KAD SRPKINJE PRAVE ONDA NEMA GREŠKE Domaći recept za jelo na kojem su generacije odrasle
Mekane palačinke su uvek najbolji izbor jer ne oduzimaju mnogo vremena, a to je nešto i što svi volimo najviše. Mada, ni uštipcima niko neće odoleti, a tek ako napravite ovako vazdušaste po receptu Srpkinja.
Kod nas vikend ne može da prođe, a da domaćice ne naprave nešto slatko.
Mekane palačinke su uvek najbolji izbor jer ne oduzimaju mnogo vremena, a to je nešto i što svi volimo najviše.
Možda vas zanima:
MOGU SE JESTI I SLATKI I SLANI Tradicionalni recept za uštipke koji će vas oduševiti
Svi ih obožavaju, ukusni su kako slani tako i slatki.
Možda vas zanima:
MOGU SE JESTI I SLATKI I SLANI Tradicionalni recept za uštipke koji će vas oduševiti
Svi ih obožavaju, ukusni su kako slani tako i slatki.
Možda vas zanima:
MOGU SE JESTI I SLATKI I SLANI Tradicionalni recept za uštipke koji će vas oduševiti
Svi ih obožavaju, ukusni su kako slani tako i slatki.
Mada, ni uštipcima niko neće odoleti, a tek ako napravite ovako vazdušaste po receptu Srpkinja.
Za ovaj recept su vam potrebni ovi sastojci:
- šećer u prahu - 3 kašike za posipanje
- brašno - 500 grama
- so - 1 kašičica
- jaja - 3 komada
- soda bikarbona - 1 kašičica
- kiselo mleko - 200 grama
Ovo je priprema:
Stavite brašno u veliku posudu.
U drugu (manju) posudu stavite kiselo mleko, jaja i sodu. Pomešamo ih i pustimo da se smesa aktivira.
Kada je gotovo, smesu dodajte u brašno i počnite da pravite testo.
Mesite dok testo ne prestane da se lepi za ruke (po potrebi dodajte još brašna).
Razvlačimo pomoću oklagije na oko 0, 5 cm ili 1 cm. Dok razvlačimo testo za uštipke, na testo se stavlja brašno da se lakše razvuče.
Testo isecite nožem na pravougaonike.
U dublji tiganj sipamo ulje, pustimo da se zagreje, a kad je gotovo, pržimo uštipke sa obe strane dok ne dobiju zlatno-braon koru.
Na kraju gotove narasle uštipke posipamo šećerom u prahu.
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
Komentari(0)