Gibanica iz bakine tepsije! Stari provereni domaći recept za najpoznatiju srpsku pitu koja se lako sprema
Jedna od najpoznatijih srpskih pita je svakako gibanica, a sa ovim receptom nema greške.
Sastojci:
500 g gotovih kora
500 g sitnog sira
3-5 jaja
Možda vas zanima:
3 NAJUKUSNIJA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Naši preci su odrastali na njima - recepti koji se ne zaboravljaju
Tri najukusnija doručka iz prošlog veka na kojima su naši preci odrastali, a recepte niko ne može da zaboravi
NEMA NIŠTA BOLJE OD SRPSKE GIBANICE Starinski recept koji su generacije obožavale
Oduševićete se kada je probate.
Možda vas zanima:
3 NAJUKUSNIJA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Naši preci su odrastali na njima - recepti koji se ne zaboravljaju
Tri najukusnija doručka iz prošlog veka na kojima su naši preci odrastali, a recepte niko ne može da zaboravi
NEMA NIŠTA BOLJE OD SRPSKE GIBANICE Starinski recept koji su generacije obožavale
Oduševićete se kada je probate.
Možda vas zanima:
3 NAJUKUSNIJA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Naši preci su odrastali na njima - recepti koji se ne zaboravljaju
Tri najukusnija doručka iz prošlog veka na kojima su naši preci odrastali, a recepte niko ne može da zaboravi
NEMA NIŠTA BOLJE OD SRPSKE GIBANICE Starinski recept koji su generacije obožavale
Oduševićete se kada je probate.
1 šolja jogurta
1 šolja kisele vode
1/2 šolje ulja
1 kašičica soli
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte jogurt, kiselu vodu, ulje, so i sitan sir. Dobro promešajte. Tepsiju nauljite, pa stavite dve kore na dno. Sledeću koru umočite u smesu, pa zgužvajte i ređajte u tepsiju. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke. Prelijte preko gibanice preostali nadev i zatvorite celom korom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Komentari(0)