći pomogne drugarici.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading