SLATKIŠ KOJI SRBIJA OBOŽAVA Mekana i prekusna torta koja se jako brzo pravi
Sigurno će vam se dopasti.
Ukoliko vam se jede nešto slatko i domaće, a da nije komplikovano za spremanje, Srećna Republika ima idealno rešenje za vas. pokušajte uz naša uputstva da pripremite Najlon tortu.
Sastojci:
Možda vas zanima:
BRZO I LAKO DO PREUKUSNOG SLATKIŠA Napravite starinsku tortu sa keksom i jabukama koju će ukućani obožavati
Pred vama je recept za neprevaziđenu posnu tortu od keksa i jabuka, baš na način starih domaćica.
KADA IH PROBATE, UVEK ĆETE IH PRAVITI NA OVAJ NAČIN Svi vole ledene kocke, ali se sada pojavio novi način za njihovu pripremu
Predlažemo vam kremastiju verziju ledenih kocki.
Možda vas zanima:
BRZO I LAKO DO PREUKUSNOG SLATKIŠA Napravite starinsku tortu sa keksom i jabukama koju će ukućani obožavati
Pred vama je recept za neprevaziđenu posnu tortu od keksa i jabuka, baš na način starih domaćica.
KADA IH PROBATE, UVEK ĆETE IH PRAVITI NA OVAJ NAČIN Svi vole ledene kocke, ali se sada pojavio novi način za njihovu pripremu
Predlažemo vam kremastiju verziju ledenih kocki.
Možda vas zanima:
BRZO I LAKO DO PREUKUSNOG SLATKIŠA Napravite starinsku tortu sa keksom i jabukama koju će ukućani obožavati
Pred vama je recept za neprevaziđenu posnu tortu od keksa i jabuka, baš na način starih domaćica.
KADA IH PROBATE, UVEK ĆETE IH PRAVITI NA OVAJ NAČIN Svi vole ledene kocke, ali se sada pojavio novi način za njihovu pripremu
Predlažemo vam kremastiju verziju ledenih kocki.
Za koru:
- 7 belanaca
- 16 kašika šećera
- kašika limunovog soka
Za fil:
- litar mleka
- 16 kašika šećera
- 7 žumanaca
- puding sa ukusom vanile
- 5 kašika brašna
- 3 kašike gustina
- margarin
- kesica šlaga
- 10 krem-bananica
- 200 g čokolade
Za ukrašavanje:
- 2 kesice šlaga
- malo kisele vode
Priprema:
Kora: Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.
Fil: Staviti 700 ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300 ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno i gustin, pa sipati u vrelo mleko i skuvati sve sjedinjeno - kao kašicu. Potom umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti šlag sa kiselom vodom.
Fil 1: U prvu polovinu smese dodati 200 g otopljene čokolade.
Fil 2: U drugu polovinu smese dodati seckane krem-banane.
Filovati: Kora, fil 1, fil 2, šlag.
Torta se može poslužiti i istog dana, čim se ohladi u frižideru.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!
Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.
NAJUKUSNIJE DOMAĆE KIFLICE SA DŽEMOM: Peku se samo 15 minuta - recept kakav do sada niste probali
Domaće kiflice sa džemom su najukusnije i peku se samo 15 minuta
KOLIKO DUGO SMEJU DA STOJE JAJA POSLE USKRSA? Svi prave grešku, a evo kako ćete znati da su se pokvarila
USKRŠNjA jaja mnogima su ukusnija nego obična. Imaju poseban ukus i šmek, te deca, ali i odrasli znaju da ih pojedu i po desetak dnevno. Naravno, ne treba u tome preterivati. Oni koji imaju zdravtsvene probleme, kao što su povišeni holesterol ili neku drugu hroničnu bolest, trebalo bi da izbegavaju žumanca.
SLANA DOBOŠ TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA ZA NAJUKUSNIJE PREDJELO: Kremasta i lagana - sastojci za svačiji džep
Slana Doboš torta od samo 3 sastojka je najukusnija za predjelo, kremasta je i lagana, a sastojci su za svačiji džep
STARA MAĐARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Bez 1 vrste mesa ga ne sprema - trik zna samo iskusna kuvarica
Mađarska kuvarica otkrila da pravi najukusniji gulaš sa svinjetinom, a taj trik znaju samo profesionalci
Komentari(0)