TUFAHIJE: Da li uopšte postoji neko među vama ko ne voli ovaj kolač. Napravite ga obavezno ove sedmice

14:00

Gastronomija 0

Oko pripreme nema puno posla, a ukus je predivan

tufahije
Shutterstock

Sastojci:

7 jabuka

1/2 kg šećera
1 l vode
350 g mlevenih oraha
šlag
šećer u prahu

Priprema:

1. Oguliti jabuke i izdubiti ih. Staviti ih u veliki lonac, dodati vodu i šećer i kuvati dok malo ne omekšaju.

2. Orahe pomešati sa šlagom i šećerom u prahu. Kuvane jabuke ohladiti i puniti ovom smesom.

3. Ukrasiti šlagom i služiti ohlađeno.

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Gastronomija

12:00

9 maj, 2024

Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading