NA DANAŠNJI DAN 2018. - Umro je Nebojša Glogovac, pozorišni, filmski i TV glumac

Lepote Srbije

17:38

Aktuelno 0

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta 1969. u Trebinju u SR Bosni i Hercegovini od oca Milovana i majke Milene Glogovac, a sa ponosom je isticao to što je Hercegovac.

NA DANAŠNJI DAN 2018. - Umro je Nebojša Glogovac, pozorišni, filmski i TV glumac
Printscreen

Igrao je glavne uloge u ostvarenjima Ubistvo s predumišljajem, Bure baruta, Nebeska udica, Kad porastem biću Kengur, Klopka, Hadersfild, Žena sa slomljenim nosem, Branio sam Mladu Bosnu, Krugovi, Ravna gora i Ustav Republike Hrvatske. 

Višestruko je nagrađivan za uloge u pozorištu i na filmu, a izdvajaju se Sterijina nagrada, Car Konstantin u Nišu i Zlatna arena u Puli za najbolju mušku ulogu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nebojša Glogovac 🎭 (@glogovac_nebojsa)

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:


I pre silnih, silnih bravura, što na malom prostoru, što na povelikom, pre nego što je postao produktivniji nego bilo ko iz njegove generacije, a jasno i bolji nego bilo ko, pre nego što je stigao da u par decenija ostavi toliko dubok trag da je i dalje teško poverovati da taj trag pripada samo jednom čoveku, što je reč Glogovac postala alarm za najčistiji kvalitet glume koji možete videti, pre svega toga je i Glog naravno bio dečak, našao se u "Pričama iz Nepričave" (prvi zdesna), a iako je nepotpisan i to pojavljivanje se ne može naći u njegovoj filmografiji, potrebno ga je istaknuti jer em što se mora reći da je pred kamerom debitovao u jednom vrhunskom programu, em što pogled na tog 12-godišnjaka iz današnje perspektive može da probudi kovitlac od milion različitih osećanja i da nas podseti na taj kovitlac koji je Nebojša Glogovac i ranije pravio, kada nije tuga preovladavala uz izgovor njegovog imena.

 


Od 9. februara 2018. je ona glavna, uvek će i ostati prva među emocijama kad se on pomene, međutim da nema ni svih lepih osećaja u kovitlacu koji postoje za Gloga, ne bi ni ta tuga bila tako jaka i nepobediva. Četiri godine je prošlo od njegove smrti...

Izvor: gromade filmske
 

Komentari(0)

Loading