KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
Vikend nam se bliži, a subota i nedelja su najbolji dani da bi napunili baterije za početak radne nedelje.
Svi volimo jednostavne i brze kolače koji će nas osvežiti, a i zasladiti u isto vreme.
Ako volite da isprobavate i druge kuhinje, za vas je tu jedan turski kolač "Irmik helvasi" - kombinacija alve i griza je nešto najbolje što možete da okusite.
Možda vas zanima:
NAJBOLJI STARINSKI KOLAČ SA VIŠNJAMA: Poslastica iz detinjstva - svako parče se topi u ustima
Najbolji starinski kolač sa višnjama je poslastica iz detinjstva, a svako parče se topi u ustima
NAJBOLJI STARINSKI KOLAČ SA VIŠNJAMA: Poslastica iz detinjstva - svako parče se topi u ustima
Najbolji starinski kolač sa višnjama je poslastica iz detinjstva, a svako parče se topi u ustima
Možda vas zanima:
NAJBOLJI STARINSKI KOLAČ SA VIŠNJAMA: Poslastica iz detinjstva - svako parče se topi u ustima
Najbolji starinski kolač sa višnjama je poslastica iz detinjstva, a svako parče se topi u ustima
NAJBOLJI STARINSKI KOLAČ SA VIŠNJAMA: Poslastica iz detinjstva - svako parče se topi u ustima
Najbolji starinski kolač sa višnjama je poslastica iz detinjstva, a svako parče se topi u ustima
Možda vas zanima:
NAJBOLJI STARINSKI KOLAČ SA VIŠNJAMA: Poslastica iz detinjstva - svako parče se topi u ustima
Najbolji starinski kolač sa višnjama je poslastica iz detinjstva, a svako parče se topi u ustima
NAJBOLJI STARINSKI KOLAČ SA VIŠNJAMA: Poslastica iz detinjstva - svako parče se topi u ustima
Najbolji starinski kolač sa višnjama je poslastica iz detinjstva, a svako parče se topi u ustima
Kida koliko je dobar, a pravićete čak i duplu meru jer će se ukućani oduševiti.
Osim te poslastice koja zahteva veću pripremu, za vas je tu kolač sa višnjama na čaše. Mirisom i ukusom vraća u detinjstvo.
Svi sastojci i recept su tu:
vanilin šećer - jedna kesica
jaja - 5
šećer i prahu
šećer - 1,5 čaša
višnje - 400-500 grama
jogurt - 1 čaša
prašak za pecivo - pola kesice
ulje - 1 čaša
brašno - 2 čaše
Način pripreme:
Prvo odvojite žumanca od belanca. Zatim belanca umutite mikserom u čvrst sneg, pa im postepeno dodajte šećer.
Nastavite još malo da mutite, pa odložite mikser.
Polako dodajte žumanca i nastavite da mešate špatulom.
Ostale sastojke dodajte postepeno (prašak za pecivo, jogurt, ulje i brašno).
Sve sjedinite lepo sa belancima.
Kada dobijete izjednačenu smesu, izlijte je u podmazah pleh koji ste prethodno posuli brašnom.
Višnje stavite preko testa, ali da ne bi ostale na vrhu kolača, uzmite vrh noža i "pogurajte" ih nadole.
Kolač se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni između 40 i 60 minuta.
Posle nekog vremena temperaturu smanjite na 180 stepeni.
Čim se kolač ohladi pospite ga šećerom u prahu i isecite na kocke.
Prijatno i uživajte.
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
NAJLEPŠA POSLASTICA SA LEŠNIKOM ZA USKRS: Grilijaš torta - kremasta, raskošna, recept kakav samo može da se poželi
Grilijaš torta je najlepša poslastica sa lešnikom za Uskrs
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Komentari(0)