ČUPAVCI NA STARINSKI NAČIN: Danima ostaju mekani kao pamuk
Donosimo vam starinski recept za najbolje čupavce koji ostaju mekani danima.
Sastojci:
Biskvit:
3 jaja;
13 kašika ulja;
1dl mleka;
16 kašika brašna;
1 prašak za pecivo;
1 vanilin šećer.
Preliv/glazura:
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI ČUPAVCI BEZ PEČENJA: Letnji kolač sa kokosom mekan kao pena
Čupavci su nezaobilazni na srpskoj trpezi, a probajte i ovu verziju bez pečenja.
RECEPT KOJI VOLI CELA SRBIJA Napravite posan slatkiš sa kojim nema greške
Započnite vikend slatko
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI ČUPAVCI BEZ PEČENJA: Letnji kolač sa kokosom mekan kao pena
Čupavci su nezaobilazni na srpskoj trpezi, a probajte i ovu verziju bez pečenja.
RECEPT KOJI VOLI CELA SRBIJA Napravite posan slatkiš sa kojim nema greške
Započnite vikend slatko
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI ČUPAVCI BEZ PEČENJA: Letnji kolač sa kokosom mekan kao pena
Čupavci su nezaobilazni na srpskoj trpezi, a probajte i ovu verziju bez pečenja.
RECEPT KOJI VOLI CELA SRBIJA Napravite posan slatkiš sa kojim nema greške
Započnite vikend slatko
1,5dl mleka;
150 g čokolade za kuvanje;
150 g maslaca;
200 g kokosovog brašna;
150 g šećera.
Priprema:
Umutite jaja, vanilin šećer i šećer - dodajte mleko i ulje, ali mešajte neprestano. Dodajte polovinu brašna - u drugu polovinu dodajte prašak za pecivo i promešajte. Zapravo je najbolje da brašno prosijete i tako dodate u smesu.
Pleh (srednje veličine) nauljite i pospite s malo brašna, sipajte smesu i pecite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite desetak do 15 minuta (kad se biskvit počne odvajati od pleha, gotov je).
Pečen biskvit ostavite da se malo ohladi, pa ga isecite na kocke. Glazuru pripremite tako što ćete prokuvati mleko sa šećerom (na laganoj vatri, pazite da mleko ne izgori). Kad mleko provri, dodajte maslac i čokoladu. Neprestano mešati dok smesa ponovo ne prokuva. Skinuti s šporeta i ohladiti smesu da bude mlaka.
Isečeni biskvit uvaljati u glazuru, a zatim u kokosovo brašnu. Postupak, naravno, ponovite sa svakom "kockom". Ako su kocke previše namočene u glazuru, sačekajte da se "ocede".
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Komentari(0)