Mnoge žene stavljaju LOVOROV LIST u hranu, posebno u crveno meso i živinu, a ne znaju ZBOG ČEGA
Kada bilo koju ženu pitate zašto stavlja lovorov list u hranu ona će obično reći, da da ukus ili aromu.
U stvari, dodavanjem lovorovog lista u meso pretvara trigliceride u monolipide, a da biste to testirali prepolovite jedno pile i svaku polovinu kuvajte zasebno.
U jednu šerpu stavite lovorov list u drugoj ostavite bez lovorovog lista i zabeležite nakon kuvanja količinu masnoće u obe šerpe.
Ako imate lovorov list ne morate da idete u apoteku, jer su nedavna naučna istraživanja pokazala da lovorov list ima mnoge prednosti.
Možda vas zanima:
Ova biljka je napravila TOTALNI PREOKRET U NARODNOJ MEDICINI: Zamena je za kafu, a travari tvrde da je pravi FENOMEN!
Cikorija je po ukusu najsličnija kafi, a ne sadrži kofein!
BILJKA ZLATA VREDNA: Šta se dešava u organizmu kad u ishrani koristimo LOVOR
Lovor smanjuje nadimanje, pomaže kod problema s probavom te je zbog toga začin koji bi trebalo češće da koristimo pri pripremi jela.
Možda vas zanima:
Ova biljka je napravila TOTALNI PREOKRET U NARODNOJ MEDICINI: Zamena je za kafu, a travari tvrde da je pravi FENOMEN!
Cikorija je po ukusu najsličnija kafi, a ne sadrži kofein!
BILJKA ZLATA VREDNA: Šta se dešava u organizmu kad u ishrani koristimo LOVOR
Lovor smanjuje nadimanje, pomaže kod problema s probavom te je zbog toga začin koji bi trebalo češće da koristimo pri pripremi jela.
Možda vas zanima:
Ova biljka je napravila TOTALNI PREOKRET U NARODNOJ MEDICINI: Zamena je za kafu, a travari tvrde da je pravi FENOMEN!
Cikorija je po ukusu najsličnija kafi, a ne sadrži kofein!
BILJKA ZLATA VREDNA: Šta se dešava u organizmu kad u ishrani koristimo LOVOR
Lovor smanjuje nadimanje, pomaže kod problema s probavom te je zbog toga začin koji bi trebalo češće da koristimo pri pripremi jela.
Pomaže da se rešite mnogih zdravstvenih problema i opasnih bolesti.
Lovorov list leči probavne smetnje: nadimanje, gorušicu, kiselinu i zatvor.
Regulišite pokretljivost creva ispijanjem toplog čaja od lovora.
Pored toga što snižava visok nivo šećera u krvi on je odličan antioksidant.
Omogućava telu da proizvodi insulin tako što ga dodajete u hranu ili ga pijete kao čaj mesec dana.
Eliminiše štetni holesterol i oslobađa telo od triglicerida.
Veoma je koristan u lečenju prehlade, gripa i jakog kašlja, jer je veoma bogat vitaminom C.
Listove možete kuvati i udisati paru da biste se oslobodili sluzi i smanjili jačinu kašlja.
Lovorov list štiti od srčanog i moždanog udara jer sadrži jedinjena koja štite srce i krvne sudove.
Bogat je kiselinama kao što su kafeinska kiselina, kvercetin, eigenol i partenolid. To su supstance koje sprečavaju stvaranje ćelija raka u organizmu.
Eliminiše nesanicu i stres ako se uzima pre spavanja i pomaže pri opuštanju i za miran san.
Ispijanje šolje kuvanog lovorovog lista 2x dnevno rastvara kamen u bubregu i leči infekcije.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
Komentari(0)