BOSANSKA NUTMA - RAVANIJA: Najednostavniji i najjeftiniji starinski sočan kolač

10:00

Gastronomija 0

Donosimo vam najbolji recept za bosansku nutmu, starinski kolač koji se veoma jednostavno pravi.

bosanska nutma
Printscreen Youtube/ Kuhinja Sabi

Sastojci:

6 kašika brašna

6 kašika šečera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
6 kašika ulja
6 jaja

Za preliv:

400 g šećera
700 ml vode
50 ml soka od narandže

Priprema:

Mikserom umutiti jaja i šećer, pa dodati vanilin šećer, pa mutiti i dodati ulje. Sve lepo sjediniti mikserom. Dodati brašno i prašak za pecivo, pa ručno izmešati. U podmazanu tepsiju, izliti smesu i dobro protresti. Staviti da se peče na 180 stepeni, oko pola sata.

Za preliv: Staviti vodu i šećer u šerpicu i staviti da se kuva, na laganoj temperaturi. Kuvati 10 ak minuta, pa dodati sok od narandže.

Kad je kolač pečen, iseći ga na kocke i dok je još topao, preliti ga sirupom od šećera.

Komentari(0)

Loading