RODE NE MIRUJU PO SRBIJI Za jedan dan u porodilištu Kliničkog centra rođeno 12 beba, sedam dečaka i pet devojčica na veliki praznik

20:00

Aktuelno 0

Nakon Čačka bebi bum stigao u Kragujevac

RODE NE MIRUJU PO SRBIJI Za jedan dan u porodilištu Kliničkog centra rođeno 12 beba, sedam dečaka i pet devojčica na veliki praznik
Shutterstock

Nakon što je posle nekoliko meseci Čačak pogodio pravi bebi bum kada je deset mališana rođeno u jednm danu, rode su se sada preselile oko 50 kilometara dalje i posetile porodilište Kliničko-bolničkog centra u Kragujevcu.

- Tokom protekla 24 sata u porodilištu je na svet stiglo 12 beba. Sedam dečaka i pet devojčica. Jedna lepa i radosna vest pred najradosniji hirišćanski praznik, potvrđeno je za agenciju RINA.

Inače, tokom prva tri meseca ove godine primetan je porast broja rođenih beba u odnosu na isti period prošle godine. Samo u januaru 2023. rođeno je 550 beba više u odnosu na januar 2022. godine.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ono što možda može biti jedan od razloga većeg prirodnog priraštaja jeste i finansijska podrška majkama i roditeljima od strane države. Za rođenje prvog deteta roditelji dobijaju 345.000 dinara, dok su 2012. godine dobijali oko 30.000 dinara.

Značajno su povećani i ostali dodaci - za drugo dete, koji se isplaćuje u 24 rate, sada iznosi 306.388,75 dinara, za treće dete, koji se isplaćuje u 120 rata, 1.838.332,53 dinara, a za četvrto dete 2.757.498,79 dinara u 120 rata.

Srećne praznike, žele Vam LepoteSrbije

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Komentari(0)

Loading