NEMA NIŠTA BOLJE OD SRPSKE GIBANICE Starinski recept koji su generacije obožavale
Oduševićete se kada je probate.
Gužvara sa domaćim sirom i kajmakom je za dobrodošlicu, odmah iza prvog posluženja domaćeg slatka uz koje ide hladna bunarska voda.
Potrebno je:
Možda vas zanima:
Gibanica iz bakine tepsije! Stari provereni domaći recept za najpoznatiju srpsku pitu koja se lako sprema
Jedna od najpoznatijih srpskih pita je svakako gibanica, a sa ovim receptom nema greške.
JEFTIN, A BRZ DORUČAK KOJI SU GENERACIJE OBOŽAVALE Napravite gibanicu sa samo 3 sastojka i oduševite svoja čula
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.
Možda vas zanima:
Gibanica iz bakine tepsije! Stari provereni domaći recept za najpoznatiju srpsku pitu koja se lako sprema
Jedna od najpoznatijih srpskih pita je svakako gibanica, a sa ovim receptom nema greške.
JEFTIN, A BRZ DORUČAK KOJI SU GENERACIJE OBOŽAVALE Napravite gibanicu sa samo 3 sastojka i oduševite svoja čula
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.
Možda vas zanima:
Gibanica iz bakine tepsije! Stari provereni domaći recept za najpoznatiju srpsku pitu koja se lako sprema
Jedna od najpoznatijih srpskih pita je svakako gibanica, a sa ovim receptom nema greške.
JEFTIN, A BRZ DORUČAK KOJI SU GENERACIJE OBOŽAVALE Napravite gibanicu sa samo 3 sastojka i oduševite svoja čula
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.
500 gr kora
400 gr sira
200 gr kajmaka
6 jaja
400 ml mleka
100 ml ulja ili masti
Priprema:
Ulupati belanca u čvrst sneg pa dodati žumanca i umutiti. Izmrviti sir i sipati u jaja, pa dodati kajmak i ovlaš promešati.
Dodati mleko (ostaviti malo za prskanje gibanice kad bude složena).
Namazati tepsiju mašću ili uljem, složite dve kore tako da se na dnu delom preklapaju, a polovine vise sa strane.
Umačite jednu po jednu koru u mešavinu sira i ostalih sastojaka pa zgužvane stavljajte jednu uz drugu.
Kad utrošite kore, ostatak fila prelijte odozgo a malo ostavite na dnu.
Prekrijte završnom korom i one sa dna presavijte preko gornje površine.
Izbockajte celu gibanicu viljuškom. U ostatak fila sipajte malo ulja, dodajte ostatak mleka pa ovom mešavinom prelijte završnu koru.
Pecite sat vremena na temperaturi od oko 220 C stepeni.
Po potrebi, okrećite gibanicu. Poslužite vruće.
NAJUKUSNIJA STARINSKA POSLASTICA KOJA VRAĆA U DETINJSTVO: Mramorni kolač - brzo se sprema, a pojede se očas posla
Mramorni kolač je starinska poslastica koja vraća u detinjstvo
CRNO VINO Nećete verovati zašto je dobro da pijete ovaj MOĆNI NEKTAR!
Crno vino ima moćne antioksidante, a mnogi stručnjaci tvrde da njegovo umereno konzumiranje može imati zdravstvene prednosti.
TUFAHIJE Miris i ukus ORIJENTA, zaljubićete se u ovu fenomenalnu poslasticu
Tufahije su u naše krajeve stigle iz Persije, pretpostavlja se sa Osmanlijama. Ovaj prilično jednostavan ali izuzetno ukusan dezert se najbolje priprema od jabuka sorte Greni Smit.
TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
BLITVA Kraljica zdravlja koju često treba imati na meniju, evo kako da je spremate
Blitva je povrće sa izuzetno visokim nutritivnim vrednostima i korisna je kako sirova, tako i kuvana.
Komentari(0)