MEKANE I VAZDUŠASTE KIFLICE BEZ JAJA, MARGARINA I MLEKA: Brzo se prave, a toliko su ukusne da će vam svi TRAŽITI RECEPT
Posne kiflice mekane kao duša, lako se pripremaju, još brže su gotove i cela kuća će vam zamirisati od njih!
Najukusnije posne kiflice, koje su gotove za 30 minuta. Još jedna odlična stvar, kod ovih kiflica je što su ukusne i sutradan (spakujte ih u čistu kesu-činiju i ostavite u frižideru, kako bi duže ostale sveže).
Možete da ih filujete raznim džemovima, kremovima ili da ih ostavite prazne.
SASTOJCI:
Možda vas zanima:
PIVČIĆI NA STARINSKI NAČIN SU NAJLEPŠE I NAJHRSKAVIJE KIFLICE IKAD: Ukus ovog testa se ne zaboravlja
Samo stavite neki lep fil u vidu džema od šljiva ili oraha i uživajte u najlepšim kiflicama ikad
LAKO, BRZO, A PREUKUSNO Recept za bakino slano pecivo osvaja Srbiju, probajte i vi
Preukusno i lako za pripremu.
Možda vas zanima:
PIVČIĆI NA STARINSKI NAČIN SU NAJLEPŠE I NAJHRSKAVIJE KIFLICE IKAD: Ukus ovog testa se ne zaboravlja
Samo stavite neki lep fil u vidu džema od šljiva ili oraha i uživajte u najlepšim kiflicama ikad
LAKO, BRZO, A PREUKUSNO Recept za bakino slano pecivo osvaja Srbiju, probajte i vi
Preukusno i lako za pripremu.
Možda vas zanima:
PIVČIĆI NA STARINSKI NAČIN SU NAJLEPŠE I NAJHRSKAVIJE KIFLICE IKAD: Ukus ovog testa se ne zaboravlja
Samo stavite neki lep fil u vidu džema od šljiva ili oraha i uživajte u najlepšim kiflicama ikad
LAKO, BRZO, A PREUKUSNO Recept za bakino slano pecivo osvaja Srbiju, probajte i vi
Preukusno i lako za pripremu.
* 500g Brašna
* 20g Kvasca
* 250ml tople Vode
* 50 ml Ulja * 1 kasicica soli
* 1 kasicica secera
* susam
* posni majonez (za premazivanje (ili istopite margarin-maslac)
PRIPREMA:
Odmah ukuljučite renu na 200C da se greje.
U veću činiju izmrvite kvasac, dodajte kašičicu šećera i brašna, 250 ml tople vode, 50 ml ulja promešajte. Postepeno dodajte 500 g brašna i so.
Sve sastojke sjedinite i umestite glatko testo. Sve se radi odmah, ni kvasac, ni testo ne ostavljajte da raste. Od testa razvucite krug debljine 2-3 mm i isecite na 16 delova.
Kiflice možete da pravite slatke i slane. Možete da ih punite džemom, kremovima ili da ostative prazne. Trouglove urolajte u kiflice.
Slane kiflice premažite sa posnim majonezom ili istopljenim margarinom (maslacem ili jajetom, ako ne postite) i pospite susam po njima.
Pecite na 190C dok ne porumene,oko 20 minuta.
Način pripreme možete pogledati u videu. Prijatno!
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
NAJLEPŠA POSLASTICA SA LEŠNIKOM ZA USKRS: Grilijaš torta - kremasta, raskošna, recept kakav samo može da se poželi
Grilijaš torta je najlepša poslastica sa lešnikom za Uskrs
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Komentari(0)