RODE NE MIRUJU PO SRBIJI Za jedan dan u porodilištu Kliničkog centra rođeno 12 beba, sedam dečaka i pet devojčica na veliki praznik

20:00

Aktuelno 0

Nakon Čačka bebi bum stigao u Kragujevac

RODE NE MIRUJU PO SRBIJI Za jedan dan u porodilištu Kliničkog centra rođeno 12 beba, sedam dečaka i pet devojčica na veliki praznik
Shutterstock

Nakon što je posle nekoliko meseci Čačak pogodio pravi bebi bum kada je deset mališana rođeno u jednm danu, rode su se sada preselile oko 50 kilometara dalje i posetile porodilište Kliničko-bolničkog centra u Kragujevcu.

- Tokom protekla 24 sata u porodilištu je na svet stiglo 12 beba. Sedam dečaka i pet devojčica. Jedna lepa i radosna vest pred najradosniji hirišćanski praznik, potvrđeno je za agenciju RINA.

Inače, tokom prva tri meseca ove godine primetan je porast broja rođenih beba u odnosu na isti period prošle godine. Samo u januaru 2023. rođeno je 550 beba više u odnosu na januar 2022. godine.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ono što možda može biti jedan od razloga većeg prirodnog priraštaja jeste i finansijska podrška majkama i roditeljima od strane države. Za rođenje prvog deteta roditelji dobijaju 345.000 dinara, dok su 2012. godine dobijali oko 30.000 dinara.

Značajno su povećani i ostali dodaci - za drugo dete, koji se isplaćuje u 24 rate, sada iznosi 306.388,75 dinara, za treće dete, koji se isplaćuje u 120 rata, 1.838.332,53 dinara, a za četvrto dete 2.757.498,79 dinara u 120 rata.

Srećne praznike, žele Vam LepoteSrbije

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

maketar

Neobična kolekcija od koje zastaje dah: Slobodan iz Užica godinama skuplja i sklapa makete automobila, da sastavi fiću bilo je potrebno čak 700 dana, ali nije odustao

Aktuelno

20:00

1 maj, 2024

Svaki kutak njegove kuće ispunjen je automobilima najpoznatijih brendova, mnoge od njih dobio je kao poklon dok je za nekim modelima išao čak u Nemačku. Slobodan Jakovljević iz Užica već godinama ima neobičan hobi i pravi je strastveni kolekcionar maketa autića. Strpljenje i upornost su osobine koje ga krase jer da bi sklopio maketu jedne fiće potrebno mu je čak 700 dana i dosta novca kako bi ona izgledala kao prava.

paratriatlonac

Za njega prepreka nema, sve ih uspešno ruši: Lazar je najuspešniji čačanski paratriatlonac, iako ima svega dva posto vida njegova svaka njegova medalja sija najsjajnije

Aktuelno

19:00

1 maj, 2024

Čovekovo zdravlje je pravi dragulj o kome često i ne razmišljamo, a zdrava spoljašnost često počinje iz unutrašnjosti o čemu svedoči i Lazar Filipović, uspešan patriatlonac koji vidi svega dva odsto. On je osoba zdravog duha i za njega ne postoje barijere, svaku prepreku uspešno predje uprkos hendikepu.

Komentari(0)

Loading